Skip to main content

Flandern rundt

Er I en gruppe, forening eller en klub som ønsker et skræddersyet tilbud på denne rejse er I meget velkomne til at kontakte os på 70260049 eller på rejs@ansrejser.dk 
 
Forslag til grupperejse:

Belgien var i århundreder centrum for Europas klædeproducenter og diamantslibere. De belgiske kniplinger og diamanthandelen i Antwerpen vidner fortsat herom. Den to-sprogede nation – med fransk i syd og flamsk i nord – har været skueplads for verdenshistoriens vingesus med de blodige kampe under 1. Verdenskrig mellem tyskere og allierede i Flandern.

Bruxelles er blevet hele Europas hovedstad med de mange EU-institutioner og internationale organisationer. Alle belgiere sætter pris på et veltilberedt måltid mad og et godt krus øl. 

Bestil hos Ans Rejser fordi:
•   Besøg i diamantbyen Antwerpen
•   Oplev Waterloo på tæt hold
•   Verdens største kirkegård for faldne allierede i Leper
•   Dansk ekspert rejseleder

Programmet dag for dag:
•   Dag 1 - Ankomst
•   Dag 2 - Antwerpen
•   Dag 3 - Byrundtur i Brügge
•   Dag 4 - Heldagsudflugt til Bruxelles
•   Dag 5 - 1. Verdenskrig
•   Dag 6 - Waterloo
•   Dag 7 - Hjemrejse

Dag 1 – Ankomst
Vi kører fra Danmark om morgenen og kører til vores overnatningshotel i Antwerpen.

Dag 2 – Antwerpen
Antwerpen er en af verdens vigtigste havnebyer, strategisk beliggende ved Schelde-floden. Udover at være et økonomisk kraftcenter har storbyen også været et vigtigt center for kunst og kultur med kendte malere. Byen er verdens vigtigste handelscenter for diamanter. Halvdelen af samtlige slebne diamanter og 85 procent af verdens rå diamanter får sig en tur gennem Antwerpen, kaldet diamanthovedstaden. Den har fire diamantbørser og omkring 1500 diamanthandlere - hovedsageligt jøder og indere. Vi får et sjældent kig ind i en kultur, som ellers ikke er åben for turister - på en spadseretur gennem Antwerpens jødiske bydel med en minoritet, der er helt sin egen både i sprog og påklædning. Bydelen har egne synagoger, skoler, plejehjem, badeanstalter, hoteller, butikker og restauranter. Efter nogle timer i Antwerpen går turen videre mod Brügge, hvor vi overnatter de næste 4 nætter.

Dag 3 – Byrundtur i Brügge
Dagen bliver tilbragt i Brügge. Brügge er en af Belgiens største turistattraktioner. Her er de smukkeste huse, imponerende middelalderkirker, brostensbelagte gader, smalle kanaler, parker, interessante museer, et væld af chokoladebutikker, mange restauranter og caféer. Brügge ligger ved Boudewijnkanalen, der forbinder byen med havnebyen Zeebrugge, og med kanaler til Gent, Ostende og Sluis. Efter frokost besøger vi bryggeriet ”Halve Maan”, hvor vi bliver vist rundt i produktionen, og smager på øllet. Dagen slutter med en sejltur på de smukke kanaler (ekskl.).

Dag 4 – Heldagsudflugt til Bruxelles
Efter morgenmad kører vi til Belgiens hovedstad Bruxelles. Vi skal på den helt store byrundtur forbi bl.a. Atomium og Heysel Stadion. Om eftermiddagen bliver der en rundtur i det indre af Bruxelles med Grand Place som et absolut højdepunkt. Også andre af hovedstadens seværdigheder kommer vi forbi, såsom Manneken Pis. Sidst på eftermiddagen sætter vi atter kursen mod Brügge og vores hotel.

Dag 5 – 1. Verdenskrig
Dagen står i 1. Verdenskrigs tegn. Vi kører sydpå til Ieper-området, hvor der findes talrige kirkegårde for de faldne soldater under den grusomme krig, der alene ved Ieper kostede 600.000 allierede soldater livet. Vi skal opleve Tyne Cot Cementery – verdens største kirkegård for faldne allierede soldater. Turen går videre til Flandern Fields Museum i Ieper. Her skal vi besøge museet, som beretter om de mange krigshandlinger under 1. Verdenskrig 1914-18. På hjemturen til Brügge kommer vi forbi SintSixtur-klosteret i Westvieteren, hvor en lille flok munke brygger en af de mest sagnomspundne øl i verden. Der findes kun fem klostre, som brygger trappistøl, og Sint-Sixtur er et af dem.

Dag 6 – Waterloo
Vi forlader Brügge, og kører mod øst. På vejen vil vi besøge Waterloo lidt syd for Bruxelles. Slaget ved Waterloo fandt sted 18. juni 1815. I slaget, som var Napoleon Bonapartes sidste, blev den tidligere franske kejser endelig besejret af en britisk-tysk- ederlandsk hær. Vi besøger slagmarken, og det interessante museum. Vi kører ind i Tyskland og frem til vores overnatningshotel. 

Dag 7 – Hjemrejse
Efter tidlig morgenmad sætter vi atter kursen mod Danmark.

Denne rejse er skræddersyet til lukkede grupper - kontakt os for tilbud på
tlf. 70 26 00 49 eller rejs@ansrejser.dk
Se Rejsekalender HER for ledige pladser til individuel rejsende.


  Rejsekalender
  10/4Smagen af VestjyllandFra 4.995,-
  Kontakt os
  Adresse:
  Ans Rejser A/S
  Engdahlsvej 14
  7400 Herning