Skip to main content

Rejse til Italien - Umbrien - Italiens grønne hjerte

Er I en gruppe, forening eller en klub som ønsker et skræddersyet tilbud på denne rejse er I meget velkomne til at kontakte os på 70260049 eller på rejs@ansrejser.dk

Forslag til grupperejse: 
Midt i Italien ligger den herlige region Umbrien. Dette fantastiske område byder på en vifte af forskellige attraktioner såvel som natur, kunst, gastronomi og enestående atmosfære. Her finder du nemlig chokoladebyen Perugia, helgenbyen Assisi og middelalderbyen Gubbio. Uden for murene bugter landevejene sig gennem bløde bakker med slanke cypresser, krogede oliventræer og vinstokke så langt øjet rækker, mens små landsbyer lægger op til en pause på torvet.

Bestil hos Ans Rejser fordi:
•  Alle udflugter er inkluderet
•  Skønt hotel med halvpension
•  Møde med dansk munk i Assisi
•  Oplev skønne vinbyer

Program dag for dag:
•  Dag 1 - Ankomst
•  Dag 2 - Udflugt til Citta della Pieve og Trasimeno-søen
•  Dag 3 - Udflugt til Assisi og Perugia
•  Dag 4 - Udflugt til Pitigliano, Sorano og Terme di Saturnia
•  Dag 5 - Orvieto og Civita di Bagnoreggio
•  Dag 6 - Gubbio og Citta di Castello
•  Dag 7 - Vinbyerne Montepulciano og Montalcino samt ophold i Pienza
•  Dag 8 - Afrejse

Dag 1 - Ankomst
Ankomst til Pisa og indkvartering på hotel i Chianciano Terme.

Dag 2 - Udflugt til Citta della Pieve og Trasimeno-søen
Den antikke middelalderby Castello della Pieve er specielt kendt for produktion af safran. Allerede i 1279 har man dokumentation for, at byen levede højt på denne produktion. Byen har et hyggeligt lille centrum, hvor man bla også finder Italiens mindste vej - Via Baciadonne ”damekysse-vejen”. Hvert år i juni måned har byen blomsterfestival hvor der lægges et guldtæppe af blomsterdekorationer gennem byen. Herefter fortsætter turen til Trasimeno søen og Castiglione del Lago, søens hovedby, som engang for længe siden var en ø. Hyggelig atmosfærefyldt gammel by med middelalderborgen som dominerer byen ud mod søen.

Dag 3 - Udflugt til Assisi og Perugia
Assisi er specielt kendt for den hellige Frans af Assisi, der levede i denne by og på bjerget i nærheden, og ligeledes for hans kvindelige modstykke, Clara af Assisi. Men det er også en gammel umbrisk og siden romersk by, som stadig rummer betydelige antikke minder, hvoraf mest synligt den romerske tempelfacade på kirken Santa Maria sopra Minerva. Turen kryderes af et spændende møde med danske Broder Theodor, der har levet som munk her i Assisi siden 2008. På sin absolut charmerende måde giver han os en indsigt i historien og sin egen hverdag. 
Smukt beliggende på en bakke finder vi den antikke etruskerby Perugia som idag er hovedstad for regionen Umbrien. Byen, der først var domineret af etruskerne og herefter på ordre af kejser Augustus kom romerne og omdøbte byen til Augusta Perusia. Endvidere er byen kendt som chokoladebyen med de berømte Baci ”kys”.

Dag 4 - Udflugt til Pitigliano, Sorano og Terme di Saturnia
Turen går til tuf-byerne Pitigliano og Sorano, der begge ligger klinet op ad en tufstensklippe. Byerne blev grundlagt af Etruskerne for mere end 2500 år siden og erobret af både romere og krigeriske adelsfamilier, der alle har sat deres præg på stederne. PitigIiano har et hyggeligt charmerende centrum, som stadig er den antikke del af byen. I stenbyen Sorano, som også kaldes Toscana’s Matera, er det Orsini Fortet, der dominerer byens centrum, mens den spændende stenby med de gamle hulebyggerier ligger nedenfor byens nuværende centrum. Herfra går turen videre til én af Toscana’s mange naturkilder Cascate del Mulino, hvor der vil være mulighed for at prøve de varme kilder på 37,5 grader. 

Dag 5 - Orvieto og Civita di Bagnoreggio
Den antikke middelalderby Orvieto med den imponerende beliggenhed på et massiv af rosa granit. Ud over at være berømt for sin gode hvidvin, er Orvieto kendt som en af de mest etruskiske byer, der findes. Livet her foregik tildels også under jorden. Man kan stadig i dag besøge de etruskerne gravsteder og brønde. Herefter fortsætter turen videre til den ”døende by” Civita di Bagnoregio. Forbundet til verden med en lang og smal gangbro er denne by bygget på et plateau af sprødt vulkansk tuf. Materialet smuldrer med tiden, og i flere hundrede år er husene simpelthen faldet ned fra plateauet. 

Dag 6 - Gubbio og Citta di Castello
Et mesterværk af en middelalderby, rig på historie, kunst og et velbevaret køkken med antikke lokale retter.  Gubbio er den ældste by i Umbrien og knejser sig majestætisk på Monte Ingino bjerget over Umbriens dale. Byen byder på seværdigheder som Palazzo dei Consoli, Katedralen og  Palazzo Ducale. Herefter forsætter turen til Citta di Castello, som er Umbriens nordligste by, såvel som den største byen i Tiber-dalen. Den ligger som en indgangsport til Umbrien for dem, der kommer nordfra. Her har arkitekturen en toskansk indflydelse.

Dag 7 - Vinbyerne Montepulciano og Montalcino samt ophold i Pienza
En hel dag i vinens tegn! Om morgenen sættes kursen direkte mod Montepulciano, der er en af Toscanas højest beliggende byer. Indenfor den gamle bymur findes storslåede private paladser  og smukt udstyrede kirker. Turen fortsætter til den charmerende by Pienza. Pienza blev i 1996 optaget på UNESCO's liste over verdenskulturarv, fordi den repræsenterer et af de første forsøg på at skabe en idealby efter renæssancens idealer. Herefter går turen videre til den lille idylliske by Montalcino. Landsbyen ligger på en bakketop med flot udsigt over landskabet og er verdensberømt for sin fantastiske Brunello-vin. Herefter en lille rundtur i centrum, der byder på ikke så få udskænkningssteder og vinhandlere, men også et spændende fort fra 1300-tallet samt smukke bygninger fra middelalderen.

Dag 8 - Afrejse
Tidlig afrejse fra Chianciano Terme. Transfer til Pisa lufthavn. Vi ankommer til Danmark midt på formiddagen.


    Kontakt os
    Adresse:
    Ans Rejser A/S
    Engdahlsvej 14
    7400 Herning