På opdagelse i Norge

Forslag til grupperejse:

Den Norske Telemark er et eventyr af muligheder. Med sit gode klima, sin afvekslende og storslåede natur, sin rige kulturarv og mange aktiviteter har dette område i Sydnorge været et ferieparadis for alle aldre i mere end 100 år. På seks dage får vi et fortrinligt indblik i, hvad der gemmer sig bag fjeldene. Mange drømmer om at komme til Norge, og her har vi sammensat en spændende rejse med meget inkluderet - til en rigtig skarp pris. Som noget nyt i år har vi inkluderet 2 ekstra dage med en smuk og spændende byrundtur i Oslo.

Bestil hos Ans Rejser fordi:

 • Rjukan og Telemarkens Helte
 • Spændende byrundtur i Oslo
 • Gaustatoppen – Norges højeste punkt
 • Unik rejse - kun hos Ans Rejser

Programmet dag for dag:

 • Dag 1 – Afrejse
 • Dag 2 – Åmdals Verk, Eidsborg Stavkirke og Rjukan (M, A)
 • Dag 3 – Fyresdal og Nissersøen
 • Dag 4 – Vrangfoss og Ulefoss
 • Dag 5 – Oslo og hjemrejse
 • Dag 6 – Hjemkomst

Program

Dag 1 – Afrejse (A)
Med bus fra Danmark tidligt på dagen og færgeoverfart med Fjord Line fra Hirtshals til Langesund og op langs den norske skærgårdskyst med fascinerende byer som Risør og Kragerø. Herfra drejer vi ind i landet og kører via Drangedal til Vrådal, en hyggelig lille by, der putter sig ved bredden af Nisser, Telemarkens største sø. Efter indkvartering mødes vi til middag på hotellet.

Dag 2 – Åmdals Verk, Eidsborg Stavkirke og Rjukan (M, A)
Vi skal på heldagstur efter tidlig morgenmad. Efter en smuk køretur langs Vråvatn ankommer vi til Åmdals Verk med malmminer. I år 1540 sendte Kong Christian den 3. tyske bjergarbejdere til Telemarken for at starte minedrift. Udflugten fortsætter ned til den lille hyggelige by Dalen, der er endestation for færgesejladsen på Telemark-kanalen. Fra Dalen fortsætter turen videre til Eidsborg Stavkirke, en lille og særpræget stavkirke fra 1200-tallet. Derefter sætter vi kurs på en sand panoramatur til Rjukan og Gaustablikk. Vi kører gennem adskillige landbrugs- og skovbygder i naturskønne områder. Ved Rauland når vi op på højfjeldet mellem 1300 og 1700 meter over havet. Nedkørslen til Rjukan går ad snoede veje med flot udsigt over dalen og byen. Første stop i Rjukan er Vemork Kraftværk. Rjukanfossen var grundlaget for anlæggelsen i 1911 af verdens største kraftværk Vemork. Det leverede strøm til salpeterfabrikker og en hydrogenfabrik. Under 2. Verdenskrig blev Vemork de allieredes krigsmål, fordi den tyske atomforskning skulle rammes ved at stoppe produktionen af tungtvand på værket. Næste programpunkt er Sydnorges højeste punkt, Gaustatoppen ved siden af det kendte skisportssted Gaustafjeldet. Gaustatoppen er det højeste punkt på en syv kilometer lang bjergryg. Med sine 1883 meter kan man i klart vejr se en sjettedel af landets samlede areal. Bussen kører langs Tinnsjø mod Vrådal, hvortil vi ankommer ved aftenstid og vores aftensmad.

Dag 3 – Fyresdal og Nissersøen  (M, A)
Det er sjældent at danske turister kommer ud i de små bygder for at opleve, hvordan lokalbefolkningen lever. Derfor tager vi en halvdagstur til Fyresdal – kendt for sine mange fund fra vikingetiden. Kommunen med godt 130 indbyggere lever af jordbrug, skovbrug, handel, turisme og kraftproduktion. Dens administrative center ligger i Moland i den nordlige del af Fyrresvann – en af Norges smukkeste søer med en helt speciel blå farve. Vi hører fra en lokalbeboer om, hvordan livet leves og der bliver tid på egen hånd - måske til at gøre lidt indkøb.
Efter besøget i Fyresdal kører vi langs Fyrresvann til Treungen og fortsætter mod nord til Vrådal langs Nisser-søen. Middag på hotellet er inkluderet.

Dag 4 – Vrangfoss og Ulefoss (M, A)
Vi følger ”slusevejen” langs Telemark-kanalen, som i tidligere tider var en vigtig kommunikationsvej for trafikken mellem Skien og Dalen. Vi skal se på nogle meget berømte sluser i Vrangfoss. Sluseanlægget er det største i Telemark-kanalen med en løftehøjde på 23 meter fordelt på fem slusekamre. Hjemme på hotellet kan man nyde en tur ned i hotellets sommerpark og måske få en tur med det over hundrede år gamle veteranskib ”M/S Fram”. I Vrådal findes der desuden også en 8-personers skilift, en af de få i hele verden – den kører naturligvis også i sommermånederne. Vi mødes om aftenen til middag på hotellet.

Dag 5 – Oslo og hjemrejse
Vi tager afsked med det gode hotel og med Vrådal og begiver os mod den norske hovedstad, Oslo. På byrundturen i Oslo kommer vi bl.a. forbi, Operahuset med den specielle arkitektur, den gamle Gol Stavkyrkje, der har elementer helt tilbage fra år 1157, Kon-tiki museet, der fortæller om Thor Heyerdahl og hans spændende ekspeditioner, enorme Holmekollen,Vikingeskipshuset, der tager os med tilbage til vikingetiden og Vigelandsparken med de imponerende 212 skulpturer af Gustav Vigeland. Sidst på eftermiddagen går vi ombord på Stena Line som sejler os tilbage til Danmark og Frederikshavn.

Dag 6 – Hjemkomst (M)
Vi ankommer om morgenen til Frederikshavn, og herfra tilbage til vores udgangspunkter.

Indkvartering

Indkvartering

Quality Straand Hotel og Resort 3***

Hotellet er beliggende med udsigt over søen, fjeldene og skovområderne. På hotellet finder man swimmingpool, motionsrum, pejsestue, lækre opholdsrum, barer og restauranter. Se mere på: hjemmeside: www.straand.no

Bestilling

Prisen inkluderer:

 • Busrejse i 4-stjernet luksusbus
 • Færge Hirtshals – Langesund og Oslo - Frederikshavn
 • Ophold i delt dobbeltværelse
 • Indv. kahyt på Oslo -  Frederikshavn
 • 4 x morgenmad og 4 x aftensmad
 • Transport og udflugter ifølge program (ekskl. entreer)
 • Dansk rejseleder
 • Skatter, afgifter samt bidrag til Rejsegarantifonden

Tillæg pr. person:

 • Enkeltværelsestillæg
 • Årsafbestillingsforsikring
 • Buffet på Stena Line

Øvrige informationer:

 • Valuta = Norske kroner