Rejser til Island - Smagen af Island

Er I en gruppe, forening eller en klub som ønsker et skræddersyet tilbud på denne rejse er I meget velkomne til at kontakte os på 70260049 eller på rejs@ansrejser.dk 
 

Forslag til grupperejse:

Island er altid et besøg værd, landet var en del af Danmark 1380-1944. Vi får et indblik i sagaøens historie og stifter desuden bekendtskab med naturens enorme kræfter. Næsten alle typer vulkaner ses i landskabet, og næsten en tiendedel af landet er dækket af gletsjere. Vandfaldene er kraftfulde, gejserne springer villigt og de varme kilder gør livet behageligt. Vores rejseleder er islænding, og er naturligvis ekspert på området. Man kan nærmest sige at Island bobler af energi. Det syder i undergrunden og skyder til vejrs i form af spektakulære gejsere. Dampende svovl og smukke vulkaner afløses af brusende floder og imponerende vandfald. Øde og sorte sletter skabt af tidligere vulkansk aktivitet, vekslende med blomstrende landskaber. Højlandet på Island byder på forblæste vidder, hvor kun fårene finder føde blandt den sparsomme vegetation. Uanset hvor man kommer på øen, er man sikker på at møde en lokalbefolkning, som på alle måder er imødekomne.

Bestil hos Ans Rejser fordi:

 • Oplev Den Gyldne Cirkel
 • GRATIS parkering i Billund
 • Islandsk ekspertrejseleder
 • Ophold inkl. halvpension

Programmet dag for dag:

 • Dag 1 – Keflavik – Den Blå Lagune – Reykjavik
 • Dag 2 - Den Gyldne Cirkel
 • Dag 3 - Reykjavik – Borgarfjörður – Stykkishólmur
 • Dag 4 - Snæfellsnes
 • Dag 5 – Hjemrejse

Program

Dag 1 – Keflavik – Den Blå Lagune – Reykjavik (A)
Afgang fra Billund, og vi møder vores rejseleder ved ankomst til Island. Rundrejsen starter med et besøg i den berømte Blå Lagune. Lagunen er et af den islandske naturs vidundere med behageligt varmt, mineralrigt vand beliggende midt i et forrevent lavaområde. Vandets høje indhold af silica, mineraler og alger giver den karakteristiske blå farve, som har givet navn til Lagunen. Et besøg i Den Blå Lagune er både spændende og opfriskende, og er dermed den perfekte start på et ophold i Island.  Efter besøget i Lagunen kører bussen til hotellet i Reykjavik.

Dag 2 - Den Gyldne Cirkel (M, A)
Denne dag kører vi den såkaldte gyldne cirkel, der rummer nogle af Islands mest berømte seværdigheder. Vi besøger Geysir, hvor der findes en række forskellige varme kilder, herunder små kogende mudderhuller og verdens mest aktive gejser, Strokkur, som hyppigt sender kogende vand højt mod himlen. En kort køretur fra Geysir ligger vandfaldet Gullfoss, der ofte bliver beskrevet som Islands smukkeste vandfald. Dagens sidste højdepunkt er nationalparken Þingvellir, hvor det islandske Alting samledes i mange århundreder. Þingvellir har stor betydning i Islands historie og er samtidig et meget smukt og geologisk interessant område. I landskabet kan man tydeligt se skellet mellem den europæiske og den amerikanske kontinentalplade, bl.a. i form af dybe sprækker, hvoraf nogle er fyldt med krystalklart vand. Søen Þingvallavatn er den største naturlige sø i Island og i nationalparken trives en frodig vegetation.
Middag med guide på lokal restaurant i Reykjavik

Dag 3 - Reykjavik – Borgarfjörður – Stykkishólmur (M, A)
Vi kører nordpå og ad den smukke gamle vej langs Hvalfjörður til distriktet Borgarfjörður, hvor der findes mange spændende seværdigheder. Vi ser de smukke vandfald Hraunfossar og Barnafoss, den varme kilde Deildartunguhver og besøger Reykholt, hvor den indflydelsesrige politiker, poet og sagaskriver Snorri Sturluson levede i det 13. århundrede. Om eftermiddagen kører vi til den charmerende lille havneby Stykkishólmur på Snæfellsnes og derefter videre til Grundarfjóróur.

Dag 4 - Snæfellsnes (M, A)
Vi kører fra Grundarfjóróur og udforsker den fascinerende og unikke natur på Snæfellsnes halvøen. Vi kører langs den smukke kystlinje og ser majestætiske bjerge, vulkanske kratere, lava felter, imponerende kystklipper og små fiskerbyer. På halvøens spids troner den mytiske gletcsher Snæfellsjökull, hvor Jules Verne lod sin ”Rejse til Jordens Indre” begynde. Området omkring gletscheren er en nationalpark med mange seværdige naturfænomener. Om eftermiddagen kører vi via Borgarnes og tunnelen under Hvalfjörður tilbage.

Dag 5 – Hjemrejse (M)
Bussen kører fra hotellet ca. tre timer før flyafgang fra Keflavik.

Indkvartering

Hoteller på rejsen

På hele rejsen rundt på Island bor vi på gode 3*** hoteller. Alle værelser har naturligvis eget bad/toilet. En komplet hotelliste med navn og adresse fremsendes ca. 8 dage før afrejse.

Bestilling

Prisen inkluderer:

 • Flyrejse Billund – Keflavik t/r
 • Ophold i delt dobbeltværelse
 • 4 x morgenmad og 4 x aftensmad
 • Transport og udflugter ifølge program
 • Entré og håndklæde  i Den Blå Lagune
 • Dansk rejseleder
 • Skatter, afgifter samt bidrag til Rejsegarantifonden
 • Parkering i Billund Lufthavn

Tillæg pr. person:

 • Enkeltværelse
 • Årsafbestillingsforsikring

Øvrige informationer:

 • Valuta = Islandske Kroner
   

Er I en gruppe, forening eller en klub som ønsker et skræddersyet tilbud på denne rejse er I meget velkomne til at kontakte os på 70260049 eller på rejs@ansrejser.dk