Rejser til Beijing - Kejsernes By

Er I en gruppe, forening eller en klub som ønsker et skræddersyet tilbud på denne rejse er I meget velkomne til at kontakte os på 70260049 eller på rejs@ansrejser.dk 

Forslag til grupperejse:

Har man ikke været i Kina og vil man gerne have en lille smagsprøve på ”Riget i Midten”, så tag med Ans Rejser og vores danske rejseleder til Beijing. Landets historie er uløseligt forbundet med hovedstaden Beijing. Ingen andre steder i ”Riget i Midten” findes kulturskatte og mesterværker som lige netop i Beijing. Attraktioner som Den store Mur, Sommerpaladset, og ikke mindst Den himmelske Fredsplads er imponerende. En tur ind i hutong’erne, det gamle Beijing, giver et anderledes billede af livet i Kina. Velkommen på eventyr i det store land.

Bestil hos Ans Rejser fordi:

 • Alle udflugter er inkluderet
 • Med rickshaw rundt i det gamle Beijing
 • Oplev Den Forbudte By
 • GRATIS parkering i Billund Lufthavn

Programmet dag for dag:

 • Dag 1 – Afrejse
 • Dag 2 – Ankomst Beijing
 • Dag 3 – Omfattende byrundtur i Beijing
 • Dag 4 – Den store mur og Ming gravene
 • Dag 5 – Med rickshaw rundt i det gamle Beijing
 • Dag 6 – Silkemarkedet, Himlens Tempel og peking-and
 • Dag 7 – Dagen er til fri disposition
 • Dag 8 – Hjemrejse

Program

Dag 1 - Afrejse 
Afrejse fra Danmark om eftermiddagen. Der er naturligvis fuld forplejning ombord.

Dag 2 – Ankomst Beijing (A) 
Ankomst til Beijing lufthavn og transfer direkte til vores hotel i centrum af byen. Rejselederen vil sidst på eftermiddagen tage gæsterne med på en lille tur rundt i Beijing. Om aftenen er der middag på lokal restaurant.

Dag 3 – Omfattende byrundtur i Beijing (M, F, A) 
En spændende dag, hvor vi starter på ”Den Himmelske Fredsplads”. Det var fra denne plads at Formand Mao udråbte Folkerepublikken Kina. Turen går videre til Mao’s mausoleum, som det kun tog 10 måneder at bygge. Materialerne til bygningsværket blev hentet ind fra hele Kina og det gjorde de mange bygningsarbejdere også. Det store mausoleum består blandt andet af 44 granitsøjler, der står majestætisk rundt om bygningen. Det fornemmeste rum i bygningen er sørgeværelset. Nok så interessant er de fire store sovjetiske skulpturer som står uden for mausoleet. De to skulpturer på den nordlige side viser scener fra revolutionstiden og hvad kineserne opnåede under Formand Mao. Dem på den sydlige side repræsenterer det nye demokrati og den socialistiske grundlæggelsesperiode. Formiddagen slutter med besøg i ”Den forbudte by” det tidligere kejserpalads. Navnet ”Den forbudte by” kommer af, at den almindelige befolkning var forment adgang til dette kejserlige palads med 800 bygninger med 9.999 værelser. Her boede kejsere og embedsmænd fra Ming og Qing dynastiets grundlæggelse fra 1422 og det var centrum for magten indtil 1922, hvor den sidste kejser, Puyi, abdicerede.

Efter frokost går turen til Sommerpaladset, beliggende nord for Beijing på et flere hundrede hektar stort parklignende område med over 3.000 fantastiske bygninger. Her residerede de kejserlige familier, når det blev for hedt om sommeren i Beijing. Vi er tilbage på hotellet sidst på dagen.

Dag 4 – Den store mur og Ming gravene (M, F, A) 
Dagens heldagsudflugt går ud af byen, og vi starter ved ”Den store Mur” som er et imponerende bygningsværk, der snor sig langs bjergkamme og floder. Muren blev påbegyndt for flere tusinde år siden af Qin dynastiet, og var med til at sikre borgere og landet mod fjendtlige angreb. Den 2500 kilometer lange mur strækker sig fra Liaodongbugten til det vestlige Gansu; med alle sine forgreninger er muren ca. 6350 kilometer lang og er i dag Kinas største turistattraktion og vigtigste nationale symbol. Efter frokost får vi mulighed for at se hvordan Cloisonn’e fremstilles, vi besøger fabrikken, der producerer disse vaser, fade og skåle i kobber, og som er belagt med flotte farverige emaljer.

Dagens sidste stop er ved de verdensberømte kejserlige Ming-grave. Begravelsespladsen ligger ca. 50 km nordvest for Beijing, spredt ud på et enormt område som blev godkendt af kejser Yong Le selv i 1409. Han lagde vægt på at der blev skabt harmoni mellem gravenes arkitektur, de omkringliggende bjerge, floden og vegetationen. Området er 40 km2 stort og omgivet af en mur. Alle gravende ligger flot for foden af en bakke og alle er forbundet med ”Den Hellige Vej”, som er omkring 7 kilometer lang. Efter besøget ved Ming-gravene, returnerer vi til Beijing.

Dag 5 – Med rickshaw rundt i det gamle Beijing (M, F, A) 
Vi starter dagen i det gamle Beijing. Vi begiver os i rickshaw ind i hutong-området med sine smalle stræder og traditionelle huse. Her står tiden stille og livet leves langsomt. Så snart man er indenfor i en et hutong-område, er man i en helt anden verden, langt fra skyskrabere og det hektiske liv der leves der. Gamle mænd spiller kort eller skak, flyver med duer og bærer rundt med deres små pekingeserhunde. De gamle kvinder sladrer om livet og her kommer ku få turister. Vi inviteres indenfor hos en lokal familie, der bor i et af de gamle huse.

Efter frokost går turen til Trommetårnet, beliggende med en fantastisk udsigt over Beijing. Tidligere blev dette store og typisk kinesiske tårn brugt til at informere byens indbyggere om hvad klokken var. For at nå ud til så mange som muligt af byens indbyggere benyttede man sig af trommer. Deraf navnet Trommetårnet. Vi kommer også forbi det Olympiske Stadion ”Fuglereden”, bygget i forbindelse med Kinas olympiske værtskab i 2008. Anlægget ligger landskabeligt i den nordlige del af byen. Den mest spektakulære del af anlægget er det mægtige stadion med plads til hele 90.000 tilskuere og udformet som en fuglerede – deraf dens navn. Også det kubiske svømmestadion er absolut et kig værd. Vi gør også et fotostop ved Det Nationale Teater, skab at den kendte franske arkitekt Paul Andreu. Teatret er bygget i glas og titanium – kuplen er 212 meter øst-vest, 144 nord-syd og 46 meter høj. Og så er der plads til mere end 5000 tilskuere.

Dag 6 – Himlens Tempel, Silkemarkedet og peking-and (M, F, A)     Om formiddagen er der sightseeing til Himlens Tempel. I dette tempel aflagde kejseren et rituelt besøg to gange årligt for at bede om en god høst, hvilket var ganske forståeligt set i lyset af de mange hungersnødskatastrofer, der har ramt Kina gennem tusinder af år. Templet er et mesterværk inden for kinesisk arkitektur og udsmykning. Det er det største og mest betydningsfulde kejserlige tempel i hele Kina. Om eftermiddagen skal vi på det kendte Silkemarked som ligger i hjertet af Beijing; her kan købes alt mellem himmel og jord, det gælder lige fra lædervarer, glasting, tøj, sko og meget mere. Det meste er kopivarer og har kan gøres en virkelig god handel.

Dag 7 – Dagen er til fri disposition (M)    
Efter morgenmaden på hotellet har vi dagen til fri disposition. Her er der mulighed for at tage en tur i en af de stemningsfulde parker, hvor de lokale dyrker sport, spiller spil og snakker. Eller der er mulighed for shopping og opleve bylivet – det pirrer alle ens sanser. Om aftenen mødes vi på en lokal restaurant og her skal vi naturligvis nyde den berømte Peking-and.

Dag 8 – Hjemrejse  
Afrejse fra Beijing lige over midnat og hjemkomst til Danmark om eftermiddagen.

Indkvartering

Hotel i Beijing

Under hele opholdet bor vi på et godt 3*** hotel i centrum af Beijing. Alle værelser har naturligvis eget bad/toilet. Navn og adresse fremsendes ca. 8 dage før afrejse.

Bestilling

Prisen inkluderer:

 • Flyrejse Billund – Beijing t/r inkl.
 • Ophold i delt dobbeltværelse
 • Mange måltider (5 x morgenmad, 4 x frokost samt 6 x aftensmad)
 • Al transport og udflugter ifølge program (inkl. entreer)
 • Drikkepenge til guider og chauffører
 • Engelsktalende lokalguide
 • Dansk rejseleder
 • Skatter, afgifter samt bidrag til Rejsegarantifonden
 • Parkering i Billund Lufthavn

Tillæg pr. person:

 • Enkeltværelsestillæg
 • Årsafbestillingsforsikring
 • Visum til Kina

Øvrige informationer:

 • Valuta = Kinesiske Yuan Renminbi

  Er I en gruppe, forening eller en klub som ønsker et skræddersyet tilbud på denne rejse er I meget velkomne til at kontakte os på 70260049 eller på rejs@ansrejser.dk