Asger Jorns Italien

Ikke flere afgange i 2018
Vi har desværre ikke flere afgange tilbage i 2018 på denne rundrejse. Hold øje med vores hjemmeside, hvor nye afgange i 2019 vil blive annonceret, eller tilmeld dig vores nyhedsbrev og få besked med det samme. Du er også velkommen til at kontakte os på rejs@ansrejser.dk eller 70 26 00 49.

Den italienske riviera mellem Genova og den franske grænse - også kaldet Blomsterkysten – er absolut et besøg værd på grund af dens smukke natur, skønne historiske seværdigheder – og ikke mindst Asger Jorn. Den verdenskendte kunstner fra Silkeborg slog sine folder i den lille by Albisola, som i høj grad er præget af hans kunstneriske indsats. Vi bor under hele opholdet i den skønne by Savona.

Bestil hos Ans Rejser fordi:

 • Unik rejse, findes kun hos os
 • Asger Jorn´s liv i Albisola
 • Se det sixtinske kapel i Savona
 • GRATIS parkering i Billund

Programmet dag for dag:

 • Dag 1 – Afrejse
 • Dag 2 – Sightseeing i Savona
 • Dag 3 – Udflugt til Albisola
 • Dag 4 – Heldagsudflugt til Genova
 • Dag 5 – Hjemrejse

Program

Dag 1 – Afrejse (A)
Vi flyver fra Billund til Bergamo, og herfra med bus direkte til vores hotel i Savona, som danner rammen om hele opholdet.

Dag 2 – Sightseeing i Savona (M)
En vigtig havneby, der ligger mellem Genova og den franske grænse på den italienske riviera. Savona er hovedby i provinsen af samme navn. Savona var førhen en af hovedbyerne i den italienske jernindustri, men lever i dag af turisme og transport. En af de mest kendte tidligere indbyggere i Savona var søfareren Christopher Columbus, som dyrkede agerbrug i området, mens han nedskrev sine rejseoplevelser. ”Columbus’ hus”, et sommerhus, er placeret i bakkerne bag Savona. Dette er blot en af de mange beboelser i Ligurien, som er kædet sammen med Columbus. Byen har nogle meget spændende museer, gallerier og en kirke med et sixtinsk kapel, hvoraf der kun findes to i verden, ét i Vatikanet i Rom og ét i Savona.

Dag 3 – Udflugt til Albisola (M)
Efter morgenmad skal vi på heldagsudflugt til pottemagermekkaet og keramikbyen Albisola – som af den lokale kommune kaldes Albissola. Det samme sker i Lars Morell´s velskrevne bog ”Asger Jorn i Albissola”.
Jorn-eksperten Henrik Omme fra Galerie Moderne Silkeborg  har påtaget sig opgaven at være rundviser i den smukke by, som han har besøgt flere gange. I maj 2014 åbnede Casa Museo Jorn, indrettet i den verdensberømte kunstners italienske hjem – med flere bygninger, hvor han havde bolig og atelier m.v. Asger Jorn slog sig ned ved middelhavskysten i 1954 og skabte nogle af sine største keramiske værker – ikke mindst det store relief på 3x27 meter til Aarhus Statsgymnasium og et større relief til Kulturhuset i Randers. Det skete i et par keramiske værksteder - Ceramiche San Giorgio og Manifattura Giuseppe Mazzoti. Det blev også til mange skelsættende malerier i perioden i Albisola.
Asger Jorn satte sit meget personlige præg på ejendommen og haven med et væld af vægmalerier og keramisk kunst. Huset efterlod han til sin nære ven Umberto Gambetta. Efter dennes død i 1998 overgik ejendommen til Comune di Albissola Marina, som sørgede for at sætte ejendommen i stand til Casa Museo Jorn.
Deltagerne i kunstrejsen kommer med bag kulisserne under det daglange besøg i Albisola og får et virkeligt førstehåndsindtryk af  ”Jorn i Albissola".

Dag 4 – Heldagsudflugt til Genova (M, A)
Udflugten går til Genova – hovedstad I regionen Ligurien. Byen har 650.000 indbyggere og en meget stor industrihavn. Allerede i Columbus’ tid i 1400-tallet havde byen en sikker stilling som en af de vigtigste havne i Middelhavet.
Foruden Venedig var Genova en af den italienske halvøs store marinerepublikker, en økonomisk magtfaktor, som prægede byen fra middelalderen og 700 år frem, indtil først Napoleon og herefter Savoy’erne satte fod på stedet. Genova udviklede sig til de rige rederes og bankierers by i 1500- og 1600-tallet, og adelsfamilierne indførte da luksus og overflod til bybilledet med hjælp fra kunstnere som Rubens og Van Dyck.
En spadseretur langs Via Balbi, Via S. Luca og den tidligere hovedgade Via Garibaldi bringer dig til byens bedst kendte monumenter (Doria-familiens hjem, Palazzo Tursi, katedralen, m.m.), og på Piazza San Matteo opsummerer du oplevelserne.

Dag 5 – Hjemrejse (M)
Buskørsel op gennem det smukke Norditalien til lufthavnen i Bergamo, hvor flyet til Billund letter ved middagstid.

Indkvartering

Idea Hotel Plus Savona 4****

Et særdeles dejligt 4 stjernet hotel beliggende i Savona, med mange butikker i gåafstand. Samtlige værelser er indrettet med minibar, aircondition, fladskærms tv og har naturligvis eget bad/toilet. Se mere på: www.ideahotel.it

Bestilling

Prisen inkluderer:

 • Flyrejse Billund – Bergamo t/r
 • Ophold i delt dobbeltværelse
 • 4 x morgenmad og 2 x aftensmad
 • Transport og udflugter ifølge program (ekskl. entréer)
 • Dansk rejseleder
 • Skatter, afgifter samt bidrag til Rejsegarantifonden
 • Parkering i Billund Lufthavn

Tillæg pr. person:

 • Enkeltværelse kr. 985
 • Årsafbestillingsforsikring kr. 272
 • Fast plads i bussen kr. 95

Øvrige informationer:

 • Valuta = Euro