Rejser til Athen - I Athen og Olympia's Fodspor

Er I en gruppe, forening eller en klub som ønsker et skræddersyet tilbud på denne rejse er I meget velkomne til at kontakte os på 70260049 eller på rejs@ansrejser.dk 

Forslag til grupperejse:

Besøg Athen, Grækenlands hovedstad og en fantastisk farvestrålende millionby. En by som udvikler sig dag for dag, og som med garanti vil efterlade et stort indtryk og glædelige minder. Vi bor perfekt i skyggen af den gamle bydel Plaka, og udfordrer vore smagsløg både kulinarisk og kulturelt. Vi skal smage på is-kaffen Frappé og de lækreste meze’des, Grækenlands svar på ”tapas”. Vi bestiger Akropolis klippen, vandrer gennem det antikke handelsområde Agora, oplever det fine Dionysos Teater og besøger Olympia; hjemstedet for de Olympiske Lege. “Kali Irthate” – Velkommen, Glæd dig!

Bestil hos Ans Rejser fordi:
•  Det gamle Grækenland
•  Olympia, Akropolis og Agora
•  Den imponerende Korinth Kanal
•  Gratis parkering i Billund Lufthavn

Programmet dag for dag:
•  Dag 1 – Ankomst
•  Dag 2 – Klassisk Byrundtur i Athen
•  Dag 3 – Fridag eller udflugt til Delphi
•  Dag 4 – Korinth Kanalen & Olympia
•  Dag 5 – Antikkens Olympia
•  Dag 6 – Hjemrejse

Dag 1 – Ankomst
Velkommen til Athens lufthavn og transfer til vores hotel. For dem der har lyst, byder eftermiddagen på en slentretur gennem Plaka. Om aftenen sætter vi os i skyggen af Parthenon Templet, og nyder det første smagsfulde måltid bestående af diverse lækre “meze’des” i godt selskab af et glas frisk græsk vin eller ouzo. Overnatning i Athen. 

Dag 2 – Klassisk Byrundtur i Athen
Udover at bestige og besøge Akropolis klippen, kigger vi også nærmere på bl.a. Syntagma Metrostation. Her ser vi de arkæologiske fund, der er gjort i forbindelse med udgravningen af metroen. Vi besøger det fantastiske Olympiske Stadion ”Kalimarmaro”, og trækker på smilebåndet af de fine ”Evzoner” ved parlamentet, med deres helt specielle gangart! Vi spadserer gennem det antikke handelsområde Agora, og aflægger det fine Dionysos Teater et visit. Frokosten på egen hånd anbefales at indtages på en helt speciel lille taverna, skjult på første sal i et lille håndværksmuseum! Ikke let at finde og typisk græsk uden besøg af andre turister. Resten af eftermiddagen på egen hånd. Der kan handles i de utallige forretninger i Plaka, eller omkring gågadekvarteret ved Ermou. Aftensmaden indtages på hyggelig taverna ved hotellet, og resten af aftenen er vores egen. Der overnattes i Athen. 

Dag 3 – Fridag eller udflugt til Delphi
Turen går nordpå gennem nogle af de frodigste områder med bomuldsmarker, appelsin- og olivenlunde samt tomatmarker. Ved Livadia starter opstigningen ad Parnassos-bjergkæden til Delphi. Vi starter med et besøg ved “Verdens Navle” og vi hører historien om Oraklet, som gav flertydige svar på spørgsmål om fremtiden. Herefter rundvisning på de arkæologiske udgravninger og sportspladsen. Ved Apollon Templet ser vi det fine museum med den berømte “Vognstyrer” samt Kastalia-kilden. Der spises frokost på en god, lokal taverna. Bemærk at turen til Delphi er en tilkøbsudflugt, og koster kr. 745 pr. person. Udflugten skal bestilles og betales hjemmefra. Ønsker man ikke denne udflugt, er dagen til fri disposition i Athen. Her er tid til at handle, gå på museum, slappe af eller blot nyde livet i byen. 

Dag 4 – Korinth Kanalen & Olympia
Efter morgenmaden er indtaget, drager vi mod Korinth Kanalen. Vi ser nærmere på den 6 km. lange kanal, og studerer den gamle træbro, som sænkes ned under kanalen, når skibene passerer. Vi gør stop for frokost (på egen hånd) ved kystbyen Eleonas, før vi ankommer til Olympia hen ad eftermiddagen. Aftensmaden indtages på hyggelig taverna ved hotellet, og resten af aftenen er vores egen. Overnatning i Olympia. 

Dag 5 – Antikkens Olympia
Vi besøger det Antikke Olympia, hjemsted for de berømte Olympiske Lege og med resterne af det fine tempel dedikeret til faderen af alle guder; Zeus! Vi studerer det gamle stadion, hvorfra den Olympiske Ild tændes hvert fjerde år og
sendes ud i verden, samt aflægger besøg på det lille fine museum. Eftermiddagen er fri på egen hånd, inden vort aftensmåltid indtages på en lokal taverna. Overnatning i Olympia. 

Dag 6 - Hjemrejse
Tidlig afgang fra Olympia via kystvejen til Athens lufthavn for hjemrejse.