Rejse til Bosnien - bag facaden

Er I en gruppe, forening eller en klub som ønsker et skræddersyet tilbud på denne rejse er I meget velkomne til at kontakte os på 70260049 eller på rejs@ansrejser.dk 

Forslag til grupperejse:
Denne tur går til et af Europas mest interessante områder. Netop her mødes 3 af verdens største religioner; Den muslimske, den ortodokse og den kristne. Det er ligeledes i dette område, at 3 store civilisationer støder sammen. Osmanien (Tyrkiet), Østeuropa og Vesteuropa. Gennem århundreder har området været en smeltedigel af forskelligheder, der er præget af både fredelig sameksistens og blodige krige.  Vi besøger mange af de historiske steder bl.a. Balkans mest berømte bro i Mostar samt broen i Sarajevo, hvor mordet på den Østrig/ungarske kronpris Ferdinan gav startskuddet til 1. Verdenskrig. Rejsen byder på fantastiske naturoplevelser. Kæmpe bjergeområder, smukke dale og ikke mindst Europas flotteste kystområde.

Rejs med Ans Rejser fordi:
•    Se nye sider af Balkan
•    Udflugter og helpension inkl.
•    Vi oplever broen i Mostar
•    Rejseleder er Thomas Berntsen

Programmet dag for dag:
•    Dag 1 - Afrejse
•    Dag 2 - Mostar
•    Dag 3 - Sarajevo
•    Dag 4 - Hercegovina
•    Dag 5 - Klippesøer og Trogir
•    Dag 6 - Historiske Sinj og antikke Trogir
•    Dag 7 - Besøg hos olivenbonde samt Split
•    Dag 8 - Hjemrejse

Dag 1 – Afrejse
Efter ankomst til Split, kører vi med bus til Mostar i Bosnien. Undervejs stopper vi for frokost på en restaurant. Vi bliver indkvarteret på et hotel i Mostar, hvor vi skal bo de næste 4 nætter. Derefter middag på hotellet. Mostar er stedet hvor Centraleuropa møder Orienten. Kroaterne bor med deres katolske kirker på den ene side af floden. De bosniske muslimer bor på den anden side. Indbyggerne i Mostar har i århundrede ernæret sig af tobaks-, fødevare-, tekstil-, kobber- og aluminiumindustri, hvilket stadig præger bybilledet.

Dag 2 – Mostar
Morgenmad på hotellet i Mostar, og herefter afholder vi et lille informationsmøde. Dagens første programpunkt bliver en guidet rundtur i byen. Vi ser nærmere på byens vartegn, Stari Most – Den Gamle Bro, med de to vagttårne. Broen spænder 28,7 meter hen over Neretva-floden i 21 meters højde. Broen blev bygget af tyrkerne i 1600-tallet og siden sprængt i stykker under borgerkrigen i Jugoslavien. Den er nu genopført og på UNESCO’s verdenskulturarvsliste. Vi fortsætter vores vandring gennem Mostar og slutter af ved den gamle moské, der ligger lige ned til floden. Her har der været tilknyttet en Hamam (tyrkisk bad), og området har desuden været benyttet til garveri pga. beliggenheden tæt ved floden. Herefter er der mulighed for at udforske byen på egen hånd. Mostar har i århundreder været kendt for sine mange kobbersmede, sine tekstiler, sine vine og andre lækre specialiteter, så der er masser af muligheder for at handle souvenirs af enhver slags.  Efter formiddagen i byen, spiser vi frokost på en restaurant ved den historiske bro. Om eftermiddagen besøger vi vinbonden, Filim Kordic. Til stedet knytter sig en familietragedie, og vi vil høre denne spændende politiske historie i gårdens vinkælder. Vi både smager på de liflige dråber og spiser middag på Kordic´s restaurant.

Dag 3 – Sarajevo
Efter morgenmaden tager vi på en heldagstur med lokalguide rundt i Bosniens berømte hovedstad, Sarajevo. Sarajevo er kontrasternes by, og det får vi at se i denne hyggelige by ved floden Miljacka. Her ligger Den gamle Moské, og her findes den muslimske bydel, også kaldet ”Europas Jerusalem”, hvor håndværkerne arbejder inde bagved i de små butikker. De slår bl.a. mønster i tinkrus, kaffestel, armbånd m.m.. Vi slentrer omkring i bydelen. Måske viser en af butiksindehaverne os, hvordan en rigtig tyrkisk kaffe skal laves.  Vi skal ind i den gamle karavanestation, hvor der i dag sælges alverdens orientalske varer. Tidligere var det overnatningssted for de karavaner, der bragte varer langs Silkevejen. Der er mulighed for at komme op på første etage og se de små værelser, hvor handelsmændene sov, og hvor de gemte deres mest eksklusive varer.  Herfra går turen til Den Store Moské, hvorefter det bliver tid til lidt at spise. Efter frokost bevæger vi os ud i den moderne bydel. Vi ser katedralen, nationalbiblioteket og det Østrig-ungarske kvarter. Her ser vi den berømte bro, hvor den Østrig-ungarske kronprins blev myrdet, og som gav startskuddet til 1. Verdenskrig.  Der bliver også tid på egen hånd, inden vi sætter kurs mod restaurant Kovavevic for middag, og derefter kører vi det sidste stykke til Mostar. 

Dag 4 – Hercegovina
Efter morgenmaden skal vi opleve det bedste af Hercegovina. I Blagaj vil vi besøge Europas største vandkilde. Vi skal besøge et kloster, og i Pocitelj finder vi en middelalderborg, som har haft stor betydning som forsvarsværk, og endelig skal vi opleve floden Tribizats vandfald. Undervejs er der frokost. Eftermiddagen er på egen hånd i Mostar. Middag på restaurant Del Rio i Mostar.

Dag 5 – Klippesøer og Trogir
Efter morgenmaden forlader vi Mostar. På vej mod kysten gør vi ophold i Medugorje, hvor vi besøger den kendte pilgrimsdestination Herceg. I Medugorje landsby har der siden 1981 løbende foregået kirkelige åbenbaringer og mirakler. Frokost på stedet.  Efter vi har passeret grænsen mellem Bosnien og Kroatien, kører vi til Imotski, hvor vi gør ophold ved 2 berømte klippesøer: Den Blå Sø og Den Røde Sø. Vi ankommer om aftenen til Hotel Medena i Trogir. Efter indkvartering er der middag på hotellet.

Dag 6 – Historiske Sinj og antikke Trogir
Efter morgenmaden kører vi til den historiske by Sinj. Sinj er beliggende 25 km inde i landet mellem 4 bjerge, hvilket giver byen et dejligt middelhavsklima. I byen ligger et Fransciskaner kloster med tilhørende kirke og en statue af Vor frue af Sinj – et yndet pilgrimsted. Byen blev indtaget af tyrkerne i 1525 og belejret af osmanerne fra det 16. – 17. årh. Frokost hos Josip Zorica. Efter frokost kører vi til den antikke by Trogir, hvor vi skal på sightseeing. Gennem de sidste 2.000 år har græsk, romersk, veneziansk og for en kort periode fransk herredømme sat sine tydelige kulturelle spor, hvilket fornemmes i de smalle brostensbelagte gader i den gamle bydel. Vi ser den nyrenoverede Katedral St. Lawrence fra middelalderen med den utrolige smukke portal, lavet af den berømte skulptør Radovan.  Vi ser også Kamerlengo borgen fra det 15. årh. Her kan man gå på borgens mur eller klatre op ad en stige, hvorfra man har en vidunderlig udsigt. Der bliver også tid på egen hånd i denne gamle by til at fornemme dens store kulturrigdom. Om aftenen mødes vi til middag på hotellet.

Dag 7 – Besøg hos olivenbonde samt Split
Efter morgenmaden besøger vi olivenbonden Jure Vukusic. Frokosten serveres ligeledes her.  Om eftermiddagen bliver der sightseeing i storbyen Split. Split er en af de mest interessante og pompøse byer i Kroatien, grundlagt af den romerske kejser Diokletian i år 295. Vi ser det unikke Diokletians palads, et af de bedst bevarede minder fra romertiden. Paladset er omgivet af høje mure, porte, tårne og søjler. Inden for murene er der stadig masser af liv i de smalle stræder, og der findes mange seværdigheder derinde.  Om aftenen er der afslutningsmiddag på lokal restaurant.

Dag 8 – Hjemrejse
Morgenmad på hotellet, derefter afgang til lufthavnen i Split.