Skip to main content

Rejse til England - Slotte og haver i England

Er I en gruppe, forening eller en klub som ønsker et skræddersyet tilbud på denne rejse er I meget velkomne til at kontakte os på 70260049 eller på rejs@ansrejser.dk 

Forslag til grupperejse:

England er kendt for sine enestående slotte og parklignende haver. Især Sydenglands milde klima giver grobund for kæmpe træer, vilde buske, varierede planter og farverige blomster, en stor del hjembragt fra andre verdensdele. Sydenglands haver er sirligt udlagt til store landsskabslignende oaser. Grønne klatreplanter snor sig op ad de gamle slotsmurer, fintformede statuer indgår som baggrund, søer, åer og springvand som et forfriskende element.

Bestil hos Ans Rejser fordi:
•  Unik rejse fås kun hos os
•  Oplev Sissinghurst Castle
•  Vi har inkluderet halvpension
•  Rigtig hyggeligt hotel

Program dag for dag:
•  Dag 1 – Afrejse
•  Dag 2 – Fra Calais til Dover og Goodnestone Parks
•  Dag 3 – Sheffield Park og Borde Hill Garden
•  Dag 4 – Hever Castle og vinsmagning på Hush Heath Winery
•  Dag 5 – Londons fineste haver
•  Dag 6 – Sissinghurst Castle Garden og Great Dixter House
•  Dag 7 – Tonbridge Castle og sejlads mellem Dover og Calais
•  Dag 8 – Hjemkomst

Dag 1 – Afrejse
Vi kører fra Danmark om morgenen til vores overnatningshotel i Holland.

Dag 2 – Fra Calais til Dover og Goodnestone Parks
Vi sejler med færge fra Calais til Dover, og kører straks til den skønne Goodnestone Parks, som er berømt for sin beliggenhed gemt i det sydøstlige hjørne af Kent. Selve parken består af flere haver; en 1600-tals have med blomstrende farverige klatreplanter, der snor sig op af en ældgammel restaureret mur. En 1700-tals landskabspark med store gamle cedertræer og kastanjetræer. En 1900-tals forstbotanisk have med mange forskellige træ- og blomstrende busksorter, en 2000-tals parterre- og terrassehave med blandt andet buske formet som skulpturer; og en nyligt anlagt fantasirig blomsterhave i utallige farvekombinationer blandet med engelske krydderurter, grøntsager og frugttræer. Med havens romantiske og fredfyldte fremtoning får man en følelse af at gå direkte ind i hjertet af Sydengland.

Dag 3 – Sheffield Park og Borde Hill Garden
Idag besøger vi hele to haver. Om formiddagen Sheffield Park & Garden, en idyllisk park, som bærer præg af søens tilstedeværelse med åkander og smukke hvide liljer på den spejlblanke vandoverflade. Omkransende søen finder vi en gammel forstbotanisk landskabspark med diverse forskelligartede blomsterbærende træer og buske i utallige grønne og røde nuancer, med blomster i forskellige faconer og en farveskala fra hvid, lyserød og pink, til rød, og lys til mørk lilla. Efter frokost (ekskl.) besøger vi Borde Hill Garden, hvor den skønne hovedbygning er fra 1598. Haven har en imponerende stor samling af usædvanlige planter, buske og træer hentet ind fra hele verden. Borde Hill Garden er mest kendt for sin ”Jay Robin’s Rosenhave”, som byder på mere end 500 forskellige slags roser.

Dag 4 – Hever Castle og vinsmagning på Hush Heath Winery
Dagen starter med et besøg i Hever Castle and Gardens; her boede familien Boleyn fra slutningen af det 14. århundrede. Hever Slot fremstår som et idyllisk forsvarslignende slot med omkringliggende voldgrave og sidebygninger i bindingsværk. Parkens øvrige områder er inddelt i forskellige typer af haver. Fra små velfriserede, til naturlige vildnæs, og ikke mindst en enestående rosenhave. Så her er nok at se på. Med Sydenglands milde klima er der grobund for vinproduktion, og her huserer mange vinavlere. Vi besøger den mest anerkendte vingård i Kent, den award-vindende Hush Heath Winery, hvor vi smager på de liflige dråber.

Dag 5 – Londons fineste haver
Vi kører til Kew Gardens i Londons sydvestlige hjørne, hvor vi om formiddagen besøger den 120 hektar store kongelige botaniske have, som har et omfattende haveanlæg, udbygget gennem flere århundrede. Haven har over 30.000 forskellige slags planter, og dermed er den en af de mest omfattende plantesamlinger i hele Storbritannien. Om eftermiddagen bliver det tid til Queen Mary Rose Garden, som med sine ca. 12.000 plantede roser, er Londons største samling af roser. Der er 85 enkeltbladede roser, herunder én, der er hjemsted for havens egen rose, ’Royal Parks’ rosen.

Dag 6 – Sissinghurst Castle Garden og Great Dixter House
Idag skal vi opleve en af de mest elskede haver i Sydengland, et “MUST” for enhver haveentusiast. I 1930 fik det gamle herresæde, Sissinghurst Castle, en ny opblomstring, da Vita Sackville-West, digter, romanforfatter og gartner, købte stedet sammen med sin mand. Sissinghurst Castle & Garden står øverst på listen for rigtig mange haveentusiaster, og mange kommer igen og igen, år efter år. Den næste have idag er Great Dixter House and Garden, en meget anderledes oplevelse. Huset Great Dixter House er i Tudor stil og fuld af stemning og historie.

Dag 7 – Tonbridge Castle og sejlads mellem Dover og Calais
Rejsens sidste besøg er på Tonbridge Castle, som har en lang og blodig historie bag sig. Fæstningen blev bygget lige efter den normanniske erobring af England, og den første bygning på stedet var en ”motte-and bailey” – befæstning med en voldgrav omkring. I år 1900 blev hele området købt af byrådet, og slottet blev benyttet til offentlige kontorer. Både slottet og palæet er idag fredet. Det store omkringliggende område er gjort til en offentlig park. Vi ser slottet Tonbridge Castle, og der bliver mulighed for en hyggelig spadseretur rundt i parken, inden vi kører mod Dover, hvorfra vi sejler til Calais. Derefter videre til vores overnatningshotel.

Dag 8 – Hjemkomst
Efter morgenmaden kører vi det sidste stykke hjem mod Danmark, med et stop for grænsehandel.

Denne rejse er skræddersyet til lukkede grupper - kontakt os for tilbud på
tlf. 70 26 00 49 eller rejs@ansrejser.dk
Se Rejsekalender HER for ledige pladser til individuel rejsende.


  Rejsekalender
  2/12Jul i HansestæderneFra 2.395,-
  5/12Smagen af jul med Georg JulinFra 4.395,-
  11/12Jul i BerlinFra 2.295,-
  Kontakt os
  Adresse:
  Ans Rejser A/S
  Engdahlsvej 14
  7400 Herning