Skip to main content

Rejser til Bornholm - Solskinsøen Bornholm

Oplev hele Danmarks ferieø, Bornholm med Dueodde strand, Krøllebølle, bornholmske sild, Christiansø og Frederiksø. Ferie på Bornholm har en særlig stemning. Vi arrangerer hele din ferie på Bornholm. Du får set det, du skal se, og har samtidig en dejlig afslappende ferie i Bornholms skønne atmosfære. Bornholm er en ø spækket med oplevelser og seværdigheder, og fordelt på alle dage, får vi mulighed for at komme stort set overalt på øen.

Bestil hos Ans Rejser fordi:
• Ophold på GSH Hotel Rønne
• Mange udflugter inkluderet
• Lokal guide på Bornholm
• Meget skarp pris

Programmet dag for dag:
Dag 1 – Ankomst
Dag 2 – Nordøen
Dag 3 – Rønne, Rytterknægten og Østerlars Rundkirke 
Dag 4 – Udflugt til Christiansø eller tid på egen hånd
Dag 5 – Hjemrejse


Se det fulde program

Dag 1 – Ankomst (A)
Turen til den smukke klippeø starter i Jylland om morgenen, hvor vi kører mod København. Derfra via Øresundsforbindelsen til Ystad, hvor vi stikker til søs med hurtigfærgen til Rønne.  Sidst på eftermiddagen ankommer vi til GSH Hotel Rønne. 

Dag 2 – Nordøen (M, A)
Turen i dag begynder på Nordøen, og vi besøger først Helligdomsklipperne. Dette spændende stykke natur er fremkommet under istiden, hvor det meste af kysten lå gemt under havoverfladen. Da isen forsvandt, hævede øen sig og klipperne ligger nu ca. 20 meter over havet. 
Dernæst tager vi til Tegn, Bornholms næststørste fiskerihavn, kun overgået af Nexø. Fra Tegn til Gudhjem, en charmerende by med silderøgerier og et dejligt havnemiljø. Byen har to hyggelige miljøer. Her trives kunstnere og kunsthåndværkere sammen med de lokale fiskere. Udstillinger af lokale kunstneres værker vises på museerne, og i caféerne er det lokale smørrebrød, ”Sol over Gudhjem”, på menuen. 
Vi kører nu til de gamle stenbrud ved Ringebakkerne og Opalsøen. Hammers-hus Borgruin, som er den største af sin art i hele Nordeuropa, snydes I naturligvis heller ikke for. Derfra går turen igennem Slotslyngen, et kuperet klippe og skovområde langs Bornholms nordvestlige kyststrækning, til det lille fiskerleje Vang. Stenbrydning har haft en stor erhvervsmæssig betydning her i næsten 100 år og stoppede først i 1974. Vi er tilbage på hotellet sidst på eftermiddagen. 

Dag 3 – Rønne, Rytterknægten og Østerlars Rundkirke (M, A)
I dag skal vi udforske midt- og sydøen. Vi kører direkte til den kendte Østerlars Rundkirke, den største af Bornholms fire rundkirker. Den stammer fra 1150 og rummer en spændende historie. Indenfor ses middelalderlige kalkmalerier med motiver fra ”Jesu fødsel og liv” og fra ”Dommedag”.  Efter dette interessante besøg skal vi ud i den smukke natur ved Almindingen, Danmarks femtestørste skov. Et paradis for naturelskere og vandrere. Her kan alle være med. Vi ser også Rytterknægten og Kongemindet, der blev opført i 1856 til ære for Frederik d. 7. og Grevinde Danner, der besøgte Bornholm få år forinden. Næste besøg er Aakirkeby, øens tredje største by. Navnet kommer fra Aa-kirke, som er navnet på Bornholms ældste kirke fra omkring 1100. Herefter går turen videre til stranden, Dueodde, ved sydspidsen. Den er en af Europas bedste og mest finkornede strande. Et besøg i Svaneke, Danmarks smukkeste købstad, er næste besøg for i dag og et af højdepunkterne. Byen fik tildelt den europæiske guldmedalje i 1975 for bybevaring, og borgerne gør meget ud af at beholde denne position ved at sikre restaurering. Udflugten fortsætter til Rønne, som er øens ”hovedstad” med næsten 14.000 indbyggere. Her bliver der tid på egen hånd inden vi returnerer til vores hotel. 

Dag 4 – Udflugt til Christiansø eller tid på egen hånd (M, A)
Turen til Danmarks østligste øgruppe starter med en smuk sejltur fra Gudhjem til Christiansø. Vi ser søfæstningen, som Chr. d. 5. omdannede klippeøen til i 1684. Og vi ser Christiansfyr, Danmarks første blinkfyr, som er indbygget i fæstningens store tårn. I begyndelsen af 1900 tallet opholdt mange malere sig på de to store øer, Christiansø og Frederiksø, deriblandt malerne Karl Isakson og Edvard Weie. 
I dag er der en ny, interessant og anderledes beskæftigelse på øen; fra 1976 er der sket en registrering og ringmærkning af fugle. 291 forskellige arter, de fleste er rastende trækfugle, mens 43 arter yngler på øerne. Vi går på opdagelse på denne naturligt smukke ø (turen er ikke mulig i tilfælde af dårligt vejr). 
Bemærk turen til Christiansø er tilkøb, og bestilles og betales hjemmefra, pris kr. 295 (v. min. 20 deltagere).
Denne dag er det også muligt at tage på andre udflugter efter eget valg og på egen hånd, hvis dette ønskes. 

Dag 5 – Hjemrejse (M)
Efter morgenmaden pakker vi bussen og kører mod Jylland, samme rute som på udturen. 

Afgange og priser

AfrejseAfrejsestedRejselængdeHotelPris
20-08-2020 - se afgangstiderBus5GSH Rønne4.895,-Book på ventelisteMere information

Hotel

GSH Rønne
GSH Rønne
GSH Hotel Rønne er et lækkert 4-stjernet hotel i Rønne. Værelserne er store, lyse og komfortable med bad/douche, wc, radio, telefon, køleskab og føntørrer. Alle værelser har balkon. Gratis wifi. Efter...
rejsekalender
Kontakt os
Adresse:
Ans Rejser
Lillehøjvej 2
8600 Silkeborg
  • Medlem nr. 1811 af Rejsegarantifonden
  • cancer.dk - Ans Rejser
  • Danmarks out door hovedstad
  • Danmarks Rejsebureau Forening