De Norditalienske søer

Ikke flere afgange i 2018
Vi har desværre ikke flere afgange tilbage i 2018 på denne rundrejse. Hold øje med vores hjemmeside, hvor nye afgange i 2019 vil blive annonceret, eller tilmeld dig vores nyhedsbrev og få besked med det samme. Du er også velkommen til at kontakte os på rejs@ansrejser.dk eller 70 26 00 49.

En skøn rejse til 2 af de mest mondæne søer i Italien, en rejse der byder på fantastiske naturoplevelser og flotte panorama udsigter. De 2 søer Lago Maggiore og Comosøen har i årtier tiltrukket, ikke blot turister, men også filmskuespillere, sportsstjerner, forfattere og nogle af de førende italienske slægter. Alle er tiltrukket af det flotte landskab langs søerne, og selvom søerne kun ligger knap 30 kilometer fra hinanden – har de hver deres særpræg. Tag med Ans Rejser og vores danske rejseleder på rejse til de norditalienske søer. Vi bor i den berømte by Stresa på Hotel Lido.

Bestil hos Ans Rejser fordi:

 • Vi bor i berømte Stresa
 • Alle udflugter er inkluderet
 • Både Lago Maggiore og Comosøen
 • Oplev fascinerende Milano

Program dag for dag:

 • Dag 1 – Afrejse
 • Dag 2 – Lago Maggiore
 • Dag 3 – De 3 pas
 • Dag 4 – Milano
 • Dag 5 – Comosøen
 • Dag 6 – Hjemrejse

Program

Dag 1 – Afrejse (A)
Vi flyver fra Billund til Bergamo, og herfra med bus direkte til vores hotel ved Lago Maggiore søen, som danner rammen om hele opholdet. Vi bor naturligvis i hovedbyen Stresa.

Dag 2 – Lago Maggiore (M, A)
Efter morgenmad starter vi ud med en rundtur i ”vores” by, Stresa, Maggioresøens smukkeste og mest mondæne by. Her er flere store villaer med pragtfulde haver. Byen har flere hyggelige gågader  med gode shopping muligheder med bl.a.  alskens italienske delikatesser, når de er absolut bedst. I Maggioresøen tæt på Stresa ligger de Borromeiske øer, som består af tre øer og to klippeskær. Greveslægten Borromeo lod i 15- 1600-tallet øerne ombygge til deres residens med paladser og smukke haver.  Om eftermiddagen er der mulighed for at besøge en af de tre Borromeiske øer, og få en fornemmelse af den velstand, den Borromeiske familie besad. F.eks Isola Bella – som betyder ”den smukke ø”, er et lille paradis i sig selv. Fra at være en gold klippeø, blev flere tons jord flyttet ud på øen, som blev omdannet med en fin havnepromenade med boder, cafeer og isbarer. Også det storslåede 1600-tals palads med overdådigt udsmykkede sale er et besøg værd. Foruden marionetdukker, malerier, gobeliner og våben ses kunstigt anlagte grotter. Og på den anden side af paladset en fascinerende barokhave med statuer, springvand, farvestrålende påfugle og en bred vifte af planter. Eller dagen kan tilbringes på havnepromenaden eller på en af de utallige cafeer langs den smukke sø.

Dag 3 – De 3 pas (M, A)
Turen går til nordenden af Lago Maggiore. Vi skal have en unik oplevelse. Det første pas finder vi ved Biasca, hvor vi følger den snoede vej til Passo del Lucomagno. Ophold ved den smukke Bjergsø. Vi fortsætter til Disentis, inden vi ad ubeskrivelige smukke bjergveje når turens andet pas, Oberalppasset i 2.044 meters højde. Frokoststop i
Andermatt (ekskl.), inden vi kører mod turens tredje pas, Sankt Gotthard Passet, 2.500 meter over havet. 
Vi er tilbage ved aftenstid efter en tur så flot, at ord ikke kan beskrive det.

Dag 4 – Milano (M, A)
Vi kører til sydenden af Maggiore søen og sætter kursen mod Italiens næst-største by, Milano, modens og industriens by. Vi kører en rundtur til de største seværdigheder, og skal naturligvis besøge den pragtfulde domkirke. Det tog 500 år at bygge kirken, og i størrelse er kun Peterskirken i Rom større i Italien. Vi lægger også vejen forbi den berømte opera, La Scala, ligesom der bliver tid til på egen hånd at kigge på mondæne butikker.

Dag 5 – Comosøen (M, A)
Efter morgenmaden går dagens udflugt til nok Italiens smukkeste sø, Comosøen. Vi starter med en byvandring gennem byen af samme navn, kulturbyen Como. På havnefronten ser vi, hvor fantastisk byen er indrammet af de omsluttende bjergskråninger, og vi går til den storslåede marmorbeklædte domkirke, Santa Maria Assunta, påbegyndt i 1396 og som menes at være den sidst påbegyndte gotiske kirke i Italien. Vi ser endnu en interessant kirke, den fem-skibede romanske Basilika Sankt Abbondio fra år 1095, bygget ovenpå en kristen stenkirke tilbage fra det 5. årh. Como er altså en idyllisk middelalderby med en hyggelig atmosfære.
Der bliver tid på egen hånd til at udforske byens smalle stræder og smukke torve. Eller måske bruge tiden til et besøg på Silkemuseet, der fortæller, hvordan byen udviklede en af de største silkeindustrier i Europa. Efter frokost i Como by (ikke inkl.) tager vi bussen ned til selve søen og den mondæne by, Bellagio. Her slentrer vi gennem den billedskønne by, og der bliver tid til at nyde udsigten over vandet ved en af cafeerne langs søens bred. Herefter går turen rundt langs søen, og er der tid, gør vi et kort stop i byen Lecco. Efter en lang dag med mange indtryk, er vi hjemme ved hotellet igen til aftensmad.

Dag 6 – Hjemrejse (M)
Buskørsel gennem det smukke Norditalien til lufthavnen i Bergamo, hvor flyet til Billund letter ved middagstid.

Indkvartering

Hotel Lido 3***

Hotel Lido har en af de allerbedste placeringer i Stresa, og meget tæt på søbredden. Skønne værelser på Hotel Lido, der alle har aircondition, eget bad/toilet samt tv. Der er gratis Wifi på hotellet. Læs mere om hotellet her:  www.hotellidostresa.it

Bestilling

Prisen inkluderer:

 • Flyrejse Billund - Bergamo t/r
 • Ophold i delt dobbeltværelse
 • 5 x morgenmad og 5 x aftensmad
 • Transport og udflugter ifølge program (ekskl. entréer)
 • Dansk rejseleder
 • Skatter, afgifter samt bidrag til Rejsegarantifonden
 • Parkering i Billund Lufthavn

Tillæg pr. person:

 • Enkeltværelse kr. 795
 • Årsafbestillingsforsikring kr. 272
 • Fast plads i bussen kr. 95

Øvrige informationer:

 • Valuta = Euro