Rejse til Italien - Klassiske Sicilien

Er I en gruppe, forening eller en klub som ønsker et skræddersyet tilbud på denne rejse er I meget velkomne til at kontakte os på 70260049 eller på rejs@ansrejser.dk

Forslag til grupperejse: 
På Sicilien lever ældgamle traditioner side om side med de venlige og imødekommende sicilianere. Man indfanges nemt af den sicilianske atmosfære. Øen har et solrigt klima og det er en medvirkende årsag til de mange specialiteter, øen kan byde på. Gastronomien er i det hele taget i topform på Sicilien – øen er kendt for sin gode olivenolie og oliven, fisk og skaldyr fra havet, tomater, citroner og ferskner fra haven.

Bestil hos Ans Rejser fordi:
•  Ekspert rejseleder
•  Den spektakulære vulkan Etna
•  Fly fra Billund
•  Oplev pulserende Palermo

Programmet dag for dag:
•  Dag 1 – Ankomst
•  Dag 2 – Templerne i Agrigento
•  Dag 3 – Monreale og Palermo
•  Dag 4 – Cefalú, Tindary og Giardini Naxos
•  Dag 5 – Udflugt til Savoca og Forza D´Agro
•  Dag 6 – Heldagsudflugt til Etna og Taormina
•  Dag 7 – Dag på egen hånd
•  Dag 8 – Hjemrejse

Dag 1 – Ankomst
Vi flyver til Catania, og kører mod Siracusa i den sydlige del af øen. Vi skal på byrundtur i byen, som var en af oldtidens mest betydningsfulde byer med storhedstid cirka 400 år f. Kr. Den siges også at have været den kønneste.
Vi kommer bl.a. forbi det romerske amfiteater og den græske oldtids fornemmeste teater med plads til mere end 10.000 tilskuere. 

Dag 2 – Templerne i Agrigento
I dag går turen fra Catania til Agrigento, en by der er bygget ovenpå en betydningsfuld græsk by Akargas. Den var kendt for sine borgeres luksuriøse livsstil. Som stormagt og rival til Siracusa, blev byen brændt og ødelagt af Karthaginenserne i 406 f. Kr. Dagens højdepunkt er hovedattraktionen Valle dei Templi, også kendt som “Templernes dal“ og smukt beliggende mellem havet og selve byen. Sidst på eftermiddagen kører vi til vores overnatningshotel i Agrigento området.

Dag 3 – Monreale og Palermo
Efter morgenmaden sætter vi kursen mod Monreale og Palermo. Vi skal på byrundtur i altid travle Palermo, en by spækket med middelalderkirker, fornemme palæer og arabiske kupler. Klemt inde bag murene findes labyrintiske brostensbelagte middelalderkvarterer – som vi har set det i italienske film – med gamle huse med smuldrende facader. I dag kommer vi også forbi Monreale, kendt for den flotte Duomo San Maria la Nuova katedral. Inde i kirken mødes vi af et glitrende hav af smukke billedmosaikker i guld og klare farver i det spektakulære kirkerum. Katedralen er desuden kongelig gravplads. Vi indkvarteres på vores hotel ved Palermo sidst på dagen.

Dag 4 – Cefalú, Tindary og Giardini Naxos
Vi kører langs Siciliens nordlige kyststrækning frem til den kønne uspolerede kystby Cefalú. Cefalú blev grundlagt af grækerne tilbage i det 5. århundrede f. Kr.  Vi kan se byen på lang afstand, da den ligger tæt på en vældig klippe, kaldet La Rocca. Byen er en af de mest charmerende byer på hele Sicilien, og har desuden en skøn sandstrand. Vi tager på en lille byvandring til det gamle vaskehus, hvor kvinderne i middelalderen vaskede, skyllede og vred vasketøjet i det åbne rum, hvor vandet stadig den dag idag pibler ind i vaskekarrene og ud i havet. Vi ser naturligvis også den fine katedral med den brede trappe som Cefalú er så kendt for. Efter besøget fortsætter vi langs kysten til Tindary, et valfarts- og pilgrimsted for Den sorte Madonna, beliggende på en høj klippetop helt ud til kysten. Legenden fortæller at Den sorte Madonna reddede en lille syg pige, som faldt ud over skrænten. Vi beundrer de smukke mosaikker inde i kirken, og der er mulighed for at se det middelalderlige kapel, som ligger lige bag ved valfartskirken. Vi fortsætter til østkysten, hvor vi skal overnatte de næste 4 nætter i området omkring G. Naxos/Taormina.

Dag 5 – Udflugt til Savoca og Forza D´Agro
Vi kører ad små krogede veje med serpentinersving til en højde af 300 meter over havet. Her besøges Cappuchinerklostreret, hvor de forjættede mumier efter sigende bor. Godfather filmene blev i tidernes morgen optaget i Savoca, hvilket et besøg på Bar Vitelli bevidner. Vi kommer også forbi Forza D´Agro med den berømte kirke fra filmene. Disse to små byer blev fundet ”gamle” nok til at filme Godfather i, så her er vi ude i det helt autentiske Sicilien. 
Vi er tilbage igen sidst på eftermiddagen.

Dag 6 – Heldagsudflugt til Etna og Taormina
Efter morgenmad går turen op på Europas største aktive vulkan, den mere end 3.300 m høje Etna. Vi kører med bus derop og ser landskabet skifte karakter undervejs, og til sidst er det kun golde landskaber med klipper. 
Vi kommer rundt om Silvestri-krateret, inden turen går nedad igen til Taormina. Byen er kendt for sit store amfiteater, som grækerne byggede i det 3. århundrede f. Kr., men det blev senere ombygget af romerne. I dag bliver Taormina besøgt af mangemillionærer og berømtheder fra hele verden. Den har også en vidunderlig beliggenhed, og stemningen er eksklusiv. Vi er tilbage ved vores hotel sidst på eftermiddagen.

Dag 7 – Dag på egen hånd
Dagen er sat af til oplevelser på egen hånd. Rejselederen er naturligvis også klar med tips og ideer. Om aftenen mødes vi alle til afskedsmiddag.

Dag 8 – Hjemrejse
Efter morgenmaden sætter vi kursen mod lufthavnen i Catania.