Rejser til Irland - Highlights i Donegal & Belfast

Det nordvestlige Irland er ukendt for de fleste turister, men byder på enestående naturscenerier med Europas højeste havklipper, ægte keltisk kultur, lokale specialiteter på gode restauranter og hyggelige små byer, som lever livet som for 100 år siden. Samtidig besøger vi i N.Irland og Belfast, hvor I bl.a. oplever det imponerende Titanic Museum, et af naturens allerstørste mirakler Giants Causeway samt kører på en af verdens smukkeste kystveje langs Antrimkysten. I kommer naturligvis også til at høre den turbulente historie om N.Irland. Det er en kulturrejse med fokus på den uberørte natur, store seværdigheder, de bedste irske fødevarer samt masser af kultur, musik og craic.

Bestil hos Ans Rejser fordi:

 • Dansk ekspert rejseleder
 • Max. 24 deltagere
 • Oplev Titanic Museum
 • Giants Causeway på tæt hold

Programmet dag for dag:

 • Dag 1 – Danmark – Dublin/Derry/Belfast – Letterkenny
 • Dag 2 - Letterkenny – Slieve League – Ardara – Letterkenny
 • Dag 3 – Letterkenny – sight-seeing – fri dag – Afternoon Tea
 • Dag 4 – Letterkenny – Maghery Bay – Mt. Errigal – Glenveagh Nat. Park – Letterkenny
 • Dag 5 – Letterkenny – Derry – Letterkenny (M, A)
 • Dag 6 – Letterkenny – Antrim Coast – Giants Causeway – Gobbins Walk - Dunadry
 • Dag 7 – Dunadry – Belfast – sightseeing
 • Dag 8 - Fly fra Belfast / Dublin

Program

Dag 1 – Danmark – Dublin/Derry/Belfast – Letterkenny (A)
Ved ankomst til lufthavnen i Irland (som kunne være Derry, Belfast eller Dublin) går busturen til hovedbyen Letterkenny i det nordligste county Donegal. Her indlogeres vi på hotel midt i byen med gåafstand til det pulserende liv med pubber, musik, små butikker og hyggelige caféer.
Letterkenny er kåret til ”Coolest City in the North” af Nat. Geo. i 2016, da der er et særdeles levende musik- og publiv, som tiltrækker mange gæster fra Irland og N.Irland.

Dag 2 - Letterkenny – Slieve League – Ardara – Letterkenny (M, A)
Efter en god Full Irish Breakfast forlader vi Letterkenny, hvor turen går mod syd til Slieve League. Turens højdepunkt i mere end én forstand bliver området ved Slieve League, som er én af Europas højeste hav-klipper, der rejser sig næsten 600 m over havet. Her er der mulighed for at tage en kortere eller længere vandre-tur på klipperne - eller man kan blot sætte sig og nyder det helt enestående natursceneri langs den mest vilde Atlanterhavskyst. 
I godt vejr spiser vi lunch i det fri, mens vi nyder den ubeskrivelige udsigt  over havet til synet af farverige søfugle, flokke af delfiner samt et fantastisk farvespil i det blå, blå hav og stejle klipper. Hvis der er interesse kan vi besøge det lokale whiskeydestilleri Sliabh Liag, hvorefter vi fortsætter gennem det vilde Donegal-landskab og det snoede pas Glengesh Pass til den lille hyggelige tweed-by Ardara. Her er der mulighed for at opleve tweed-produktion samt købe nogle unikke tweed-produkter. Og så skal vi lige have en pint på den berømte Nancy´s.  Herefter tilbage mod Letterkenny af de små back roads, hvor tiden har stået stille i 100 år, og hvor får og små grå granithuse veksler. Tilbage i Letterkenny er det efter en god middag masser af muligheder for musik og craic på pubberne. 

Dag 3 – Letterkenny – sight-seeing – fri dag – Afternoon Tea (M, F)
Efter en god irsk morgenmad er der city walk, hvor vi oplever byens atmosfære og liv samt kommer rundt til de vigtigste steder og seværdigheder, herunder bl.a. katedralen samt museet i byen.  Vi arrangerer et besøg på det lokale Kinnagar Brewing Comp., som laver noget af de bedste og mest spænden-de øl og cider i landet. Herefter kan vi gå på opdagelse i de små hyggelige bu-tikker, sjove cafeér samt få en god pub lunch med en Guinness på en af de mange glimrende pubber. Sen eftermiddag vil vi alle blive inviteret til Afternoon Tea eller High Tea, som det også kaldes, som består af sco-nes, sandwich og kager i rigt mål og flot opsat. De fleste er mætte af dette måltid, så denne aften er middag ikke inkluderet. 

Dag 4 – Letterkenny – Maghery Bay – Mt. Errigal – Glenveagh Nat. Park – Letterkenny (M, A)
Efter et solidt morgenmåltid tager vi bussen til det vestlig-ste hjørne af Irland. Her oplever vi den smukke kyst ud til Atlanterhavet med forrevne klippekyster, dejlige strande med mulighed for en dukkert og frisk Atlanterhavsluft. Her er pubberne er fyldt med god Guinness, frisk sea-food og tørveild i pejsen. Området er et af de steder i Irland, hvor man stadig taler gælisk, og vi besøger nogle steder, hvor vi kan høre dette fascinerende sprog – og hvis vi er heldige får vi måske de lokale til at give os en sang på gælisk. Herefter kører vi gennem Derryveagh Mountains og forbi det imponerende bjerg Mt. Errigal - evt. med stop i Glen-veagh Nat. Park med Irlands største bestand af råvildt.

Dag 5 – Letterkenny – Derry – Letterkenny (M, A)
Dagen er planlagt til at koncentrere sig om byen Derry (engelsk: Londonderry), som er en af de mest ikoniske byer i irsk historie. Ikke kun fra The Troubles i 1970-80´erne, hvor der blev kæmpet mellem unionister og republikanere/nationalister, med også i den turbulente tidligere historie med bl.a. belejringen af Derry i 1600-tallet og flere andre episoder. Derry er kendt for at have vel nok de bedst bevarede forsvarsværker fra 1600-tallet, og indenfor i byen er der en masse små hyggelige gader og stræder med gamle gadelamper og atmosfære. Her får I hele historien bag uroen i Irland og Ulster tilbage fra 1269 og frem til Good Friday Agreement i 1998, som til nok har lagt låg på urolighederne, men ikke på modsætningerne. Vi skal bl.a. se den ikoniske Peace Bridge, der forbinder de katolske og protestantiske kvarterer samt den meget rørende statue af de to mennesker, der ræk-ker hånden frem mod hinanden, mens de står på hver side af en kløft. Medrivende historiefortælling, der er til at se og forstå! Der vil også være tid til at opleve byen på egen hånd, før vi venter tilbage til Letterkenny. 
Om aftenen er der vores specielle Tasting Menu på Dil-lons Restaurant, hvor Head Chef har lovet en 5-retters menu ud over det sædvanlige: Wild Atlantic Way Dining Experience med alle de bedste råvarer fra lokalområdet. Herefter musik på en af byens mange pubber.   Mulighed for vin/drink menu kr. 250. Bestilles senest dag 1 hos guiden. Min. 10 personer.

Dag 6 – Letterkenny – Antrim Coast – Giants Causeway – Gobbins Walk - Dunadry (M)
Efter en god Full Irish Breakfast forlader vi Letterkenny, hvor turen går mod øst langs en af de smukkeste kyster i verden - Antrim-kysten i N.Irland. På denne dag besøger vi nogle af de største seværdigheder i N.Irland. Vi passerer bl.a. flere gamle slotte som Dunseverick Castle og det romantiske Dunluce Castle, der ligger på en forrevet klippeknold ud til kysten. Et af de store højdepunkter denne dag er besøget ved Giants Causeway, som er et af naturens helt enestående mirakler. Lava er størknet i havet i helt præcise 6-kantede søjler, der ser ud som de er hugget ud. Men det er natu-rens selv, der har skabt dette spektakulære syn! Selve køreturen langs kysten er fortryllende smuk, og hvis gruppe har lyst til flere aktiviteter, og tiden tillader det, så kan vi stoppe følgende steder:
Vi kan gå over rebbroen Carrick-A Rede, som dog ikke er for gæster med højdesyge (entré ikke inkl.), samt stoppe ved det kendte Bushmills Distillery for en smagsprøve samt mulighed for at købe unikke whiskeys (entré ikke inkl.). Herefter videre til indlogering på hotel i nærheden af Belfast.

Dag 7 – Dunadry – Belfast – sightseeing (M, A)
Efter en god morgenmad tager vi de få kilometer til Belfast for at opleve det helt nye og meget spændende Titanic Experience, som er et flot multimedia-museum med genopført interiør fra Titanic. Der er også mulighed for at se skibet SS Nomadic, som stadig har lidt af fortidens luksus. Her ser vi også de to store havnekraner David & Goliath samt et blik til dokkerne, hvor Titanic blev bygget.  Endvidere byrundtur i Belfast, hvor vi bl.a. ser Albert Clock, Grand Opera House og bydele med de politiske gavlmalerier. Undervejs fortæller vi den turbulente histo-rie om N.Irland og ”the occupied terrirories”.  Der bliver også mulighed for et besøg på den victorianske Crown Liquer Saloon og andre kendte pubber.

Dag 8 - Fly fra Belfast / Dublin (M)
Efter morgenmad forlader vi Belfast og flyver til Danmark.

Indkvartering

2 nætter i Dunadry: 

Dunadry Hotel 4****

Nyistandsat hotel i smukke, grønne omgivelser med mu-lighed for spadsereture i parken samt med 80 rummelige værelser med alle faciliteter som WIFI, TV, te & kaffe, m.v. På hotellet er der endvidere fitness, beauty Spa samt pool-område. Desuden er der bar og restaurant på hotellet.

 

5 nætter i Letterkenny: 

Dillons Hotel 3*** 

Dejligt hotel med gode værelser med alle faciliteter som WIFI, TV, m.v. og meget central beliggende midt i Letter-kenny. På hotellet er der restaurant og pub med hver deres stil og charme, ligesom der er mulighed for at få Afternoon Tea.

Bestilling

Prisen inkluderer:

 • Flyrejse Aalborg – Dublin t/r
 • Ophold i delt dobbeltværelse
 • 7 x full Irish Breakfast samt 3 x aftensmad
 • 1 x Afternoon/High Tea (aftensmad)
 • 1 eksklusiv 5-retters Wild Atlantic Dining Experience i private room (evt. tilkøb Drinks & Wine Menu: kr. 250)
 • VIP-rundvisning og smagning på Sliabh Liag Distillery
 • VIP-rundvisning og smagning på Kinnegar Brewing Company
 • Besøg på Titanic Experience og SS Nomadic
 • Guided Gobbins Walk inkl. udstyr 
 • Guidede vandreture ved Slieve League, Glenveah Nat. Park og Giant´s Causeway samt byvandringer i Derry, Letterkenny og Belfast
 • Eksklusiv storyteller-koncert “The Troubles in Song & Words” med Joe Gibson i Letterkenny kombineret med historisk foredrag
 • Dansk guide med stor erfaring i Irland samt vandreguide og uddannet historiker. 
 • Al transport og udflugter ifølge program
 • Skatter, afgifter samt bidrag til Rejsegarantifonden 

Tillæg pr. person:

 • Drikkevarer, undtagen hvor beskrevet i program
 • Enkeltværelse kr. 1.975

Øvrige informationer:

 • Valuta = Euro & Britiske pund