Rejser til Italien - Rom - Den Evige Stad

Rom er en alsidig by. Det gamle antikke Rom med Forum Romanum, Colosseum og Pantheon. Et overflødighedshorn af kirker fra forskellige perioder med sirlige udsmykninger både ind- og udvendigt. Et stort antal pladser med rislende fontæner omkring spændende skulpturer. Store gamle og nyere paladser hvorfra den politiske, religiøse og dømmende magt udgår. Travle forretningskvarterer og indkøbscentre. De lidt ældre rolige kvarterer og fornemme butikker. Vi oplever det hele..

Bestil hos Ans Rejser fordi:

 • Omfattende byrundture i Rom
 • GRATIS parkering i Billund
 • Hotel i centrum af Rom
 • Vi ser Roms katakomber

Programmet dag for dag:

 • Dag 1 – Ankomst
 • Dag 2 – Byrundtur i Rom
 • Dag 3 – Vatikanet, Piazza Navona og Trastevere
 • Dag 4 – Roms store pilgrimskirker
 • Dag 5 – Katakomber og hjemrejse

Program

Dag 1 – Ankomst
Vi flyver direkte til Rom, og derfra kører vi til vort hotel for indkvartering. Vi bor i centrum lige ved Termini og dermed i gåafstand til mange af de store seværdigheder bl.a. Santa Maria Maggiore, Colosseum, Forum Romanum, Den Spanske Trappe, Trevifontænen m.m. Og så har vi kun 2 min. til både metro og bus. Der er livligt i gaderne omkring hotellet med mange gode restauranter og små cafeer. Her kan du nyde en drink, mens du ser dagligdagen glide forbi. Eller du kan gå en tur op i sidegaderne, hvor et mere roligt liv udfolder sig.

Dag 2 – Byrundtur i Rom (M)
I dag skal vi en tur tilbage i tiden - vi starter i Forum Romanum - den centrale plads i det Antikke Rom. Her finder vi det politiske center, hvor nye love blev diskuteret, vedtaget og udråbt til folket. Her finder vi handelscenteret med de store basilikaer, der blev brugt som markedsplads. Og endelig finder vi det religiøse centrum med den hellige vej Via Sacra og Vestalindernes Tempel. Vi går videre til Colosseum - Verdens største amfiteater. Dødbringende gladiatorkampe og kampe mellem vilde dyr blev iscenesat af kejsere, som gerne ville gøre sig populære. Vi fortsætter til det nye politiske centrum, Roms rådhus og faderlandsmonumentet - Vittorio Emanuel monumentet. 
Vi ser Trevifontænen, hvor bl.a. filmen La Dolce Vita – Det søde Liv, med Anita Ekberg i hovedrollen, blev optaget. Vi slutter dagen af ved Den Spanske Trappe, hvor H.C. Andersen og Bertel Thorvaldsen udfoldede sine talenter sammen med andre af datidens kunstnere. Efterfølgende er der tid på egen hånd.

Dag 3 – Vatikanet, Piazza Navona og Trastevere (M)
I dag tager vi ind til Vatikanet. Vi skal på rundvisning i Peterskirken - denne overvældende kirke, kristendommens største. Vi ser den danske billedhugger Bertel Thorvaldsens gravmæle til Pave Pius d. 7., Michelangelos berømte Pietá, Pavebaldakinen over Peters grav, den flotte kuppel og pavens livgarde.Vi fortsætter vores byvandring til Pantheon, et tidligere tempel for alle guderne. I dag er der flere gravmæler i kirken bl.a. for kunstneren Rafael og for Italiens første konge, Vittorio Emanuel d. 2. Fra Pantheon bevæger vi os til Piazza Navona, også kaldet romernes dagligstue. Her samles romerne til frokost, eftermiddagskaffe eller middag til lyden af musik fra uhøjtidelige gademusikanter. En anden fin plads er Campo dei Fiore – blomstertorvet; tidligere skueplads for afbrænding af kættere og andre uheldige personer som tyveknægte og lign. I dag er det et fredeligt sted med masser af grøntsags-, frugt- og krydderiboder. Mens torvet lukker ned efter frokost, bevæger vi os over på den anden side af Tiberen - til Trastevere. Efter en lille byvandring til kirken Santa Maria in Trastevere er der tid på egen hånd til at nyde denne hyggelige bydel.

Dag 4 – Roms store pilgrimskirker (M)
I dag skal vi besøge Santa Maria Maggiore Kirken, Roms ældste og største Mariakirke fra omkring år 450 med bl.a. den flotte mosaik af kroningen af Maria i apsis.  Herefter går vi til Roms domkirke Lateranet, hvor Lateranpagten - altså den officielle forsoningspagt mellem Vatikanet og staten - blev 
underskrevet. Ved siden af ligger ”Den Hellige Trappe” – La Scala Santa - som førte Kristus til Pontius Pilatus i Jerusalem. 

Dag 5 – Katakomber og hjemrejse (M)
I dag tager vi bussen ud for at se nærmere på de kristne katakomber, som er nogle af Roms største seværdigheder. Katakomberne er de gravpladser, som i de første århundreder efter Kristi fødsel blev anlagt uden for Roms mure i den tuf, der er hovedbestanddelen af jorden i Roms omegn. Nogle af katakomberne ligger milevidt under jorden med gange og kamre i op til 4-5 etager, og så er de forbundne med trapper og lysskakter. Der findes mange katakomber og i alt er der mindst 1 million grave, og gangene måler ca. 550 km i længden. 
Vi tager en guide med ned og ser disse spændende kulturhistoriske gravpladser, som der må have stået et stort og veludviklet begravelsesvæsen bag. 
Efter besøget i katakomberne er der tid til frokost og de sidste indkøb inden transfer til lufthavnen.

Indkvartering

Hotel Madison 3***

Vi bor i hjertet af Rom. Hotellet er beligende lige overfor Roms hovedbanegård. Herfra kan man tage metro og bus til alle dele af Rom. Opholdet er inkl. morgenmadsbuffet. Alle værelser har naturligvis eget bad/toilet og tv.

Se mere på www.hotelmadisonrome.com

Bestilling

Prisen inkluderer:

 • Flyrejse Billund – Rom t/r
 • Ophold i delt dobbeltværelse
 • 4 x morgenmad
 • Transport og udflugter ifølge program (ekskl. entréer)
 • Obligatorisk turistskat i Rom
 • Silent Whispers (høretelefoner)
 • Dansk rejseleder
 • Skatter, afgifter samt bidrag til Rejsegarantifonden
 • Parkering i Billund Lufthavn

Tillæg pr. person:

 • Enkeltværelse kr. 1.150
 • Årsafbestillingsforsikring kr. 272

Øvrige informationer:

 • Valuta = Euro