Rejser til Normandiet & Bretagne

Tag med på denne spændende rejse til et smukt og frodigt område af Frankrig og oplev for alvor historiens vingesus. Normandiet´s historie går tilbage til vikingetiden og har været skueplads for mange historiske begivenheder. Senest lagde Normandiet jord til D-dagen under 2. verdenskrig.

Bestil hos Ans Rejser fordi:

 • Stamhotel i mere end 10 år
 • Oplev Omaha Beach og Den Amerikanske Kirkegård
 • Katedralen i Rouen

Programmet dag for dag:

 • Dag 1 – Afrejse (A)
 • Dag 2 – Ankomst til Caen 
 • Dag 3 – Byrundtur i Caen samt udflugt til Blomsterkysten. 
 • Dag 4 – ”Mémorial de Caen” museet og Pegasus broen
 • Dag 5 – Udflugt til Omaha Beach, den amerikanske kirkegård og Bayeuxtapetet
 • Dag 6 – Bretagne
 • Dag 7 – Byrundtur i Rouen
 • Dag 8 – Hjemrejse

Program

Dag 1 – Afrejse (A)
Vi kører fra Danmark om morgenen og kører til vores overnatningshotel i Holland. Efter indkvartering er der aftensmad på hotellet.

Dag 2 – Ankomst til Caen (M, A)
Efter morgenmaden kører vi gennem Belgien til den franske grænse ved Dunkerque. Vi fortsætter forbi Calais til vort hotel i Caen. Vi er fremme sidst på eftermiddagen. 

Dag 3 – Byrundtur i Caen samt udflugt til Blomsterkysten (M, A)
En stille og rolig dag oven på rejsen, hvor vi starter med en rundtur i den hyggelige by Caen og ser de interessante seværdigheder. Vi skal se le Chateau fæstningen, byens midtpunkt. Og den flotte katedral Saint-Etienne med Normandiets højeste tårn. En klosterkirke som paven forlangte bygget som bod for ”barnefyrsten” Vilhelms ægteskab med sin kusine Mathilde. Vi ser også Mathildes bod til paven, Klosterkirken Trinitatis. Begge kirker står, som da de blev opført i 1000-tallet. Over middag kører vi mod den populære Blomsterkyst og den idylliske havneby Honfleur med de smukke huse. Den ligger ved Seinens udmunding og var tidligere et stort og meget vigtigt knudepunkt for handelen mellem Frankrig og England. Honfleur har desuden været et yndet motiv for blandt andet kunstnere som Monet og Boudin. 

Dag 4 – ”Mémorial de Caen” museet og Pegasus broen (M, A)
I dag tager vi hul på historien om 2. verdenskrig. Efter morgenmaden kører vi til ”Mémorial de Caen” museet. Dette storslåede museum huser flere afdelinger om optakten til og selve 2. verdenskrig samt ”Slaget om Caen”. Til slut ser vi et spændende filmklip som på samme tid viser to kortere film over for hinanden – én om de allieredes angreb på invasionskysten og én om Tysklands forsvar og modstand mod de allieredes angreb. Vi fortsætter lidt nord for Caen, til Pegasus broen, hvor vi skal se stedet, hvor den første egentlige erobring på D-dagen fandt sted. Det er også her ved Pegasus broen, at vi kan opleve den café, der siges at være det første befriede hus på D-dagen, café Gondrée. I dag er caféen ejet af den dengang kun 4-årige caféejers datter, som fik chokolade af en af de engelske soldater, der var med til at sikre befrielsen af broen og caféen. Der er mulighed for at besøge det lille, spændende museum, der fortæller om slaget ved Pegasus, og der bliver tid til at spise frokost og se sig omkring i området omkring broen. Vi er hjemme i Caen hen på eftermiddagen.

Dag 5 – Udflugt til Omaha Beach, den amerikanske kirkegård og Bayeuxtapetet (M, A)
I dag mærker vi historiens vingesus, når vi efter morgenmaden kører til invasions-kysten. Undervejs gør vi holdt ved landgangsstederne Arromanches og Omaha Beach. Historien bliver nærværende, når du står her ved invasionskysten og ser ud over kanalen og forestiller dig den store flåde af amerikanske, engelske og canadiske skibe komme over kanalen og gå i land. De værste kampe fandt sted ved Omaha Beach. Vi ser naturligvis den store amerikanske krigskirkegård, hvor tusindvis af marmorkors i snorlige rækker peger ud mod havet. Det kan ikke undgå at røre en dybt i hjertet at se det store område med de nøgne hvide kors, der peger ud mod havet. Herefter går turen til den lille hyggelige by Bayeux. Det er blevet tid til frokost og her findes da også flere gode cafeer og restauranter. Efter frokost bliver der mulighed for at se det 900 år gamle Bayeuxtapet, som bringer os tilbage til 1000-tallet. Der bliver også tid til at slentre en tur i byen og til at tage et kig ind i Bayeux’ strålende Notre Dame-katedral. 

Dag 6 – Bretagne (M, A)
Bretagne og kysten med Frankrigs kraftigste tidevand (12 meters forskel!). Vi kører ud til Mont St. Michel, en af Frankrigs største turistattraktioner, som besøges af ca. 850.000 mennesker om året. Allerede på lang afstand ser man klostret, der rejser sig højt over St. Malo bugtens flade sandstrækninger. Men også den modsatte vej, fra klosterets terrasse, har vi en flot udsigt ud over den engelske kanal. Klosteret er bygget på en lille ø, der i dag er forbundet med fastlandet via en 2 kilometer lang dæmning. Allerede i 700-tallet blev der bygget en beskeden bedesal på den lille klippe og det udviklede sig siden til et kæmpe stort Benediktinerkloster, som var centrum for lærdom i middelalderen. Efter revolutionen blev det brugt som fængsel og er i dag et nationalmonument. 

Dag 7 – Byrundtur i Rouen (M, A)
Vi kører til De 100 Klokketårnes By, Rouen. Byen er en af Nordfrankrigs smukkeste byer. Rouen gennemskæres af Seinen, og den anlagte havn er i dag Frankrigs 4. største. Vi skal se Cathedrale Notre Dame, det mest iøjnefaldende bygningsværk i byen. Rouen er byen, hvor Jeanne d’Arc blev dømt og brændt på bålet. Turen går til pladsen med kirken, der er opført til Jeanne d’Arcs minde. Herefter går turen videre til Holland, hvor vi skal overnatte. 

Dag 8 – Hjemrejse (M)
Efter tidlig morgenmad sætter vi atter kursen mod Danmark - naturligvis med stop for grænsehandel.

Indkvartering

Royal Hotel Caen Centre 3***

Vi bor på vores stamhotel i den hyggelige by Caen. Royal Hotel Caen Centre er et godt 3*** hotel med en fin beliggenhed. Alle værelser har naturligvis eget bad/toilet, og der er ophold med halvpension.

Se mere på www.caenhotel.com

Bestilling

Prisen inkluderer:

 • Busrejse i 4-stjernet luksusbus
 • Ophold i delt dobbeltværelse
 • 7 x morgenmad og 7 x aftensmad
 • Transport og udflugter ifølge program (ekskl. entréer)
 • Dansk rejseleder
 • Skatter, afgifter samt bidrag til Rejsegarantifonden

Tillæg pr. person:

 • Enkeltværelse kr. 1.795
 • Årsafbestillingsforsikring kr. 272
 • Fast plads i bussen kr. 95

Øvrige informationer: