Skip to main content

Flyrejse til Kemer

Er I en gruppe, forening eller en klub som ønsker et skræddersyet tilbud på denne rejse er I meget velkomne til at kontakte os på 70260049 eller på rejs@ansrejser.dk 

Kemer i Tyrkiet er et helt oplagt rejsemål. Her skinner solen altid. Kemer er en meget charmerende badeby, der ligger i naturskønne omgivelser. Byen har en utrolig hyggelig strand, og det er både en moderne og elegant by. Ikke uden grund bliver den kaldt Tyrkiets svar på Saint Tropez. Samtidig ligger byen i et område med ufattelig mange historiske perler, skøn natur og herlige udflugtsmål. Du kan nyde de naturskønne omgivelser både i og omkring byen. Der findes også mange gode seværdigheder i Kemer. Kemer byder blandt andet på Moonlight Beach, og man finder her kvalitets butikker, en utrolig smuk gågade, et teater og et spændende udvalg af restauranter. Du støder også her på nogle af områdets bedste strande. Det er et oplagt rejsemål, når det drejer sig om afslapning og gåture på promenaden og langs sandstrandene. Lige nedenfor vores hotel Viking Nona Beach er stranden stenstrand hvor der kan anbefales badesko. Men der er kun 5-10 minutters gang til Moonlight Beach med den fineste sandstrand.

Vi har gjort Kemer til et af vores VIP områder
Når snakken falder på Kemer, så kommer man ikke udenom de mange gode strande. Moonlight Beach er en strand med lavvande, og det er velbesøgt blandt turister. Her finder man også et meget spændende marked, der har noget at byde på for alle. I centrum af Kemer finder man også en meget spændende gågade, der både har butikker og restauranter. Det er kvaliteten af oplevelser og omgivelser der har gjort, at vi har valgt Kemer og hotel Viking Nona Beach som et Dolphin VIP hotel – et sted vi står 100 % inde for og hvis norsk/tyrkiske ejer via sin skønne væremåde og ved konstant at vedligeholde og forbedre hans 4 dejlige hoteller i Kemer.

Samtidig er der kun 45 km til Antalya Airport og det sikrer en kort transfer tid, så du som gæst er hurtigt på hotellet.

Bestil hos Ans Rejser fordi:
• Ekspert rejseleder, Jan Ørum Vermø
• All inclusive
• Alle udflugter og entreer inkluderet
• Inklusiv Tyrkisk aften på hotellet

Programmet dag for dag:

Dag 1 – Afrejse

Dag 2 – Den sunkne by, kongegrave og julemanden (Sct. Nicholas)
Første stop på turen går til Kekova bugten. Et vidunderligt sted som man bare vil tilbage til og opleve igen. Bussen stopper i den lille by ved havnen og vi går ombord på det lille skib der de næste timer er vores base i de skønneste omgivelser. Ud for Kekova ligger den lyriske by Simena som efter en række jordskælv i det 2. århundrede sænkede byen op til seks meter. Dele af ruinerne – bl.a. den gamle havn – ligger i dag under havets overflade. Langs kysten står de gamle sarkofager på toppen af bjerget som en Byzantinsk middelalderborg over det lille bilfrie samfund Kaleköy, hvortil man kun kan komme til med båd. Det er så smukt, så rent og så storslået, og kameraerne bliver garanteret flittigt brugt. Absolut et højdepunkt og en af de oplevelser du vil huske tilbage på som noget ganske særligt. Et skønt og uspoleret sted som man gerne vil opleve igen.

Kongegravene og Sct. Nicholas
Klippegravene/Kongegravene og det græsk-romerske amfiteater i Demre er absolut et besøg værd. Her fornemmer du hvordan årtiers kampe og forskellige kulturer har sat sit præg på Lykien. Her har fra tidernes morgen været grækere, persere og romere som alle har sat deres præg på området. År 1260 f. kr. var det grækerne. Perserne erobrede området år 546 f. kr. og senere romerne. Det græsk-romerske teater er ganske velholdt med mange flotte skulpturer og relieffer. Ved kongegravene fornemmer man tydeligt, at også dengang troede man, at Gud var i himlen, og at det derfor var en fordel at blive begravet så højt oppe som muligt. Det var ikke for fattigfolk - de måtte forsat blive sted til hvile ved jorden udenfor bymurene.

Sct. Nicholas kirken i Myra/Demre
For os skandinavere stammer traditionen med juletræ og julemand fra Tyskland. Du får en noget anden oplevelse når du møder den græsk/russiske ortodokse julemand i Myra. Det er spændende, at gå rundt i kirken og se den smukke marmor og de velbevarede kalkmalerier i kirken der blev bygget i det 6. århundrede. Men der er ikke meget som minder om dansk jul. Ingen tvivl om, at stedet gør et stort indtryk på grækere og russere, hvoraf mange fortsat fejrer Sct. Nicholas hvert år den 6. december og har gjort det siden år 347 hvor han døde. Det var for øvrigt her fra byen Myra (nu Demre), at apostlen Paulus sejlede ud på sin vej til Rom. På dette tidspunkt var byen en vigtig havneby.

Dag 3 – Kemer
Byrundtur i Kemer på gåben. Vi ser den flotte gågade, marinaen og parken ned til strandområdet. God tid om eftermiddagen til at nyde Tykriets svar på Saint Tropez

Dag 4 – Elmali og Lykia Wineyard
Først hører vi lidt om Elmali skatten ”The mother of Treasure”. En skat som blev fundet med mønter fra det 5 århundrede før Kristus, var blevet solgt ulovligt til en amerikansk tv-producer og var så – via rettens vej – igen var landet i Elmali. Man kunne også opleve potter og potteskår med rigtige kranier hvilket nogle syntes bedre om end andre. Endelig er det muligt at opleve en rekonstruktion af de flotte kalkmalerier der er 2.600 år gamle og originalt findes på markerne ved Lykias vingård cirka 10 km fra museet.

Efter besøget er det tid til en lille tyrkisk frokost med Siskebab på et af de lokale spisesteder. Herlig tyrkisk frokost med frisk salat og vand og den skønneste æblekageagtige dessert. Dernæst besøges den lokale moske som er områdets største og ældste. Utrolig smuk og med det gamle platantræ udenfor hvorunder de lokale kunne søge ly for solens stråler og få vendt verdenssituationen. Der bliver også tid til, at besøge Elmalis små handelsgader hvor man oplever den autentiske tyrkiske butikskultur uden sælgere som råber: Billigere end Bilka! Her kan du i fred og ro se på de mange skønne kobberting som byen også er kendt for og forundres over hvordan disse mennesker lever uden stress og travlhed. Uden den store bilstøj og uden IPhones og travle kalendere. Du kommer til en anden verden og en anden levemåde! 

Lykia Wineyard
For femten år siden kom en ung Burak Ozkan hjem efter endt uddannelse fast besluttet på at få overbevist sine forældre om, at de skulle producere vin på de smukke marker udenfor Elmali. Det tog lidt tid inden forældrene købte Buraks ide, men i dag fremstår Lykia Wineyard som en af de mest moderne og veldrevne vingårde i Tyrkiet. Mange rynker lidt på næsen af tyrkisk vin, men spørger man Burak, er Tyrkiet tværtimod et af vinens moderlande. Her på disse marker var der også for 3.000 år siden vinproduktion, og herfra vandrede stokkene ud i verden. At der så i årtier ikke blev produceret vin her, var det, der var Buraks mission. Han ville genskabe vinkulturen og skabe kvalitetsvin i Elmali på deres fem vingårde, som de nu har i det omkringliggende område. Og det gør de nu – hele en million flasker om året.

Når man besøger Burak og familiens vingård, er man ikke i tvivl om deres engagement, og hvor meget de brænder for deres vingård. Det er også nødvendigt, når man vil producere vin i Tyrkiet, hvis lovgivningen fortsat sætter begrænsninger for netop dette. Men på trods – og med stor kærlighed – lykkes det, og det lykkes godt. I deres lille cafe midt på højsæetten skal vi smage seks vine fra vingården bl.a. Arykanda, Kizibel, Patara og Myra. Alle med navne fra nærliggende byer og med smukke etiketter fra de 2.600 år gamle kalkmalerier.

Netop historiens vingesus fascinerede Burak så meget, at han satte sig for at finde nogle af de gamle stokke og arter, der tilbage i tiden fandtes her på højsletten. Og efter flere års søgen fandt en af landsbyens ældste stokken ”Acikara”, en over 200 år gammel stok, der voksede vildt på bjergsiden. Den blev testet på alle førende institutter, og ingen havde set, hørt eller registreret denne drue tidligere. Her ti år efter har Burak og familien nu fremdyrket 2000 stokke, og i 2014 kunne man for første gang smage denne historiske og liflige vin, som bl.a. har fået fin omtale i selveste New York Times.

Dag 5 – Tid på egen hånd

Dag 6 – Antalya og Tyrkisk aften
Vi besøger havnen og Den Gamle by i Antalya. På vejen hjem ser vi Olympos Nationalparken og køre de 2365 meter og og ned med svævebanen.
Om aftenen er der Tyrkisk aften på nabohotellet.

Dag 7 – Tid på egen hånd

Dag 8 – Hjemrejse

 

          
 
Denne rejse er skræddersyet til lukkede grupper - kontakt os for tilbud på
tlf. 70 26 00 49 eller rejs@ansrejser.dk
Se Rejsekalender HER for ledige pladser til individuel rejsende.

  Rejsekalender
  2/12Jul i HansestæderneFra 2.395,-
  5/12Smagen af jul med Georg JulinFra 4.395,-
  11/12Jul i BerlinFra 2.295,-
  Kontakt os
  Adresse:
  Ans Rejser A/S
  Engdahlsvej 14
  7400 Herning