Skip to main content

Flyrejse til Malta - Middelhavet som det var engang

Malta er et charmerende lille ørige i Middelhavet, knapt 100 km syd for Sicilien. Malta med rejseleder fra Danmark, giver dig en unik kombination af historiefortællinger om templer og riddere, kombineret med sol, strand og varme. Du vil måske, lige som os, forelske dig i de svajende palmer, det subtropiske klima og det turkisblå koral hav. Vi flyver direkte ud af Billund, så rejsetiden er så kort som muligt. Vi kommer naturligvis også forbi den charmerende lille middelalderby Mdina med de snævre gader.

Bestil hos Ans Rejsen fordi:
• Besøg i Middelalderbyen Mdina
• Mange udflugter inkluderet
• Skønt hotel i Sankt Pauls Bay
• Dansk ekspert rejseleder

Programmet dag for dag:
Dag 1 – Ankomst 
Dag 2 – Udflugt til Mdina og det berømte tempel Hagar Qim
Dag 3 – Sightseeing i hovedstaden Valletta og Mosta Dome
Dag 4 – Fridag eller heldagsudflugt til Gozo
Dag 5 – Hjemrejse


Se det fulde program

Dag 1 – Ankomst
Vi flyver direkte fra Billund til Malta, og derefter transfer til vores hotel i Sankt Pauls Bay. 

 

 

 

Dag 2 – Mdina og Hagar Qim templet
Turen går ind midt på hovedøen Malta, hvor vi skal besøge de 2 helt fantastiske byer Mdina og Rabat. Vi starter i Rabat som er en forstad til Mdina, Maltas gamle hovedstad. Højdepunktet i Rabat er katakomberne, som er en underjordisk labyrint af begravelsespladser. Herefter går turen til Mdina, som mange betegner som højdepunktet på deres rejse til Malta. Her føler man sig virkelig hensat til middelalderen med det bilfri centrum og de smalle gader. Vi ser bl.a. katedralen og det berømte karmeliterkloster. Derudover er der en fantastisk udsigt over øen, da byen ligger på en bakketop. Turen går herefter videre til Hagar Qim tempelruinerne har en fantastisk beliggenhed ud til Middelhavet. Det mere end 5000 år gamle tempel har en helt unik status blandt alle Maltas templer, da det er i en meget velbevaret stand. Fra Hagar Qim og en lille gåtur ned af bakken, finder vi Mnajdra Templet. Herfra kan man se helt til øen Fifla. Derfra går turen videre til det lille fiskerleje Wied iz-Zurrieq, som er udgangspunkt for ture til Den Blå Grotte, som man kun kan nå ad søvejen. Den er en af øens største turistattraktioner, og hvis vejret tillader det, besøger vi grotten (ikke inkluderet). Vi er tilbage på hotellet sidst på eftermiddagen. 

 

Dag 3 – Sightseeing i hovedstaden Valletta og Mosta Dome
Efter morgenmad går turen mod den flotte katedral i byen, Mosta. En unik historie om hvordan bygningen fik en granat gennem taget imens byens befolkning havde søgt ly under 1. verdenskrig. Vi fortsætter mod Hovedstaden Valletta, som er dagens udflugtsmål. Vi skal se alle byens seværdigheder, bl.a. katedralen og forsvarsværket Fort Elmo. Vi kommer også forbi de mange spændende dørudsmykninger som Valletta er så kendt for, og der bliver naturligvis også tid på egen hånd til at nyde livet i denne charmerende hovedstad. Stormesterens Palads er et must, som vi også kommer forbi, inden vi sidst på eftermiddagen kører tilbage til hotellet. 

 

Dag 4 – Fridag eller heldagsudflugt til Gozo
Færgen bringer os fra Maltas nordkyst til Gozo, undervejs passerer vi den lille ø Camino, som er bedst kendt for sin blå lagune. Første stop på Gozo bliver det ældste af Maltas templer, Ggantija templet. Herfra går turen videre rundt på Gozo, hvor vi bl.a. ser det lille fiskerleje Xlendi Bay, det berømte ”Vindue”, og en tur rundt i Victoria som er øens ”hovedstad”. Turen koster kr. 495 og skal bestilles sammen med rejsen. 
Alternativt kan dagen nydes på hotellet eller til udflugter på egen hånd.

 

Dag 5 – Hjemrejse 
Tidlig afgang fra hotellet og ankomst til Danmark midt på formiddagen.

Kort

Kontakt os
Adresse:
Ans Rejser A/S
Engdahlsvej 14
7400 Herning