Rejse til Irland - Fra Dublin til Wicklow Mountains

Er I en gruppe, forening eller en klub som ønsker et skræddersyet tilbud på denne rejse er I meget velkomne til at kontakte os på 70260049 eller på rejs@ansrejser.dk 

Forslag til grupperejse:

Rundrejse i Dublin og det østlige Irland, hvor I på få dage får de største seværdigheder, samt oplever den spektakulære irske natur. Hertil kommer Irlands kultur, historie og mentalitet, som I får et glimrende indtryk af. Blandt de utallige highlights er, sightseeing i Dublin med alle de historiske bygninger, det pulserende byliv, interessante museer og de mange hyggelige pubber med levende musik. Rundtur i Wicklow Mountains med de lyngklædte bjerge med fritgående får, præcis som drømmebilledet af Irland! Her besøger vi bl.a. klosterbyen Glendalough, samt den kendte Johnnie Fox´ Pub.

Bestil hos Ans Rejser fordi:
•  Dansk ekspert rejseleder
•  Oplev storbyen Dublin
•  De smukke Wicklow Mountains
•  Tæt på lokalbefolkningen

Program dag for dag:
•  Dag 1 - København
•  Dag 2 - Dublin
•  Dag 3 - Dublin - Wicklow Mountains - Drogheda
•  Dag 4 - Drogheda - Brú na-Bóinne
•  Dag 5 - Drogheda – Dublin Airport - København

Dag 1 - København - Dublin
Ved ankomst til Dublin lufthavn kører vi direkte til Dublin, hvor vi indlogeres på det meget traditionelle O´Sheas Hotel, der ligger centralt i Dublin med gåafstand til alle seværdigheder og pubber. Resten af dagen er afsat til sightseeing i Dublin, som er Irlands hovedstad med godt 1 mill. indbyggere. I Dublin er der en overflod af store seværdigheder som Trinity College, Grafton Street, National Museum, St. Patricks Cathedral, Christchurch Cathedral, Dublin Castle, Temple Bar Area m.v.

Dag 2 - Dublin
Vi ser det imponerende National Museum med bl.a. en enestående flot samling af guldsmykker fra oldtiden, samt et indtryk af de danske vikinger i Irland. Vi oplever også de mange smukke kirker og katedraler, evt. Dublin Castle, nyder forårssolen i St. Stephans Green samt mange andre spændende oplevelser, som Dublin er så rig på. Hen på eftermiddagen kan vi fortsætte til nogle af de markante pubber i Dublin, hvor I bl.a. kan nyde en pint i sofaen, hvor The Dubliners startede deres karriere, samt verdens mindste pub, hvor vi måske kan være alle sammen…

Dag 3 - Dublin - Wicklow Mountains - Drogheda
Efter morgenmaden tager vi en smuk bustur gennem Wicklow Mountains. Området er idag nationalpark, og kaldes tillige ”The Garden of Irland”, da det er så afvekslende og indbydende.Turen viser tydeligt, hvor varieret landskabet er, fra frodige grønne marker til smukke hedearealer med tørvegravning, og store vidder med flokke af kronhjorte. Et besøg i Irland er ikke fuldendt uden et besøg i klosterbyen Glendalough midt i Wicklow Mountains. Byen ligger uendelig smukt med det imponerende 30 meter høje rundtårn, kirker og højkors ved Upper & Lower Lake omgivet af høje bjerge. Efter frokost tager vi den smukke vej gennem bjergene til Lough Tay (Guinness-søen), og Sally Gap til Johnnie Fox´ fra 1798, der er Irlands højest beliggende pub. Selve pubben er en enestående oplevelse med savsmuld på gulvet samt natpotter, gamle skilte og gamle redskaber overalt på væggene. Sådan skal en ægte irsk pub se ud! Herefter går turen til Drogheda, som ligger 45 km nord for Dublin. Her indlogeres vi på det spændende og prisvindende D Hotel. Her er en glimrende 3-retters middag inkluderet, og ofte er der levende musik og dans på pubben.

Dag 4 - Drogheda - Brú na-Bóinne
Efter en solid morgenmad tager vi jer med på en dejlig tur til nogle af de mest betydningsfulde og spændende steder i det smukke, frodige øst-irske landskab, til det mytiske Hill of Tara. Undervejs får I en god indføring i Irlands spændende og turbulente historie.
Vi passerer det imponerende Slane Castle, og hvis tiden tillader det, besøger vi stedet for Battle of The Boyne i 1690, som var afgørende for Irlands historie frem til idag. Herefter kommer vi til en af de absolut største og mest spirituelle oplevelser i Irland – de gamle stenaldertempler i Boyne-dalen: Brú na Bóinne (Newgrange) og Knowth. Brú na Bóinne er bygget lang tid før pyramiderne med en smuk facade af hvide kvartssten, som reflekterer solen. Solen har netop en afgørende rolle i Newgrange, da solen på årets korteste dag præcist rammer et vindue over indgangsdøren, og fylder det store gravkammer med et magisk, gyldent lys. Vi kommer ind i kammeret ad en lang, smal gang, og her får I både legenden om stedet, samt den mere videnskabelige forklaring, ligesom solfænomenet bliver rekonstrueret med kunstigt lys, så vi klart fornemmer den enestående spirituelle oplevelse, det må have været for stenalderfolket. Selv idag kan man ikke undgå at gribes af oplevelsen og den smukke tanke. Brú na Bóinne er et UNESCO World Heritate Site, og med rette én af de største seværdigheder i verden. Tilbage på D Hotel spiser vi en glimrende middag på Delacy Restaurant. Denne aften inviterer vi jer på en helt enestående oplevelse på en ”hidden pub” ved floden, hvor det ikke bliver mere lokalt. Pubben har den hyggelige atmosfære og patina, som en rigtig irsk pub skal have. Her kan vi virkelig komme tæt på de lokale og den helt enestående irske mentalitet.

Dag 5 - Drogheda – Dublin Airport - København
Efter en god irsk morgenmad er der lidt tid på egen hånd til at besøge det flotte shoppingmall, Scotch Hall, eller blot slappe af. Herefter tager vi den korte bustur til Dublin Airport, hvor flyet bringer os tilbage til København.