Skip to main content

Vinruten i Alsace

Er I en gruppe, forening eller en klub som ønsker et skræddersyet tilbud på denne rejse er I meget velkomne til at kontakte os på 70260049 eller på rejs@ansrejser.dk 

Forslag til grupperejse:

Den hyggelige by, Colmar, er udgangspunktet på vores rejse til ”Vinruten i Alsace” og vores hotel ligger lige i centrum. En gammel europæisk kulturby med charmerende huse af bindingsværk og storke på taget. På rejsen rundt i Alsace venter de helt store naturoplevelser. Vogeser bjergene – med tilnavnet ”De Blå Bjerge”, det er den hyggelige bjergkæde med de mange småbyer. Store dele af området er dækket af skov, og der er et rigt dyre- og planteliv. Den smukke vinrute med vinslotte og bjergtagende udsigter til Alsacedalen og vinskrænterne så langt øjet rækker.

Bestil hos Ans Rejser fordi:
•  Centralt hotel i Colmar
•  Alle udflugter inkluderet
•  Besøg hos vinbonden Sipp Mack
•  Rundtur i Colmar og Strasbourg

Programmet dag for dag:
•   Dag 1 – Afrejse
•   Dag 2 – Colmar
•   Dag 3 – Vinruten i Alsace
•   Dag 4 – Byrundtur i Strasbourg
•   Dag 5 – Haut Königsbourg og La Routes des Cretes
•   Dag 6 – Hjemrejse

Dag 1 – Afrejse
Vi kører fra Danmark om morgenen og ankommer til vores overnatningshotel i Midttyskland først på aftenen.

Dag 2 – Colmar
Efter ankomst er der byrundtur i Colmar, der er en af Frankrigs smukkeste byer og indbegrebet af Frankrig. Byen er fuld af den dejligste stemning, og man kan spadsere i timevis i de smukke gader med de rigt udsmykkede huse, der stammer helt tilbage fra middelalderen. Det er med til at gøre byen levende. Kirkerne ligger tæt, og viser os hvor vigtige de har været, og stadig er. Floden Launc løber gennem Colmar, og cafeerne ligger tæt langs med floden. Herfra kan du nyde udsigten til de små turbåde, eller selv tage en sejltur. Byen er rig på kunst og arkitektur, og der bliver mulighed for et besøg på Unterlinden museet, også kendt som ”Lille Louvre”.

Dag 3 – Vinruten i Alsace
Vinruten er en af de mest populære af alle udflugterne. På strækningen ligger et hav af småbyer, som er forbundet med vejen, og som alle er helliget kunsten at dyrke vin. Byerne ligner alle hinanden til forveksling, og overalt ligger de gamle bindingsværkshuse med blomsterkasser og dominerer. Gaderne er brostensbelagte, og de mange kirker fylder godt i de små byer. Her i småbyerne er der et utal af restauranter med gode Alsaceretter som løgtærte, gåselever og oste. Og naturligvis et godt glas Alsace hvidvin. Turen tager os med til de smukke gamle vinbyer, Riquewihr og Kaysersberg, og på vejen gør vi stop hos vinbonden, Sipp Mack. Vi ser hans vingård og produktionen, og smager på vinen. Vi er tilbage på vores hotel sidst på eftermiddagen.

Dag 4 – Byrundtur i Strasbourg
Efter morgenmaden sætter vi kursen mod Strasbourg, hvor vi ankommer midt på formiddagen, og vi tager direkte på sightseeing. Strasbourg er hovedsæde for Europarådet og Europaparlamentet, som på skift holder møder her og i Bruxelles. Vi kommer naturligvis forbi bygningen, der danner ramme om møderne. Fra Place Austerlitz går vi til fods til katedralen, som stammer fra det 11. århundrede. Kirken er et af Frankrigs fornemmeste bygningsværker. Til toppen af tårnet er der hele 329 trin, til gengæld bliver man belønnet med en fantastisk udsigt. Der bliver også tid på egen hånd til at besøge kvarteret ”La Petite France”, som er noget af det skønneste, Strasbourg kan byde på. Herefter fortsætter vi til vores hotel i Colmar.

Dag 5 – Haut Königsbourg og La Routes des Cretes
Idag besøger vi det forunderlige slot, Haut Königsbourg, som stammer helt tilbage fra det 12. århundrede. Slottet ligger som en fæstning 800 meter højt oppe på en bjergside. For 100 år siden blev borgen genopbygget under den tyske kejser Wilheim d. 2. Udsigten fra toppen er ganske enkelt bjergtagende. Vi kører videre ad La Routes des Cretes, en spændende og historisk præget udflugt, der tager os med op i bjergene til Alsace’s højeste punkt, Grand Ballon (1424 m.o.h.), hvorfra der er en svimlende flot udsigt over Vogeserne. Senere kommer vi til Hartmannswillerkopf, hvor krigskirkegården vidner om store slag under 1. verdenskrig. Vi ser også de gamle krigsgrave. Efter en flot dag, er vi sidst på eftermiddagen tilbage i Colmar.

Dag 6 – Hjemrejse
Efter tidlig morgenmad sætter vi atter kursen mod Danmark, og vi er hjemme sidst på aftenen.

Denne rejse er skræddersyet til lukkede grupper - kontakt os for tilbud på
tlf. 70 26 00 49 eller rejs@ansrejser.dk
Se Rejsekalender HER for ledige pladser til individuel rejsende.


    Kontakt os
    Adresse:
    Ans Rejser A/S
    Engdahlsvej 14
    7400 Herning