Rejser til Indien - Eventyr i indiske Himalaya

På denne fascinerende tur til indiske Himalaya i det nordligste hjørne af Indien, oplever vi to af de mest ekstraordinære naturscenerier i verden. Hver især byder på enestående og næsten uberørte kultur- og naturoplevelser. To strålende perler på det indiske subkontinent. Den vestlige del er kendt for sine smukke grønklædte bjerge, dybe frodige dale, brusende floder, blikstille søer, husbåde og ikke mindst, for sit gode køkken med let krydrede og velsmagende retter. Ladakh udstråler majestætisk stolthed med sine golde sneklædte tinder, brusende floder, levende tibetanske klostre, safranklædte munke, udfordrende bjergveje og -pas. 

Bestil hos Ans Rejser fordi:

 • Oplev Himalayabjergene
 • Alle udflugter er inkluderet
 • Unik rejse med Lissi Bagge
 • GRATIS parkering i Billund

Programmet dag for dag:

 • Dag 1 – Afrejse 
 • Dag 2 – Srinagar og Shikara bådtur på Dalsøen
 • Dag 3 – Fugleskrig og byvandring i Srinagars gamle bydel
 • Dag 4 – Srinagars flotte haver og Sonamarg
 • Dag 5 – Narangdalen 
 • Dag 6 – Nilgrad landsby samt Thajwass gletsjeren
 • Dag 7 – Himalya bjergene
 • Dag 8 – Hovedstaden Leh
 • Dag 9 – Klostre i Leh
 • Dag 10 – Bjergpasset Kardung La og pagoden Shanti Stupa
 • Dag 11 – Byvandring i Leh
 • Dag 12 – Delhi
 • Dag 13 – Hjemkomst

Program

Dag 1 – Afrejse 
Vores rejse begynder i Billund hvorfra vi flyver til Indira Gandhi Internationale lufthavn i Delhi.

Dag 2 – Srinagar og Shikara bådtur på Dalsøen (M, F, A)
Efter morgenmaden starter vi vores eventyrlige rejse. Fra indenrigslufthavnen flyver vi til Srinagar, hovedstaden i området. Selve flyvningen (90 minutter) er en af verdens flotteste; fra luften ses den vestlige del af den majestætiske bjergkæde, ”Indiske Himalaya”. Ved ankomst til Srinagar kører vi til Dalsøen og sejler ud til vores husbåd, der ligger smukt med grønklædte bjerge i forgrunden. Dalsøen er hjemsted for Srinagars husbåde, og søen vrimler med de små lokale Shikara-både, der fragter os frem og tilbage til husbådene. Efter et lille hvil og en god kashmiri-frokost på husbåden, lavet af vores egen kok, stiger vi ned i de lokale shikara-både. Vi bliver padlet rundt på søen mellem hængende grønsags- og blomsterterrasser og små fiskerbåde, hvorfra de lokale mænd og store drenge fanger familiens aftensmad. Og vi glider forbi de små øer, hvorpå de lokale har deres husmandssted med køer, der fodres med åkanderne fra søen. Mens vi nyder den stille sejlads, kun afbrudt af den sagte padlen, glider det lokale liv og de kønne vandliljer og lotusblomster forbi. Middagen nyder vi på husbåden, mens solen breder sine sidste stråler over søen og forsvinder bag bjergene.

Dag 3 – Fugleskrig og byvandring i Srinagars gamle bydel (M, F, A)
Vi starter tidligt om morgenen med endnu en sejltur på søen. Stilheden og den kølige friske luft bredder sig over området. Fuglene er oppe sammen med os og fuglefløjt høres vidt og bredt. Måske ser vi en farvestrålende isfugl – eller måske en ørn, der svæver langsomt i luften og spejder efter bytte. Vi spejder også, men det er efter de lokales gøren og laden. Efter sen morgenmad på husbåden tager vi ind til oplevelser i Srinagars gamle bydel. Vi slentrer gennem gaderne med de fine gamle middelalderhuse med deres specielle arkitektur. Vi krydser den store Jehlum-flod, som husene går lodret ned i, og vi besøger flere templer og moskéer. Efter en traditionel lokal frokost går turen til den livlige side af byen; til markedsgaden med utallige forretninger med alskens varer. Valnødder, safran, krydderier, tørrede frugter og sydende kebab’er fra gadekøkkener. Vi skal også ind i de smalle gyder og stræder med Srinagars usædvanlige middelalderarkitektur, og herinde finder vi den største af alle moskéerne i Srinagar. Efter en spændende dag spiser vi vores middag på husbåden og nyder stilheden og udsigten ud over den smukke sø.

Dag 4 – Srinagars flotte haver og Sonamarg (M, F, A)
Vi starter med Nishat Terrassehave som er grundlagt af Asaf Khan. Fra terrasse til terrasse presser rindende vand sig gennem kanaler og fontæner og breder en liflig kølighed ud over hele haven. De farvestrålende blomster ses fra tidlig forår til sen efterår, og haven læner sig op ad den store Zabarwan bjergkæde. Efter frokosten kører vi mod Sonamarg, som betyder Den Gyldne Eng. Det forstår vi, som vi kører fremad. Vi kører gennem mindre bjerge, smukke dale, grønne ris-terrasser, nåletræer, små bosættelser og kønne landsbyer. Som vi nærmer os målet, følger floden Sindh os på vej. Efter ankomst til Sonamarg tjekker vi ind på vores dejlige hotel, Villa Himalaya, som ligger lige ned til den brusende Sindhflod.

Dag 5 – Narangdalen (M, F, A)
I dag skal vi til Naranagdalen, hvor vi skal besøge ruinerne af et antikt tempelkompleks og udforske Naranagdalen. Køreturen tager os gennem svajende rismarker, gyldne æble- og valnøddelunde og brølende hvidtskummende vandfald og floder. Det ældgamle tempelkompleks er formentligt anlagt af Pandavaerne fra Mahabharata folkloristerne. Vi skal også til den smukke eng Wangath, og her spiser vi vores medbragte frokost ved picnic området. Med maven fyldt går vi på opdagelse i Naranagdalen, vandrer på stierne mellem de lysegrønne træer, mens vi lytter til den rislende flod og fuglenes tunger. 

Dag 6 – Nilgrad landsby samt Thajwass gletsjeren (M, F, A)
Vi starter dagen med en tur til landsbyen Nilgrad, en ældgammel landsby, hvor landsbyboerne oprindeligt kommer fra Centralasien, men har levet her i Nilgrad i generationer. De bor stadig i jordhuse omgivet af stenmure. Vi går en tur gennem landsbyen og taler med beboerne – og vi hører om deres liv og livsvilkår, hvilket sætter vores eget liv i perspektiv. Herefter går turen til Thajwass gletsjeren, der ligger i en sidedal i Sonamarg, vandrernes paradis. For at nå gletsjeren vandrer vi gennem en vid dal med vandløb forårsaget af den smeltende sne fra gletsjeren og kilder fra de omkringliggende bjerge. Der er også mulighed for at nå gletsjeren til hest. Middagen indtages på Hotel Villa Himalaya. 

Dag 7 – Himalya bjergene  (M, F, A)
Vi mødes med vores chauffører, som tager os op og ind i de høje Himalayabjerge til Leh by og Ladakh-regionen. Efter nogen tid kravler vi op over Zojila passet( 3.400 meter). Herefter ankommer vi til verdens næst koldeste beboede by, Drass (3.200 meter). Drass landsby og Zojola-passet anses for at være ”porten til Ladakh”, og det er da også her, vi krydser ind i Ladakh-regionen. Det er også her, vi ser et skift fra de grønklædte frodige bjerge til de golde toppe med sne og is, men samtidig et farveorgie af rød- gul- og brunlige nuancer på vejen op til toppen. Næste stop bliver Kargil, hvor vi går en tur gennem byen og gør stop for en kop te. De sidste kilometer frem til vores lejrplads i Shergol, er endnu en bjerg-
tagende etape. Middag og overnatning i Shergol teltlejr.

Dag 8 – Hovedstaden Leh (M, F, A)
Efter morgenmad kører vi mod Leh, hovedstaden i Ladakh-regionen. Vi forcerer det ene bjerg efter det andet, vejene snor sig og den ene spektakulære udsigt følger den næste – og den næste. Vi passerer både Namikala- (3.800 meter) og Fotula-passene (4.100 meter) og ankommer snart til det kendte tibetanske gamle buddhistkloster, Lamayuru (3.510 meter). Vi går på opdagelse i klosteret og kan undre os over, hvordan 1000 år gamle bygninger stadig består herude i intetheden. Her i klosteret stifter vi nærmere bekendtskab med buddhismen, som vi senere forfølger. Turen går videre og snart møder vi den store Indusflod, der har sit udspring ved Mansarovar-søen på det tibetanske plateau. Indusfloden følger os på rette vej til Leh, ferieresidensby for den store tibetanske religiøse leder, Dalai Lama. Tjek ind og middag på centralt beliggende hotel i Leh. 

Dag 9 – Klostre i Leh (M, F, A)
I dag besøger vi tre af klostrene i den storslåede Leh- og Ladakh-region. Vi møder munke i diverse guddommelige inkarnationer, og vi ser hvordan de beder, læser foran forskelligartede buddhastatuer, og taler sammen i klostrenes fint dekorerede sale. Klosteret i Hemis begynder med en lang trappe, en kæmpe træport og en vidunderlig gårdsplads. Thikse klosteret ligger på en bjergtop og minder om en fransk borg. Og Klosteret i Shey er indbygget i en knudret klippe. Vi returnerer til Leh, hvor hotellet er klar med vores middag.

Dag 10 – Bjergpasset Kardung La og pagoden Shanti Stupa (M, F, A)
En uforglemmelig køretur tager os til toppen af et af verdens højeste motoriserede bjergpas, Khardung La (5.359 meter). Turen op og ned af Khardung La er intet mindre end paradis. På Khardung La ses Himalayas tinder så langt øjet rækker. Efter turen til toppen kører vi til den japanske pagode Shanti Stupa, og foruden at se denne smukke pagode får vi i tilgift en flot udsigt ind over Leh by. Middag på hotellet.

Dag 11 – Byvandring i Leh (M, F, A)
I dag tager vi et kig ind i Leh by, hovedstaden i Ladakh-regionen. Vi følges med den lokale befolkning, som er på vej enten på arbejde eller har deres arbejdsplads lige midt på gaden. Den vigtigste handelsgade, gågaden i Leh, er nyligt renoveret, og der er anlagt nye handelsboder til grønt og frugt, krydderier og krydderurter. På vejen besøger vi Den Centrale Klosterhal, paladset i Leh og Chang Gali. Senere tager vi over på den anden side af Indusfloden og besøger Stok paladset og ser museet. Herefter tilbage til hotellet. 

Dag 12 – Delhi (M, F, A)
Efter morgenmad tager vi flyver tilbage til Delhi, Indiens travle hovedstad. Vi besøger en af de flotteste bygninger i Delhi, Lotustemplet. Vi ser den runde parlamentsbygning, de store ministerier, præsidentpaladset og India Gate. Derefter kører vi til Old Delhi, Shajahanabad, hvor vi ser Indiens største moské; Jama Mashid. Vi lader en cykelrickshaw bringe os rundt i gaderne nær Chandni Chowk. Middag på hotellet.

Dag 13 – Hjemkomst
Vi kører til lufthavnen og flyver hjem.

Indkvartering

Hoteller på rejsen

På hele rejsen bor vi på gode 3*** og 4**** hoteller. Alle værelser har naturligvis eget bad / toilet. En komplet hotelliste med navn og adresse fremsendes ca. 8 dage før afrejse.

Bestilling

Prisen inkluderer:

 • Flyrejse Billund - Delhi t/r
 • 2 x indenrigsflyvninger: Delhi – Srnigar samt Leh - Delhi
 • Ophold i delt dobbeltværelse
 • 11 x morgenmad, 11 x frokost og 11 x aftensmad
 • Transport og udflugter ifølge program (ekskl. entréer)
 • Engelsktalende lokalguide
 • Dansk rejseleder
 • Skatter, afgifter samt bidrag til Rejsegarantifonden
 • Parkering i Billund Lufthavn

Tillæg pr. person:

 • Enkeltværelse kr. 1.800
 • Årsafbestillingsforsikring kr. 656
 • Visum til Indien ca. kr. 830
 • Drikkepenge US Dollars (50 cirka)

Øvrige informationer:

 • Valuta = Indiske Rupee