Rejser til Montenegro – vild skønhed

Er I en gruppe, forening eller en klub som ønsker et skræddersyet tilbud på denne rejse er I meget velkomne til at kontakte os på 70260049 eller på rejs@ansrejser.dk 

Forslag til grupperejse:

Montenegro er for mange et ukendt rejsemål i det tidligere Jugoslavien. Landets natur er storslået med frodige bjerge, der hæver sig over den smukke kyst med turkisblåt vand. Sommeren er varm, og de lune aftener byder på dejlig afslapning på en hyggelig restaurant med frisk fisk og lækre, lokale specialiteter. I Montenegro er prisniveauet lavt, og der er en meget gæstfri lokalbefolkning. Montenegro er et lille land, arealmæssigt kun en tredjedel af Danmarks størrelse, men pga. bjerge og naturens store variation føles det langt større. Montenegro grænser blandt andet op til Kroatien, Bosnien-Hercegovina og Albanien, foruden en vidunderlig kyststrækning ud mod Adriaterhavet.

Bestil hos Ans Rejser fordi:

 • Unik rejse med Thomas Berntsen
 • Alle udflugter er inkluderet
 • Adriaterhavets Perle – Dubrovnik
 • Besøg hos vinbonde

Programmet dag for dag:

 • Dag 1 - Afrejse
 • Dag 2 - Njegusi og Cetinje
 • Dag 3 - Perast og Kotor
 • Dag 4 - Nationalparken, Skadarsøen og Lipa grotterne
 • Dag 5 - Vinbondebesøg
 • Dag 6 - Heldagstur til Dubrovnik
 • Dag 7 - Saltværket i Ston
 • Dag 8 - Hjemrejse

Program

Dag 1 - Afrejse (A)
Vi ankommer til Dubrovnik i Kroatien midt på eftermiddagen. Derefter kører vi i bus til Montenegro. Kort tid efter vi har passeret grænsen mellem de 2 lande, tager vi færgen over Kotorbugten, inden vi fortsætter mod den spændende by, Tivat. I Tivat bliver vi indkvarteret på Hotel Palma, med flot udsigt over Tivatbugten. Vi afslutter dagen med middag på hotellet.

Dag 2 - Njegusi og Cetinje (M, F, A)
Efter morgenmaden holder vi et informationsmøde, hvor vi gennemgår turens program og fortæller om Montenegros spændende historie. Inden vi starter på dagens udflugt, bliver der tid til en lille gåtur langs stranden, og i byens havn vil vi opleve de mange store lyst-yachter. Dagens udflugt starter i den lille by Njegusi, hvor en af landets berømte politiske ledere og forfattere, Petar Petrovic Njegos er født og begravet. Vi indtager frokosten på en lille restaurant, som er kendt for forskellige lufttørrede skinker og hjemmelavede oste. Restauranten serverer en lokal velkomstdrink. Vi fortsætter til Cetinje, som i mange år var Montenegros hovedstad. Indtil 1916 var Montenegro et kongedømme, og i Cetinje besøger vi den tidligere konge Nikola´s bolig, der i dag er indrettet som museum. Dagen afsluttes med middag på hotellet.

Dag 3 - Perast og Kotor (M, F, A)
Kort efter morgenmaden kører vi langs Kotorbugten til den lille søfartsby, Perast. Vi skal på en lille sejltur til den spændende Madonna ø. Øen er skabt kunstigt gennem århundreder ved at nedsænke gamle skibsvrag fyldt med sten. På den lille ø besøger vi en flot kirke, som har været rammen om mange bryllupper.
Efter Perast kører vi til den interessante middelalderby, Kotor. Rundt om byen findes en velbevaret forsvarsmur, som er på listen over Unescos Verdenskulturarv. Herefter en guidet rundtur i byen, hvor vi bl.a. besøger byens smukke domkirke. Efter frokosten bliver der tid på egen hånd, inden vi kører til hotellet i Tivat. Vi slutter denne dag med middag på hotellet.

Dag 4 - Nationalparken, Skadarsøen og Lipa grotterne (M, F, A)
Vi starter efter morgenmaden med at køre sydpå gennem den store turistby Budva mod Montenegros store nationalpark. Herefter kommer vi til Skadarsøen, som er Balkans største sø. Midt gennem søen går grænsen til Albanien. I Virpazar stiger vi ombord på en turistbåd og får en spændende sejltur gennem et smukt område, der er kendt for et rigt plante- og fugleliv. På båden bliver der lejlighed til at smage forskellige lokale specialiteter. Sejlturen slutter i Rijeka Crnojevica. Frokosten får vi på den lokale restaurant ”Sidste Havn”.  Dagens sidste udflugt går til Lipa grotterne. Først kører vi med et lille tog til grotteindgangen, derefter vil guiden fortælle Lipa grotternes spændende historie. Middag på Hotel Palma.

Dag 5 - Vinbondebesøg (M, F, A)
Efter morgenmaden tager vi afsked med Hotel Palma og Tivat. Vi krydser den kroatiske grænse og besøger vinbonden Ivo Karaman. Vinbonden fortæller om sit arbejde med at dyrke og producere vin. Han og hans kone serverer en let frokost med stedets egne vine. På turen videre nordpå kommer vi forbi Dubrovnik, som vi får lejlighed til at se fra en udsigtspost. Vi fortsætter til Hotel Sunce, der ligger ved Adriaterhavskysten i byen Neum. For at komme til Neum, der hører til Bosnien/Hercegovina, skal vi krydse grænsen til det lille landområde, som ligger omgivet af Kroatien. Det ca. 20 km brede område er Bosnien/Hercegovinas eneste område, som grænser til Adriaterhavet.Efter indkvarteringen på Hotel Sunce er der Middag på hotellet.

Dag 6 - Heldagstur til Dubrovnik (M, F, A)
Denne dag er afsat til besøg i en af verdens smukkeste byer. Det er ikke uden grund, at Dubrovnik også kaldes ”Adriaterhavets Perle”. Sammen med den lokale guide vil vi gå gennem den berømte gågade. Guiden vil fortælle om middelalderlige bygninger. Efter frokost bliver der tid på egen hånd. Middagen indtages på Hotel Sunce i Neum.

Dag 7 - Saltværket i Ston (M, F, A)
På turens næstsidste dag besøger vi den berømte by Ston, som er kendt for saltproduktion gennem mere end 1000 år. For at beskytte den værdifulde saltproduktion blev der rundt om byen bygget en 5 km lang forsvarsmur.  Kun den kinesiske mur er længere. Vi spiser frokost i Lille Ston.
Afslutningsmiddagen indtager vi i en lille landsby, Mosevici, 10 km fra hotellet. Værten, Matusko, vil vise os, hvordan han på en meget utraditionel måde vil tilberede et dejligt måltid.

Dag 8 - Hjemrejse (M, F)
Vi forlader hotel Sunce og kører mod lufthavnen. Vi gør ophold i Ljuta, hvor vi får frokost på restaurant Vinica. Hjemrejse fra Kroatien.

Indkvartering

Hoteller

Vi bor på Hotel Palma i Tivat samt på Hotel Sunce i Neum

Bestilling

Prisen inkluderer:

 • Flyrejse København – Dubrovnik t/r
 • Ophold i delt dobbeltværelse
 • 7 x morgenmad, 7 x frokost og 7 x aftensmad
 • Transport og udflugter ifølge program (inkl. entréer)
 • Dansk rejseleder
 • Alle skatter, afgifter og bidrag til Rejsegarantifonden

Tillæg pr. person:

 • Enkeltværelse
 • Årsafbestillingsforsikring

Øvrige informationer:

 • Valuta = Kroatisk Kuna


Er I en gruppe, forening eller en klub som ønsker et skræddersyet tilbud på denne rejse er I meget velkomne til at kontakte os på 70260049 eller på rejs@ansrejser.dk