Skip to main content

Rejse til Kroatien - Den ultimative Balkanrejse

Er I en gruppe, forening eller en klub som ønsker et skræddersyet tilbud på denne rejse er I meget velkomne til at kontakte os på 70260049 eller på rejs@ansrejser.dk

Forslag til grupperejse:
Området har en broget historie, kontrastfyldt kultur og unik natur, hvilket gør Balkan til et af Europas mest interessante og seværdige områder. Her finder vi de antikke kystbyer, de store moderne kulturbyer, små landsbyer og enkeltstående huse i en altomfavnende natur. Mellem kystbyerne og storbyerne rejser sig store bjergmassiver, frodige dale og bugtende floder. 

Bestil hos Ans Rejser fordi:
•  Unik rejse på hele 11 dage
•  Oplev broen i Mostar
•  Vi besøger hele fire lande
•  Dubrovnik - Adriaterhavets Perle

Programmet dag for dag:
•  Dag   1 - Ankomst til Zagreb 
•  Dag   2 - Zagreb, Mirogoj kirkegård og Beograd 
•  Dag   3 - Beograd
•  Dag   4 - Beograd og Sarajevo
•  Dag   5 - Sarajevo
•  Dag   6 - Broen i Mostar, vinsmagning og Budva
•  Dag   7 - Budva, Lovcen National Park med Cetinje og Negusi
•  Dag   8 - Kotor og Neum
•  Dag   9 - Dubrovnik by
•  Dag 10 - Split og Trogir
•  Dag 11 - Hjemrejse

Dag 1 - Ankomst til Zagreb (A)
Vi ankommer til Zagreb omkring middagstid og tager på sightseeing.
Det lokale marked midt i centrum åbner tidligt, og byen summer af liv. De blå sporvogne bringer folkevrimlen frem og tilbage, og handlen foregår i en munter tone. Cafeer og restauranter ligger her i den nedre bydel, hvor vi skal opleve det pulserende byliv. I den øvre del finder vi byens barokke stil og de mange spændende museer. Byen er grøn, med store parker og små oaser. Savafloden, der er Kroatiens længste flod, løber stille gennem byen. Vi skal se byens vartegn, den imponerende Katedral Sveti Stjepan. 

Dag 2 - Zagreb, Mirogoj kirkegård og Beograd (M, A)
Efter morgenmaden kører vi til den imponerende kirkegård Mirogoj lige uden for Zagreb. Her ligger eks-Jugoslaviens store statsmand, Franco Tudman, begravet. Og her ligger de kendte kunstnere og de mange ofre for 1. og 2. verdenskrig. 
Vi fortsætter mod Beograd og spiser vores frokost (ekskl.)på en lokal landevejsrestaurant. Efter ankomst og indkvartering på vores hotel, er der tid til egne aktiviteter. 

Dag 3 - Beograd (M, A)
Idag skal vi med vores lokalguide på byrundtur i Serbiens hovedstad, Beograd. Vi ser Kalemegdan, Beograds mægtige fæstning til forsvar af byen. På yderspidsen af fæstningsområdet er der en betagende udsigt til de to vældige floder, Sava og Donaus sammenløb. Vi lægger vejen forbi Nicola Tesla museet, stiftet til ære for den serbisk-amerikanske videnskabsmand. Vi gør stop ved byens vartegn, den grandiose og tredjestørste ortodokse kirke, St. Sava, et ny-byzantinsk mesterværk, inspireret af Istanbuls store kirke, Hagia Sofia. 
Efter byrundturen er der tid til at gå på opdagelse i Beograd. Det gamle kvarter Skadarlija, Beograds Boheme-kvarter, er et besøg værd. Her boede kunstnere, forfattere og malere, og området minder om Montmartre i Paris. Beograd er markedernes by, og her købes og sælges alskens varer til højstbydende. 

Dag 4 - Beograd og Sarajevo (M, F, A)
I dag begiver vi os mod Sarajevo. Efter nogle timers kørsel bliver det tid til at strække ben, og gå en lille tur i de smukke omgivelser ved Tsric. Vores restaurant ligger i disse skønne omgivelser, og serverer god lokalproduceret mad, øl og vin. Den lokale blommesnaps, Slivovits, kan smages her. Efter frokosten fortsætter vi mod Sarajevo, og resten af dagen kører vi gennem det ene smukke og dramatiske natursceneri efter det andet. Et sted derude, i nærheden af Srebrenica, ser vi flere gravpladser på bjergsiderne. Vi kan ikke undgå at tænke på den barske Srebrenica-massakre tilbage i 1995, hvor 8.000 drenge og mænd blev dræbt i den sidste krig på Balkan. Vi gør stop for fotos og eftermiddagskaffe, inden vi er fremme i Sarajevo. 

Dag 5 - Sarajevo (M, A)
Sarajevo er kontrasternes by, og idag får vi syn for sagen i denne hyggelige by ved floden Miljacka. Her ligger den muslimske bydel, også kaldet ”Europas Jerusalem”. De små værksteder er levende, med arbejdende håndværkere som slår mønster i messingbakker, tinkrus osv. Vi skal kigge ind i den gamle karavanestation, hvor der idag sælges alskens orientalske varer og eksklusive håndknyttede tæpper. Tidligere var det et overnatningssted for de karavaner, der bragte varer langs Silkevejen. Herfra går turen til Den Store Moské, inden vi begiver os ind i den anden og mere moderne bydel. Vi ser Katedralen, det Østrig-ungarske kvarter og Nationalbiblioteket. Sarajevo er en smeltedigel af forskellige kulturer, og efter nogle vanskelige år under og efter den sidste krig, lever befolkningsgrupperne idag i fredelig sameksistens. 

Dag 6 - Broen i Mostar, vinsmagning og Budva (M, F, A)
Vi forlader Sarajevo og fortsætter til Mostar med Balkans mest berømte bro. Broen blev skudt i stykker i 1992, da byens to befolkningsgrupper, den kroatisk-katolske og den bosnisk-muslimske, fra hver sin side af broen beskød hinanden. Broen er genopført i sin fordums pragt, og vi skal naturligvis nyde udsigten fra broen ud over floden, Neretva. Neretva er Herzegovinas største flod med en længde på 225 km, og er samtidig en af de koldeste floder i verden. Mostar var den by, der blev værst ramt under den sidste krig, og det ses stadig i flere af bygningerne. Efter frokost i Mostar kører vi mod Budva over de smukke bjerge, og Neretva følger os på vej. Nu nærmer vi os kysten og Adriaterhavet og dermed det område, hvor en stor del af Balkans vine produceres. Vi stopper ved Trebinje for vinsmagning i Tvrdos vinkælder. Vi ankommer til Budva først på aftenen. 

Dag 7 - Budva, Lovcen National Park med Cetinje og Negusi (M, F, A)
Vi er nu i Montenegro, siden 2006 en selvstændig lilleputstat med ca. 78.000 indbyggere. Vi begynder dagen med en tur op i nationalparken Lovcen, der ligger i de Dinariske Alper, og som er kendt for sit plante- og fugleliv. Vi kører videre til kongebyen Cetinje, Montenegros formelle hovedstad. Her ligger de store pastelfarvede huse, og vi fornemmer tydeligt, at her boede den rigeste del af befolkningen. Tid på egen hånd til at slentre gennem byen. Herefter går turen ad bjergets kalkstensformationer til landsbyen Njegusi, hvor Montenegros berømte digter og leder, Petar Ptrovic il Niegos, er født og begravet. Byen er også kendt for sit solide køkken, og vi smager den lokalt producerede skinke og ost og måske et glas honningvin. Herfra kører vi tilbage til Budva, kendt for sine dejlige strande og den historiske by. Budva er yderst charmerende med smalle gader og stræder, borg og fæstningsmur og flere historiske monumenter.

Dag 8 - Kotor og Neum (M, A)
På vej til Neum gør vi stop i den smukke by, Kotor, der har en fascinerende placering i bugten Boka Katorska, en af de dybeste og længste bugter i Adriaterhavet. Rundt om byen tårner det 1.985 meter høje Orjen-bjerg og Lovcen-bjergene sig op. Byen er fra 1979 optaget på UNESCOs verdenskulturarvsliste. Engang hørte byen og omegnen til Venedig, og Kotor var en af de betydeligste havnebyer i Adriaterhavet. Det ses på byens størrelse, de store paladser, mange middelalderkirker og på arkitekturen. 
Kotor by er omkranset af en lang fæstningsmur, som har forsvaret byen i århundreder, men hverken den eller verdenskulturarvslisten kunne beskytte byen ved det store jordskælv i 1979. Rystelserne lagde størstedelen af byen i ruiner. Den er idag nænsomt genopbygget med stor hensyntagen til arkitekturen. På et af Kotors mange torve ligger Sveti Tripun katedralen, der er et af byens vartegn. Efter frokost kører vi langs den smukke kyststrækning til vores hotel, der ligger lige ud til Adriaterhavet. 

Dag 9 - Dubrovnik by (M, A)
Dubrovnik imponerer, og den kaldes da også for ”Adriaterhavets Perle”. Vi går en tur gennem den livlige hovedgade Stradun med dens kalkstensbelægning, sine bastante mure og mange middelalderlige kirker, klostre og paladser. Dubrovnik er bygget på en klippe og beskyttet af en høj bymur mod det glinsende hav. Fra bymuren ses de røde terrakotta-tage med det blå hav som en kontrast hertil. Om denne smukke perle, sagde den irske forfatter og nobelpristager George Bernard Shaw, at ”de der leder efter paradis på jorden, skulle tage til Dubrovnik”. Efter frokost (ekskl.) går turet til Trogir.

Dag 10 - Split og Trogir (M, A)
I dag lægger vi ud med den antikke by Split, en af de mest interessante og pompøse byer i Kroatien, grundlagt af den romerske kejser Diokletian i år 295. Vores lokalguide viser os det unikke Diokletians Palads, et af de bedst bevarede minder fra romertiden. Paladset er omgivet af høje mure, porte, tårne og søjler. Indenfor murene er der masser af liv i de smalle stræder, og herinde findes mange seværdigheder. Efter byvandringen er der tid på egen hånd, inden vi fortsætter til en anden perle på den dalmatiske kyst, Trogir. Gennem antikken udviklede byen sig til en travl havneby, og er fuld af flotte bygninger og monumenter, der vidner om dens lange historie. Byen har på grund af sin strategiske beliggenhed ved Adriaterhavet været indtaget af både romere, italienere, grækere og franskmænd. Det ses tydeligt i byens kulturelle arv. Vi ser katedralen med den smukke portal skabt af den berømte skulptør Radovan tilbage i middelalderen. 

Dag 11 - Hjemrejse (M)
Efter tidlig morgenmad kører vi til lufthavnen i Split. Vi kan vinke farvel til en uforglemmelig rejse til et uopdaget hjørne af Europa med en interessant historie, kontrastfyldt kultur og enestående natur. 


    Kontakt os
    Adresse:
    Ans Rejser A/S
    Engdahlsvej 14
    7400 Herning