Rejse til Irland - Irlands smukkeste kyst

Er I en gruppe, forening eller en klub som ønsker et skræddersyet tilbud på denne rejse er I meget velkomne til at kontakte os på 70260049 eller på rejs@ansrejser.dk 

Forslag til grupperejse:

Den passionerede Irlands-ekspert, Claus Hebor, tager jer med til et uforglemmeligt møde med det smukke Irland, den enestående kultur og de meget gæstfrie irere. Kør på verdens smukkeste kystrute, Ring of Kerry, og hvis vejret tillader det, en enestående sejltur til Skellig Islands. Længere mod syd venter det uberørte Sheeps Head med dejlige ture i den smukkeste natur ved Atlanterhavet. Vi kommer tæt på den meget gæstfrie lokalbefolkning, som byder på god mad, musik, glæde og craic.

Bestil hos Ans Rejser fordi:
•  Passioneret rejseleder
•  Oplev Ring of Kerry
•  Uberørt natur ved Dingle og Sheep´s Head
•  Bo på ægte irsk Manor House

Programmet dag for dag:
•  Dag 1 - Ankomst til Killarney
•  Dag 2 - Killarney - Ring of Kerry
•  Dag 3 - Slea Head - Dingle
•  Dag 4 - Byrundtur i Killarney samt tid på egen hånd
•  Dag 5 - Garnish Island eller Sheep´s Head – Raleigh
•  Dag 6 - Gap of Dunloe - Killarney
•  Dag 7 - Kilbeggan - Lucan
•  Dag 8 - Lucan – Dublin Airport

Dag 1 - Ankomst til Killarney
Efter ankomst til Dublin kører vi direkte tværs gennem Irlands frodige landskab og mod bjergene og det imponerende Atlanterhav i vest. Efter en pub lunch (egenbetaling) kører vi gennem Limerick til Killarney, hvor vi indlogeres på et hotel med den kendte irske gæstfrihed. Efter middag inviterer vi på pub crawl, og udveksler historier og synger sange med de lokale.

Dag 2 - Killarney - Ring of Kerry
Efter en hjemmelavet Full Irish Breakfast tager vi afsted på rundturen ”Ring of Kerry”, som er kåret som en af de smukkeste kystruter i verden. Vejen går langs grønne marker, snoede veje, hyggelige landsbyer med farvede huse og det blå Atlanterhav. Langs hele vejen rundt på Kerry-halvøen er der betagende udsigter til bjergene på Dingle, Irlands højeste bjerg Carrantuohill på 1.041m og Beare Peninsula. Hvis vejret tillader det, er der også mulighed for bådtur til de helt eventyrlige Skellig Islands (egenbetaling). Efter en pub lunch (egenbetaling) fortsætter turen. Om aftenen nyder vi en god middag på hotellet, og senere kan man opleve ægte irsk stemning i byens pubber, der byder på musik, sang og dans.

Dag 3 - Slea Head - Dingle
Turen idag går til den smukke halvø Dingle, som er et af de områder i Irland, hvor man stadig taler gælisk. Undervejs er der smuk udsigt til Irlands højeste bjerge, samt til de afsondrede Blasket Islands. Her må man ikke blot sidde i bussen, og kun se det ud af vinduet! Vi ender ved Slea Head, som er det vestligste punkt i Irland, en natur som simpelthen ikke kan beskrives, men som vi oplever på en kort vandretur. På vej tilbage gør vi holdt i byen Dingle med et besøg på pub eller evt. på det lille, ukendte Dingle Distillery. Herefter venter hjemturen samt middagen på hotellet, og evt. senere det livlige pub- og musikliv i Killarney.

Dag 4 - Byrundtur i Killarney samt tid på egen hånd
Denne dag skal der slappes lidt af, så efter morgenmaden skal vi vandre i charmerende Killarney. Om formiddagen går vi til den gamle borg, Ross Castle, midt i den smukke nationalpark ved Lough Leane. Her kommer vi på en guidet tur i borgen, og ser hvordan man boede i 1500-tallet, samt får nogle smukke udsigter over søen og bjergene. På vej tilbage kan vi opleve det idylliske Torc Waterfall, som strømmer fortryllende ned fra bjergene gennem skove af gamle egetræer. Efter middag kan man på egen hånd fortsætte turen i byen, som har masser af  forretninger, hyggelige torve, caféer og pubber.

Dag 5 - Garnish Island eller Sheep´s Head – Raleigh
Turen idag går gennem Kerry. Vi tager den smukkeste bjergtur gennem Caha Mountains, hvor det ene flotte vue afløser det andet. Ved ankomst til Bantry Bay kan vi, afhængig af vejrforholdene, vælge at tage færgen til Garnish Island, som er ét stort park-/haveanlæg, eller tage til Sheep´s Head. Om eftermiddagen tager vi igen op i bjergene i Kerry, og her besøger vi Molly Gallivans Cottage, hvor livet leves som i 1800-tallet, hvor man levede af lidt dyrehold og dyrkning af kartofler. Vi får bl.a. fortalt den rystende historie om kartoffelhungeren fra 1847-1850. Vi smager på nogle lokale specialiteter til frokost samt – hvis I tør - på hjemmebrændt whisky. Tilbage i Killarney og efter middag, oplever vi sikkert en aften med musik og sang.

Dag 6 - Gap of Dunloe - Killarney
En kort bustur tager os til Kate Kearneys Cottage, hvor en kort vandretur gennem Gap of Dunloe starter. Gap of Dunloe er en slugt, som går gennem den højeste bjergkæde i Irland. Frokost undervejs eller hos Kate Kearneys Cottage (egenbetaling). Vejen er asfalteret og meget scenerisk, og deltagerne kan selv bestemme hvor langt de ønsker at gå, men naturen bliver kun mere imponerende jo længere man kommer ind i slugten. Simpelhen Irlands natur, når det er bedst, og tilmed meget lettilgængelig for alle.

Dag 7 - Kilbeggan - Lucan
Vi forlader vestkysten, og kører tværs over det flade, bølgende landskab i midten af Irland, til det idylliske Kilbeggan Distillery. Her får vi en guidet rundvisning gennem alle de historiske bygninger, og lærer om processen med at fremstille whisky. Efter en solid smagning af Uisca Beatha (livets vand) fortsætter rejsen til Lucan, hvor vi indlogeres på det imponerende flotte, Manor House Finnstown Castle. Stedet er en historisk bygning fra 1700-tallet, der er indrettet til hotel i flotte omgivelser med strudse og påfugle.

Dag 8 - Lucan – Dublin Airport
Efter morgenmad på Manor House tager vi til Dublin lufthavn, hvor flyet letter mod Danmark.