Skip to main content

Irlands smukkeste kyst

Denne rejse tager jer til de mest populære og smukkeste steder i Kerry, som er en turistmagnet grundet den smukke natur. Vi skal også opleve de ukendte, - og ofte mere imponerende naturscenerier. Vi bor således i den lille autentiske irske by Killorglin med de mange sjove butikker og hyggelige pubber med levende musik.

På rejsen oplever vi verdens smukkeste kystrute, Ring of Kerry, - og den måske endnu mere imponerende Dingle halvø, hvor de fortsat taler gælisk, samt turistmagneten Killarney og Kerry Cliffs, Skellig Island m.v. Vi tager jer med på et par mindre vandreture i den smukkeste irske natur som Slea Head og Gap of Dunloe, som vi oplever på tætteste hold. Rejsen indeholder desuden en enestående bådtur til det idylliske parkanlæg Garnish Island ligesom vi besøger et whiskey destilleri samt lokale fårehyrder, musikere og andet godtfolk. Det er et uforglemmeligt møde med det smukke Irland, den enestående kultur og de meget gæstfrie irere på en aktiv kulturrejse.

Bestil hos Ans Rejser fordi:
•  Dansk Irlandsekspert guide Claus Hebor
•  Lille rejsegruppe på max 28 deltagere.
•  Oplev Ring of Kerry
•  Uberørt natur ved Dingle og Sheep´s Head
•  Mange skønne oplevelser

 

Programmet dag for dag:
•  Dag 1 - Danmark - Irland - Killorglin
•  Dag 2 - Killorglin - Ring of Kerry - Killorglin
•  Dag 3 - Killorglin - Ross Castle - Killarney - Killorglin
•  Dag 4 - Killorglin - Skellig Islands - Valentia Island - Killorglin
•  Dag 5 - Bantry -  Garnish Island - Bantry
•  Dag 6 - Killorglin - Gap of Fanloe - Killorglin
•  Dag 7 - Killorglin  - Slea Head - Dingle - Killorglin
•  Dag 8 - Hjemrejse til Danmark

Det betyder i alt sin enkelthed at hvis du har booket en rejse som aflyses pga. Udenrigsministeriets rejsevejledninger, så får du dit indbetalte beløb tilbage direkte fra Ans Rejser indenfor 7 hverdage.

Herunder findes en printvenlig version af rejsen med programmet i pdf-version:  Læs mere om Irlandsekspert og -guide Claus Hebor

   Irlandsekspert og -guide Claus Hebor er uddannet historiker og har et dybtgående kendskab til irsk historie, kultur og levevis. Desuden har han en brændende passion for Irland med dets smukke natur, musik og enestående gæstfrihed, som bliver formidlet på en utrolig levende og engageret måde, så gæsterne vil få et personligt og indgående indtryk af Irland på rejsen.

  Han har skrevet talrige artikler til aviser og magasiner og holder løbende foredrag om Irland og irsk historie. Herudover arrangerer han kulturevents som "An Irish Evening", whiskeysmagning, koncerter  med irske bands og andre aktiviteter omkring Irland.

  Hvis du har spørgsmål om Irland eller indholdet i rejserne, så er du velkommen til at kontakte Claus Hebor direkte på 3112 0077 eller claus@hebor.dk    

  Dagsprogram

  • Dag 1 - Danmark - Irland - Killorglin

   Ved ankomst til lufthavnen venter bussen for at køre os gennem det frodige Irland til det smukke Co. Kerry, hvor vi indlogeres i den utrolig hyggelige by Killorglin på et ægte irsk B&B med den kendte irske gæstfrihed.
   Killorglin er drømmen om en irsk landsby med farvestrålende huse, livligt folkeliv og masser af små butikker og pubber.
   Efter aftensmad er der mulighed for at opleve den livlige by, hvor unge og ældre mødes på byens mange pubber og udveksler historier, synger sange eller lytter til den smittende musik.

  • Dag 2 - Killorglin - Ring of Kerry - Killorglin

   Efter en solid, hjemmelavet Full Irish Breakfast tager vi tidligt afsted på rundturen ”Ring of Kerry”, som er kåret som en af de smukke kystruter i verden.
   Vejen går langs postkort-billedet af Irland med grønne marker, snoede veje, hyggelige landsbyer med farvede huse og det blå Atlanterhav. Langs hele vejen rundt på Kerry-halvøen er der betagende udsigter til bjergene på Dingle, Irlands højeste bjerg Carrantuohill på 1.041m og Beare Peninsula.
   Ring of Kerry er en af de mest besøgte turistattraktioner i Irland, og i højsæsonen kan der være meget trafik, men stadig er der mange muligheder for at holde ind og nyde naturen eller de små landsbyer, som bl.a. Chaplins yndlingsferieby Waterville, som ligger smukt ud til Atlanterhavet.
   Efter frokost på en pub fortsætter turen på ”Ring of Kerry” til endnu flere betagende udsigter med bl.a. Ladies View, som blev berømmet af Dronning Victoria i midten af 1800-tallet samt det idylliske Torc Waterfall, som strømmer fortryllende ned fra bjergene gennem tykke skove af gamle egetræer.
   Undervejs besøger vi en lokal fårehyrde, som viser os hvordan de dygtige fårehunde kan styre en flok uregerlige får; noget som stadig i dag er helt nødvendigt, hvis man vil holde får i det bjergrige landskab.
   Tilbage i Killorglin er der middag på en af byens gode restauranter, før den måske står på en pint på en pub.

  • Dag 3 - Killorglin - Ross Castle - Killarney - Killorglin

   Efter morgenmad kører bussen os til Killarney National Park, hvor vi besøger det imponerende Ross Castle, der ligger smukt ved Killarney Lakes.
   Ross Castle er fra 1500-tallet, og er i dag indrettet som dengang, således at man kan få et godt indtryk at livet på en borg i datidens Irland. Bl.a. kan man besøge det kombinerede ”garderobe” og ”toilet”, hvor man hængte tøj til tørre, så ammoniakdampene kunne fjerne lus og lopper.
   Herefter tager vi en smuk vandretur gennem nationalparken, hvor vi kan se krondyr og smukke udsigter til søerne og bjergene – igen postkort-billedet af Irland.
   I Killarney er der kort byvandring, hvorefter eftermiddagen er på egen hånd. Her kan I slentre rundt i de hyggelige gader, shoppe rundt i de mange forretninger eller blot nyde folkelivet på gader og pubber bl.a. med whiskeysmagning på Irish Whiskey Experience.
   Ved aftenstid spiser vi middag på én af de bedste restauranter i byen Treyvauds, hvor head chef Paul disker op med specialiteter fra området specielt for os.
   Senere kan vi nok nå lidt trad. musik på én af de mange pubber i byen, hvor vi ofte tager på den mere ukendte og meget farverige pub, hvor de lokale hestevognskuske kommer.

  • Dag 4 - Killorglin - Skellig Islands – Valentia Island - Kilorglin

   Denne dag er der mulighed for en helt enestående oplevelse, som meget få turister får mulighed for: besøg på klosterøen Skellig Island. Det er meget store begrænsninger på, hvor mange gæster, der må besøge klippeknolden midt ude i Atlanterhavet, og selvom man har fået plads på en af de små både, så sætter vejret og bølgerne ofte en stopper for at komme derud. Vi skal endvidere oplyse, at man skal være i rimelig fysisk from til at tage de 600 stentrip op ad klippen og endvidere ikke lide af højdeskræk. Så vi kan ikke garantere plads eller godt vejr, men hvis man er interesseret, skal vi have en tilmelding sammen med tilmelding til rejsen.
   Men et besøg på de små klippespidser Skellig Island midt ude i det frådende Atlanterhav er en nærmest spirituel oplevelse. Alene bådturen ud til Skellig Islands er en oplevelse, hvor man ser Kerry fra havsiden med udsigt til enorme fuglekolonier, definer og måske hvaler.
   Den højeste klippeknold rager 230m op over havet, og i 600-tallet boede en gruppe eremitter på klippen i deres små stenkuber ”beehives”. Vejen derop går ad en stejl klippetrappe højt over havet. Udsigten og atmosfæren er helt enestående, og det er en oplevelse for livet.
   Man får virkelig en gribende følelse af, hvordan livet har formet sig for eremitterne på klippespidsen og den stærke tro, som har bragt dem så afsides enhver civilisation.
   For gæster, som ikke ønsker at besøge Skellig Island, eller hvis vejret sætter stopper for besøget, så laver vi en flot rundtur på øen Valentia Island, som ligger smukt ud til Atlanterhavet, og som er væsentlig mindre turistet end Ring of Kerry.
   Vi skal bl.a. besøge Kerry Cliffs, som på mange måder er lige så imponerende som de mere kendte Cliffs of Moher samt det nye gin- og whiskeydestilleri Skellig Six 18, som fremstiller fremragende Irish Pot Still whiskey samt en meget aromatisk Irish Craft Gin.

  • Dag 5 - Bantry - Garnish Island - Bantry

   Efter morgenmad kører vi mod syd over den hyggelige by Kenmare til Molly Gallivans Cottage, hvor livet leves som i 1800-tallet, hvor farmen levede af lidt dyrehold og dyrkning af kartofler. Vi hører bl.a. om kartoffelhungeren og andre fortællinger fra Irlands historie.
   Vi oplever også Molly´s sheebeen, hvor hun destillerede hjemmelavet poiteen (whiskey), som blev serveret i den ulovlige pub. Hvis gæster tør, så er der mulighed for at smage på Molly´s egen hjemmebrændte whiskey.  
   Efter en traditionel irsk frokost kører vi videre til Glengariff, hvor vi tager den lille turbåd til øen Garnish Island i Bantry Bay. Undervejs sejler vi forbi en sælkoloni, hvor vi kommer helt tæt på sælerne, har udsigt til Maureen O´Hara´s bolig samt - hvis vi er heldige - ser havørne.
   Øen er ét stort parkanlæg med utrolig smukke udsigter til Caha Mountains og Bantry Bay. Øen er fyldt med eksotiske træer, buske og blomster, som trives i det milde klima fra Golfstrømmen
   Vi får en guided tur gennem Bryce House, hvor ejeren boede med en gartner og en husholderske langt op i det 20. årh.
   På øen er der også et Martello Tower, som blev bygget under Napoleonskrigene i starten af 1800-tallet, hvor englænderne frygtede en fransk invasion i Irland for at falde England i ryggen. Bortset fra oprindelseshistorien, så er der en enestående ro og idyl ved tårnet, og fra toppen er der en fantastisk udsigt over Bantry Bay.
   Øen er en lille oase af fred, smuk natur, frisk luft og masser af farverige blomster og planter, som gør at man kommer ned i tempo, reflekterer samt blot nyder nu ‘et.
   Om eftermiddagen tager vi den smukkeste bjergtur gennem Caha Mountains, hvor det ene flotte vue afløser det andet.
   Om aftenen kan vi opleve musik i alle afskygninger, men også den mere ukendte ”old man´s” pub, hvor de lokale kommer. Kort sagt, der er underholdning for enhver smag og aldersgruppe.

  • Dag 6 - Killorglin - Gap of Dunloe - Killorglin

   En kort bustur tager os til Kate Kearneys Cottage, hvor vores vandretur gennem Gap of Dunloe starter.
   Gap of Dunloe er en slugt, som går gennem den højeste bjergkæde i Irland med flot udsigt til de tre højeste bjerge i Irland bl.a. Carrauntuohill på 1039m.
   Gæsterne kan selv vælge, hvor langt de vil gå ind i den forrrevne og smukke slugt, da vi skal samme vej tilbage igen. Vejen er asfalteret og med meget irske scenerier.
   Der er mulighed for frokost på Kate Kearney Cottage, så de gæster, der ønsker en længere vandretur gennem den smukke slugt kan gøre dette ved selv at medbringe en sandwich som frokost.
   Tidlig eftermiddag kører vi tilbage til Killorglin, hvor I får en eftermiddag på egen hånd. Søndag er traditionelt den store musikeftermiddag, så der vil sandsynligvis være trad, irsk musik på mange af pubberne, hvor de irske familier i flere generationer mødes på pubben til deres Sunday Lunch & Session.
   Middag er på egen hånd, men da der er mange gode restauranter i Killorglin vil der være noget for enhver smag – om man er til traditionel irsk mad, fisk & skaldyr eller moderne kulinariske oplevelser.

  • Dag 7 - Killorglin – Slea Head – Dingle - Killorglin

   Turen i dag går den til smukke halvø Dingle, som stadig er et af de områder i Irland, hvor man taler gælisk.
   Vi kører langs kysten ud til Atlanterhavet og nyder naturen, som bare bliver smukkere for hver kilometer vi nærmer os det yderste punkt.
   Her må man ikke sidde i bussen og kun se det ud af vinduet! Så vi vandrer de sidste kilometer (fra 1-4 km – afhængig af gruppen) for at få det fulde, imponerende indtryk af det enestående Atlanterhav i blandet de lysende grønne marker og de stejle klipper.
   Det er en af de smukkeste vandreture i Irland langs den vilde Atlanterhavskyst. Dette er en oplevelse, som man ikke får fra en bus, men man kan komme til at mærke den irske natur og Atlanterhavet på tætteste hold.
   Vandreturen ender ved Slea Head, som er næsten det vestligste punkt i Irland, - en natur som simpelthen ikke kan beskrives, men skal opleves. Vi gør holdt ved den smalle, særprægede serpentinervej i Dunquin, der fører ned til den lille havn med båden til Blasket Island. Her plejer vi at spise en sandwich i det fri med den smukkeste udsigt her fra Irlands vestligste punkt.
   Vi oplever også den helt specielle kirke Gallarus Oratus, som er bygget helt tilbage før år 900. Den ikoniske bygning, som ligner en omvendt båd, er bygget af flade marksten, der er lagt ovenpå hinanden uden brug af mørtel Dry Stone – en byggeteknik, som kendes helt tilbage fra stenalderen. Bygningen er vandtæt den dag i dag efter mere end 1000 år.
   Vi laver tillige et stop i den hyggelige by Dingle, som er fyldt med små restauranter, pubber og butikker.
   På hjemvejen stopper vi tillige ved den berømte South Pole Inn, som blev etableret af Antarktis-fareren Tom Crean, der er en legende indenfor opdagelsesrejsende. Vi hører hans fantastiske historie på vejen til pubben, og på pubben kan vi se fotos fra hans ekspeditioner samt købe bøger om hans liv og bedrifter.
   Vi slutter af med en spændende middag på den anerkendte restaurant Bridge Street.

  • Dag 8 - Killorglin – Dublin Airport – Danmark

   Efter en god irsk morgenmad er der - afhængig af flytider - mulighed for tid på egen hånd til shopping, en sidste byvandring eller blot slappe af.
   Herefter tager vi en bustur til Dublin Airport, hvor flyet bringer os tilbage til Danmark.

  Afgange og priser

  AfrejseAfrejsestedRejselængdeHotelLedige pladserPris
  11-07-2023 - se afgangstiderBillund Lufthavn8Hoteller ifølge program - Irlands Smukkeste KystMere end 813.995,-BestilMere information
  26-09-2023 - se afgangstiderBillund Lufthavn8Hoteller ifølge program - Irlands Smukkeste KystMere end 813.995,-BestilMere information

  Hotel

  Hoteller ifølge program - Irlands Smukkeste Kyst
  Hoteller ifølge program - Irlands Smukkeste Kyst
  Bianconi / Kingston, Killorglin (7 nætter), 3*** Typisk irsk guesthouse i centrum af den hyggelige by Kill-orglin med restauranter, forretninger og pubber. Her er tillige glimrende restaurant og pub...
  Kontakt os
  Adresse:
  Ans Rejser A/S
  Engdahlsvej 14
  7400 Herning