Rejser til Kroatien - Krydstogt i den kroatiske skærgård

Er I en gruppe, forening eller en klub som ønsker et skræddersyet tilbud på denne rejse er I meget velkomne til at kontakte os på 70260049 eller på rejs@ansrejser.dk 

Forslag til grupperejse:

Det er med en vis stolthed, at vi kan tilbyde krydstogt i den kroatiske skærgård. Vi sejler med det lille hyggelige skib MS Labrador, som vi har chartret specielt til denne rejse. Vi råder over hele skibet, og der er kun 18 kahytter i alt ombord. Vi sejler langs den dalmatiske kyst, og krydstogtet starter og slutter i Split. En unik rejse med halvpension (morgenmad og frokost), og derudover har vi inkluderet 3 x aftensmad samt ikke mindst alle udflugter.

Bestil hos Ans Rejser fordi:

 • Vi har vores eget krydstogtskib
 • Alle udflugter er inkluderet
 • Oplev spektakulære Dubrovnik
 • Ophold på Lavendeløen Hvar

Programmet dag for dag:

 • Dag 1 – Ankomst samt ombordstigning MS Labrador
 • Dag 2 – Øen Brac og Mljet
 • Dag 3 – Dubrovnik
 • Dag 4 – Dubrovnik og vinsmagning på halvøen Peljesac
 • Dag 5 – Øen Korcula og Captain´s Dinner
 • Dag 6 – Lavendeløen Hvar
 • Dag 7 – Fra Hvar via Bol til Split
 • Dag 8 – Hjemrejse

Program

Program

Dag 1 – Ankomst samt ombordstigning MS Labrador (A)
Vi flyver til Split og ved ankomsten kører vi direkte til skibet og tjekker ind. Vi sejler i knap et par timer til øen Brac og den hyggelige by Milna. Brac udgør 396 km2 og er den tredje største ø i Adriaterhavet. Øen er kendt specielt for sine kalkstensklipper og stenbrud. De hvide sten er stadig efterspurgt og af meget høj kvalitet. Øen er også kendt for sine vine bl.a. den populære bolski plavac – og for sine oliven og sine søde og saftige appelsiner. Milna by ligger på øens vestlige side, som både er kendt for sin fantastiske havn, hvor alverdens større og mindre lystbåde holder til og fordi det var her, den romerske Kejser Diokletian fandt en sikker havn, mens hans store palads blev bygget i Split. Vi går en tur i Milna by, hvor vi bl.a. ser den barokke kirke fra 1783 med det smukke alter, den hyggelige havn med det krystalklare vand. Der bliver tid til en kop kaffe eller et godt glas af den lokale vin. Der vil være velkomstmiddag på skibet om aftenen. 

Dag 2 – Øen Brac og Mljet (M, F)
Vi forlader Brac om morgenen, og begiver os mod øen Mljet og den skønne nationalpark, som ligger på den nordlige del af øen. Vi spiser frokost om bord på MS Labrador. Vel fremme på Mljet skal vi først besøge saltsøerne ”Den Store Saltsø” og ”Den Lille Saltsø”.  Den store saltsø er på 145 ha og er på det dybeste sted 46 meter. Søerne er unikke geologisk og oceangeografisk og er af stor betydning. Det er da også derfor at området som det første sted i Adriaterhavet blev udlagt til national park i 1960. Det et forsøg på at beskytte et oprindeligt økosystem. Vi sejler herfra videre til øen St Mary for at se det fantastiske benediktinerkloster rejst i det 12. årh. Der bliver naturligvis også tid på egen hånd. 

Dag 3 – Dubrovnik (M, F)
Vi sejler fra Mljet til Dubrovnik, og efter frokost om bord er vi klar til at indtage Dubrovnik. Vi skal på byrundtur bag de gamle mure og fæstningsværker. Her ser vi bl.a. Onofrio-fontænen, hovedgaden, Rektorpaladset, domkirken og de mange museer. Dubrovnik er, udenfor den brede hovedgade, smalle snirklede gader og stræder, hvor der pludselig kan findes en interimistisk cafe med den skønneste udsigt ud over det glimtende Adriaterhav. Der er også mulighed for at vandre på toppen af den 1940 meter lange bymur eller slå et smut ned til den lille havn, hvorfra de små farverige fiskerbåde lægger til med deres fangst tidligt om morgenen. Vi får nogle timer på egen hånd til shopping, en kop kaffe på en fortovscafe eller til sightseeing i Dubrovnik, også kendt som Adriaterhavets Perle, er desuden på Unesco’s liste over verdens kulturarv.

Dag 4 – Dubrovnik og vinsmagning på halvøen Peljesac (M, F)
Efter morgenmad skal vi med svævebanen op til Srdj-bjerget over Dubrovnik, hvor der er en fantastisk smuk udsigt over byen og Adriaterhavet. Retur til vores skib og så sætter vi ellers kursen mod Peljesac halvøen. Efter frokost ombord skal vi om eftermiddagen på besøg hos den lokale vinproducent Matusko, hvor vi smager på lidt vine med dertilhørende snacks. Peljesac halvø er kendt for sine meget udmærkede vine. Øen er hjemsted for den røde drue Mali Plavac, som siges at være i familie med Zinfandeldruen, men det er dog endnu ikke genetisk bevist. For at beskytte druen er det ikke tilladt at plante andre røde druer i området. Øen har dog også en grøn drue – den lokale Posip, som også giver en glimrende vin. De dyrkes omkring byerne Mali Ston og Ston – to byer, som begge er grundlagt af republikken Dubrovnik for at beskytte den saltproduktion, som stadig den dag i dag udvindes på øen.

Dag 5 – Øen Korcula og Captain´s Dinner (M, F, A)
Tidligt om morgenen sætter vi kursen mod den smukke ø Korcula, som ifølge overleveringer skulle være grundlagt i det 12. årh. af den trojanske helt Anteno. Efter sigende skulle også den venetianske købmand Marco Polo være født her på øen – og ikke i Venedig som mange tror. Vi spiser frokost på skibet inden vi tager rundt på øen. Korcula er 279 km2 stor og dermed en af de største kroatiske øer. Øen byder på et væld af små bugter og skønne isolerede strande med krystalklart vand.  Også Korcula er kendt for sine vine – her er det især de søde dessertvine, der er i særklasse. Øen har været under kontrol af venezianerne fra det 14. til det 18. årh. – derfor ses Venedis våbenskjold på mange af de offentlige bygninger. Ved Korcula by, som ligger yderst på en halvø, ses hvordan byen er omkranset af bymur og tårne, og hvordan de smalle gyder og stræder er designet til at beskytte byens borgere for de kolde vinde. Vi er tilbage ved skibet igen sidst på eftermiddagen, og om aftenen skal vi på vores skib nyde Captain’s Dinner.

Dag 6 – Lavendeløen Hvar (M, F)
Vi skal opleve en af Kroatiens mest fashionable feriebyer, selve Hvar by. Øen er også kendt som Adriaterhavets Madeira pga. de mange solskinstimer og vildt voksende lavendelbuske. Overalt på øen findes der olivenlunde, vingårde og smukke lavendelmarker. Efter frokost ombord skal vi ud og opleve nogle af Hvar’s herligheder. Hvar by ligger pittoresk lige ned til bugten med udsigt til det glitrende Adriaterhav og er med til at gøre byen til en af Kroatiens mest populære kystbyer. Vi ser den smukke domkirke i renæssancestil, et af Europas ældste teatre opført i 1612 – og derfra videre til franciscaner- klosteret, der ligger på vej til Hektorovic paladset – et gotisk palads, påbegyndt i 1463, men aldrig færdigbygget. Byen har hørt ind under venetianerne og mange af byens indbyggere uddannede sig i den periode til stenhuggere – derfor ses der overalt fint forarbejdede ornamenter indhugget mange af byens bygninger. Der bliver også tid på egen hånd i Hvar by. Spis eventuelt en dejlig middag på en af de mange restauranter, der byder på alt godt fra havet. 

Dag 7 – Fra Hvar via Bol til Split (M, F, A)
Efter tidlig morgenmad forlader vi nu Hvar og sejler via øen Brac mod hovedbyen Bol tilbage til fastlandet og Split. Split er en af de mest interessante og pompøse byer i Kroatien, grundlagt af den romerske kejser Diokletian i år 295. Vi skal på sightseeing i denne skønne by, og vi kommer bl.a. forbi Diokletians Paladsområde på ikke mindre end 30.000 m2 og som er en stor del af den gamle bydel. Paladset er på Unesco’s liste over verdens kulturarv og et af de bedst bevarede minder fra romertiden. Paladset er omgivet af to meter tykke og 20 meter høje mure, porte, tårne og søjler, der stadig er velbevarede. Der er indgang fra alle fire verdenshjørner gennem store porte – fra jernporten i vest, den gyldne port i nord, sølvporten i øst og bronzeporten i syd. Inden for murene er der masser af liv i de smalle stræder og herinde findes mange seværdigheder. Vi skal også se havnepromenaden med palmer og cafeer og der bliver naturligvis også tid på egen hånd. Om aftenen er der afskedsmiddag på en lokal taverna i Split.

Dag 8 - Hjemrejse (M)
Transfer til lufthavnen i Split, og vi flyver hjem.   

Indkvartering

Indkvartering

MS Labrador

Skibet MS Labrador er et privatejet skib, og drives af vores samarbejdspartner Katarina Line. Der er plads til 36 personer og alle kahytter er kategori A, og har naturligvis eget bad/toilet. Når du rejser med Ans Rejser kommer der ikke andre gæster ombord, med andre ord - vi har hele skibet for os selv. Bemærk venligst at denne rejse ikke er egnet for gangbesværede, da man ofte skal gå fra båd-til-båd for at komme i land. 

Bestilling

Prisen inkluderer:

 • Flyrejse København – Split t/r
 • Ophold i delt dobbeltkahyt på MS Labrador 
 • 7 x morgenmad, 6 x frokost samt 2 x aftensmad
 • 1 x Captain´s Dinner
 • Vinsmagning med snack
 • Al transport og udflugter ifølge program (ekskl. entreer) 
 • Dansk rejseleder
 • Skatter, afgifter samt bidrag til Rejsegarantifonden

Tillæg pr. person:

 • Enkeltkahyt tillæg
 • Årsafbestillingsforsikring

Øvrige informationer:

 • Valuta = Kroatisk Kuna

  Er I en gruppe, forening eller en klub som ønsker et skræddersyet tilbud på denne rejse er I meget velkomne til at kontakte os på 70260049 eller på rejs@ansrejser.dk