Skip to main content

Rejse til Kroatien - Rabac - Istriens Perle

Er I en gruppe, forening eller en klub som ønsker et skræddersyet tilbud på denne rejse er I meget velkomne til at kontakte os på 70260049 eller på rejs@ansrejser.dk 
 

Forslag til grupperejse:
Istrien, den skønne halvø ved Adriaterhavet er præget af en skøn natur, en venlig og meget gæstfri lokalbefolkning. Smukke gamle og fredfyldte middelalderbyer med en god atmosfære. Desuden byder kysten på rent og krystalklart badevand. De fleste af strandene er sten- og klippestrande. Vi har valgt at bo i Rabac, oprindeligt et gammelt fiskerleje, der har udviklet sig til et rigtig dejligt feriested.

Bestil hos Ans Rejser fordi:
•  Bor i dejlige Rabac
•  4 udflugter inkluderet
•  Halvpension på Hotel Miramar
•  Oplev Arenaen i Pula

Programmet dag for dag:
•  Dag 1 – Afrejse
•  Dag 2 – Ankomst til Rabac
•  Dag 3 – Byrundtur i Rabac og tid på egen hånd
•  Dag 4 – Porec og Rovinj
•  Dag 5 – Det sydlige Istrien med Pula
•  Dag 6 – Øen Krk eller tid på egen hånd
•  Dag 7 – Labin og Opatija
•  Dag 8 – Hjemrejse og overnatning i Midttyskland
•  Dag 9 – Hjemkomst

Dag 1 – Afrejse
Vi kører fra Danmark om morgenen og frem til vores overnatningshotel i Midttyskland. Efter indkvartering er der aftensmad. 

Dag 2 – Ankomst til Rabac
Morgenmad på hotellet og vi fortsætter ned igennem alperne til Istrien. Vi ankommer midt på aftenen til Rabac, og bliver indkvarteret på vores hotel, herefter aftensmad. 

Dag 3 – Byrundtur i Rabac og tid på egen hånd
En stille og rolig dag, således vi får køreturen helt ud af kroppen og er klar til de næste mange dages oplevelser. Vi tager på en kort orienterende spadseretur igennem Rabac langs promenaden, og ender på den idylliske havn. Eftermiddagen er til fri disposition, inden vi mødes til aftensmad. Rejselederen er klar med tips og gode råd, hvis man gerne vil på eventyr på egen hånd om eftermiddagen. 

Dag 4 – Porec og Rovinj
Vi kører tværs over Istrien idag, hvor vi skal udforske den vestlige del af halvøen. Først kører vi til den smukke by Rovinj, som ligger helt ud til Adriaterhavet. Rovinj er en af de mere populære byer på Istrien, med sit maleriske bybillede og lange strande. Efter en tur rundt i de flotte omgivelser og den maleriske bykerne, fortsætter vi mod Porec, en indbydende veneziansk by med flotte bygninger, blankslidte fliser, torve og listige stræder. Vi kommer forbi byens største seværdighed, Euphrasius Basilikaen, et enestående mesterværk med flotte mosaikker. Vi ser desuden også det romerske torv, Marafor, med resterne af templerne Mars og Neptun samt Porec tårnet. 

Dag 5 – Det sydlige Istrien med Pula
Efter morgenmaden kører vi til den sydlige del af Istrien, og størstedelen af dagens udflugt går til byen Pula. Med byens ca. 100.000 indbyggere er den Istriens største by, og med sine næsten 3.000 år på bagen, har den også en gammel historie. Pula havde sine glansdage under romertiden, som efterlod mange spor; frem for alt det flotte og velbevarede amfiteater, som var blandt de største amfiteatre, romerne byggede. Fra fæstningen er der en fantastisk udsigt ud over byen og Adriaterhavet. Idag er Pula et sted for rekreation ved den smukke kyst og det krystalklare vand kombineret med legenderne og minderne om en fremgangsrig historie. Efter byrundturen bliver der tid på egen hånd i Pula – og foruden et kig rundt i denne spændende gamle by, er der mulighed for til frokost at smage den typiske istriske specialitet Prsut - lufttørret skinke - og et dejligt glas kroatisk vin, inden vi kører tilbage til hotellet sidst på eftermiddagen

Dag 6 – Øen Krk eller tid på egen hånd
Idag skal vi til en af Kroatiens mest berømte og besøgte øer, Krk, også kendt som ”Den gyldne ø”. Krk er beliggende i den nordlige del af Adriaterhavet. Krk er den næststørste ø i Adriaterhavet med sine godt 400 km2, hvilket vil sige at den er på størrelse med Bornholm. Øen har kun ca. 18.000 indbyggere. Krk har sin helt egen særprægede og rå natur og mange små hyggelige landsbyer. Og det hele er omkranset af det smukke azurblå Adriaterhav. Øen har været forbundet med fastlandet siden 1980 af den unikke bro konstruktion ”Krk Bridge”. Krk er et sandt paradis med sine lange strande, afvekslende natur og en historie som har tydelige spor tilbage til middelalderen. Og middelalderen har da også sat sine spor på øen med dens små og snoede gader, pittoreske torve og fæstningsmure. Vi skal på byvandring i hovedbyen Krk’s gamle bydel med de små labyrintiske og snørklede gader. I Krk by bor der ca. 5.500 indbyggere. Den er en af Kroatiens ældste byer, og går helt tilbage til romertiden. Herefter går turen til altid charmerende Vrbnik, der er bygget på en 50 meter høj klippeskrænt og omgivet af vinmarker. Og iøvrigt findes nok verdens smalleste gade her. Inde i byen er der adskillige steder, hvor man kan smage og købe den lokale vin ”Zlahtina”. Turen til Krk er en tilkøbsudflugt og koster kr. 175, og skal bestilles sammen med rejsen. 

Dag 7 – Labin og Opatija
Vi starter dagen med at køre op til bjergbyen Labin, hvor vi besøger middelalderbyens gamle bydel. Her kan vi se den gamle byport, kirken, museet og ikke mindst den gamle overdækkede arkade fra 1550, som på det tidspunkt var centrum i Labin. Her blev nyheder udråbt, straffe bekendtgjort, byfester afholdt og kriminelle og lignende blev afstraffet ved den gamle skamstøtte. Og så skal vi nyde den flotte udsigt udover Kvarnerbugten. Der bliver lidt tid på egen hånd til at se sig omkring i byen. Herefter går turen til Opatija, som ligger helt inde i bunden af bugten. Opatija er en af landets mest berømte feriesteder, men byen har alligevel formået at bibeholde dens unikke charme. Smukke grønne haver og parker, store villaer, strandpromenaden og de flotte springvand danner rammen om Opatija. Vi er tilbage i Rabac sidst på eftermiddagen.

Dag 8 – Hjemrejse og overnatning i Midttyskland
Efter morgenmad kører vi igennem Østrig og Alperne, og op til vores overnatningshotel i Midttyskland. 

Dag 9 – Hjemkomst
Efter morgenmad kører vi det sidste stykke hjem mod Danmark. 

Denne rejse er skræddersyet til lukkede grupper - kontakt os for tilbud på
tlf. 70 26 00 49 eller rejs@ansrejser.dk
Se Rejsekalender HER for ledige pladser til individuel rejsende.


  Rejsekalender
  2/12Jul i HansestæderneFra 2.395,-
  5/12Smagen af jul med Georg JulinFra 4.395,-
  11/12Jul i BerlinFra 2.295,-
  Kontakt os
  Adresse:
  Ans Rejser A/S
  Engdahlsvej 14
  7400 Herning