Skip to main content

Glud Frilandsmuseum og vikingehistorier i Jelling

Er I en gruppe, forening eller en klub som ønsker et skræddersyet tilbud på denne rejse er I meget velkomne til at kontakte os på 70260049 eller på rejs@ansrejser.dk 

En oplevelsesrig dag på to af Danmarks vigtigste historiske udflugtsmål.

Glud Museum er et spændende frilandsmuseum med mange historiske bygninger fra Østjylland. I bygningerne oplever man livet i landsbyerne, de seneste 350 år. Vi ankommer til Frilandsmuseet midt formiddag og starter besøget med en rundvisning i de historiske bygninger, bl.a. Rasmus Thomesøns gård, Fiskerhuset, Marthas Hus, Jensgårdsmedjen, Bondehaven og haven bag Hjarnøhuset med mere.

Efter rundvisningen er der tid på egen på egen hånd i museumsområdet. Oplev den spændende historie om museets grundlægger Søren Knudsen i hans villa Hildesheim, besøg den store udstillingshal med landbrugsredskaber, hestevogne og landhåndværk, se den firlængede gård Badensminde og besøg eventuelt museums butikken. Nyd i det hele taget roen og stemningen fra en svunden tid frem til middag, hvor der serveres en dejlig to retters menu i kaffestuen tilberedt af kogekonerne.

Museet Kongernes Jelling er nabo til det historiske og naturskønne område omkring Jelling Kirke, hvor de to berømte Jellingsten og to kæmpegravhøje ligger. Vi tilbringer eftermiddagens første timer her, startende med et spændende foredrag, hvori historier som den om vikingekongerne Gorm den Gamle og Harald Blåtand, der satte hver sin runesten på stedet, bliver levendegjort.

Til kaffetid er der afgang med bussen til Ravninge Broen og Ravninge Station, hvor vi skal nyde vores eftermiddagskaffe og medbragt kage. I den gamle Stationsbygning kan man læse historien om Harald Blåtands Kæmpe vikingebro over Vejle Ådal.

Vi er hjemme til aften efter en spændende dag med historiske temaer.    

I turen er inkluderet:

• Bustur i 4 stjernet luksusbus
• Morgenkaffe, bolle og snegl i bussen
• Entre og rundvisning i Glud Frilandsmuseum
• To retters middag  i Kaffestuen
• Entre og foredrag på museet Kongernes Jelling
• Eftermiddagskaffe og medbragt kage ved Ravninge Station


  Rejsekalender
  10/4Smagen af VestjyllandFra 4.995,-
  17/4RomFra 7.395,-
  23/4Alanya med Jan - Uge 17Fra 6.195,-
  23/4Alanya med Jan - Uge 17Fra 6.195,-
  23/4Alanya med Jan - Uge 17Fra 6.195,-
  24/4Smagen af LimfjordenFra 4.995,-
  25/4Alanya med Jan - Uge 17Fra 6.195,-
  Kontakt os
  Adresse:
  Ans Rejser A/S
  Engdahlsvej 14
  7400 Herning