Skip to main content

Rejse til Kroatien - Split, Mostar & Sarajevo

Er I en gruppe, forening eller en klub som ønsker et skræddersyet tilbud på denne rejse er I meget velkomne til at kontakte os på 70260049 eller på rejs@ansrejser.dk

Forslag til grupperejse:
Gennem århundreder har dette område været en smeltedigel af forskelligheder, der er præget af både fredelig sameksistens og blodige krige.  Vi besøger mange af de historiske steder. Bl.a. Balkans mest berømte bro i Mostar samt broen i Sarajevo, hvor mordet på den Østrig/ungarske kronpris Ferdinan gav startskuddet til 1. Verdenskrig. Rejsen byder på fantastiske naturoplevelser. Kæmpe bjergeområder, smukke dale og ikke mindst Europas flotteste kystområde.

Bestil hos Ans Rejser fordi:
•  Meget skarp pris
•  Nyhed 2019
•  Oplev broen i Mostar
•  Ekspert rejseleder

Programmet dag for dag:
•  Dag 1 - Afrejse og Dubrovnik 
•  Dag 2 - Mostar
•  Dag 3 - Heldagstur til Sarajevo
•  Dag 4 - Besøg hos olivenbonde og Split
•  Dag 5 - Hjemrejse

Dag 1 - Afrejse og Dubrovnik (A)
Vi flyver fra Aalborg til Dubrovnik med mellemlanding i København. Dubrovnik er en imponerende storby, der kaldes for "Adriaterhavets Perle". Der bliver en kort sightseeing, inden bussen kører til grænsen mellem Kroatien og Bosnien. Efter grænseovergangen kører vi til den spændende by, Mostar. Efter indkvartering spiser vi aftensmad på hotellet.

Dag 2 - Mostar (M, A)
Efter morgenmaden bliver der en guidet rundtur i Mostar. Vi gør ophold ved "Den Gamle Bro" (Stari Most), der er på UNESCO's verdenskulturarvliste. Broen blev skudt i stykker under krigen i 1992. Den er idag genopført, og vi skal naturligvis nyde udsigten ud over floden, Neretva. Der bliver mulighed for at udforske byen på egen hånd. Sidst på eftermiddagen besøger vi vinbonden, Filim Kordic. Vi kommer helt ned i vinbondens kælder, og får fortalt spændende historier. Aftensmaden spiser vi i Filim's restaurant "Enkerne".

Dag 3 - Heldagstur til Sarajevo (M, A)           
Vi starter efter morgenmaden mod hovedstaden, Sarajevo. Undervejs kommer vi gennem et utroligt smukt bjerglandskab. Sarajevo er kontrasternes by, og vi vil opleve, hvorfor byen også kaldes "Europas Jerusalem" med de levende, små værksteder, hvor håndværkere slår mønster i messingbakker, tinkrus osv. I Sarajevo bliver der tid på egen hånd. Inden vi forlader byen, skal vi besøge den berømte bro, hvor den Østrig-Ungarske kronprins blev myrdet, og som gav startskuddet til 1. verdenskrig. På turen tilbage til Mostar gør vi ophold ved restaurant Kovavevic for middag.

Dag 4 - Besøg hos olivenbonde og Split (M, F, A)
Efter morgenmaden forlader vi Mostar og kører mod Kroatien. Kort tid efter vi har passeret grænsen mellem Bosnien og Kroatien, besøger vi olivenbonden Jure Vukusic. Efter at Jure har orienteret om stedets olivenproduktion, serverer han en frokost for os, inden vi kører til Split. Denne antikke by er en af de mest interessante og pompøse byer i Kroatien, grundlagt af den romerske kejser Diokletian i år 295. Vi slutter dagen med indkvartering på Hotel Medena i Trogir. Aftensmad på hotellet.

Dag 5 - Hjemrejse (M)
Hjemrejsen til Danmark er fra lufthavnen i Split.


    Kontakt os
    Adresse:
    Ans Rejser A/S
    Engdahlsvej 14
    7400 Herning