Flyrejse til Italien - Toscana & Elba

Oliventræer og vinstokke i lige rækker, cypresser, der ranker sig i solen, middelalderbyer der knejser på toppen af Appenninerbjergkæden – vi er i det frodige Toscana - en af de smukkeste regioner i Italien – en region der byder på det allerbedste. Et behageligt klima, et hav af dejlige vine, lokale specialiteter og en gæstfri befolkning. Vi sætter kursen mod de mest interessante byer i området.

Bestil hos Ans Rejser fordi:
• Udflugt til Elba inkluderet
• Vi bor i Montecatini Terme
• Besøg på vingård
• GRATIS parkering i Billund
• Max. 30 deltagere på turen

Program dag for dag:
Dag 1 – Ankomst
Dag 2 – Montecatini Terme
Dag 3 – Firenze
Dag 4 – Pisa, Lucca og og vingården Tenute di Badia
Dag 5 – Volterra og San Gimignano 
Dag 6 – Elba
Dag 7 – Pistoia
Dag 8 – Hjemrejse


  Se det fulde program

  Dag 1 – Ankomst
  Efter ankomst til Pisa lufthavn kører vi direkte til vores dejlige hotel i kurbyen Montecatini Terme, hvor vi indkvarteres.

  Dag 2 – Montecatini Terme
  Montecatini er den mest mondæne kurby i Toscana og er verdensberømt for sine ni helbredende kilder som stammer helt tilbage fra 1400-tallet. Byen ligger lunt omkranset af den frodige Appenninerbjergkæde med de bløde bakker. Vi tager på opdagelse i byens hovedstrøg Corso Mateotto med de mange specialforretninger og til Piazza Popolo, hvor vi ser den interessante kirke, Santa Maria Assunta. Montecatini har flere parker, og her finder vi de fleste af byens kurbade. Vi skal også en tur op i den historiske by, Montecatini Alto, og vi tager naturligvis den gamle kabelbane fra 1898 med de røde togvogne derop. Heroppe finder vi det charmerende torv med små cafeer og restauranter. Resten af dagen til egne oplevelser i ”vores” by.

  Dag 3 – Firenze
  I dag gør vi som de lokale; vi tager toget ind til renæssancebyen Firenze. Efter ca. ½ times kørsel lander vi direkte inde i centrum af Firenze. Navnet Firenze – blomsten – tager sit navn efter sletten ved Arnofloden, som ifølge legenden var tildækket af et væld af smukke farverige blomster. Vi skal også se den imponerende Domkirke Santa Maria del Fiori med Brunelleschis store kuppel. Vi fortsætter til nogle af verdens mest berømte seværdigheder, Ponte Vecchio, hvor guldsmedene holder til og Uffizi galleriet, med en af de mest fornemme kunstsamlinger i verden. Der bliver også tid på egen hånd til at mærke byens livlige stemning.

  Dag 4 – Pisa, Lucca og og vingården Tenute di Badia
  Om morgenen kører vi til Pisa hvor vi starter på Piazza dei Miracoli, Miraklernes Plads. Her stråler det nyrestaurerede klokketårn, kendt i hele verden som ”det skæve tårn i Pisa”. Ved siden af knejser domkirken med den imponerende bronzedør, mosaikker og en fantastisk prædikestol. Udflugten går dernæst til den fæstningsomkransede middelalderby Lucca, hvor bykernen stort set er bilfri. Byen har været romersk garnisonsby, og det ses på den hyggelige ovale plads, Piazza Anfiteatro og på kirken San Michele in Foro, som ligger på det antikke romerske torv. Vi besøger naturligvis også Luccas domkirke, San Martino, med byens vigtigste klenodie ”Volto Santo”. Efter besøget i Lucca besøger vi vingården Tenute di Badia i Monte Carlo, hvor vi skal smage på de liflige vine fra området og på vingårdens øvrige lækre specialiteter.

  Dag 5 – Volterra og San Gimignano
  Volterra og San Gimignano ligger i den smukkeste del af Toscana med de vidtstrakte bølgende olivenlunde og lige midt i vindistrikterne. Vi starter med et besøg i Volterra, hvor det er et absolut must at se nærmere på bymuren. Den blev bygget tilbage i det 13. århundrede. Volterra har også et utal af spændende middelalderbygninger, hvor flere paladser springer i øjnene. Byens mest berømte er Palazzo dei Priori. Paladset blev bygget tilbage i 1200-tallet og var i mange år biskoppens sæde. Vi ser nærmere på det hele, inden vi besøger San Gimignano, som er kendt på grund af sine 14 enestående middelaldertårne. Det er også her, den ægte italienske is bør nydes ved en af byens verdensberømte isbarer. Eller måske nyde udsigten ud over Toscanas bløde bakker og grønne farver, mens du smager på den lokale vin. Der bliver lidt tid til shopping, inden vi kører tilbage. 

  Dag 6 – Elba
  Elba er en lille ø med en usædvanlig smuk natur. Svimlende højder, dalsænkninger, enge, klipper og vige med sten- og sandstrande.  Frodigheden er uforlignelig. Vi starter tidligt mod Portoferrario, og herfra tager vi færgen til denne forunderlige ø, hvor Napoleon levede i eksil. På øen besøger vi først Villa dei Mulini, hvor vi ser et af Napoleons huse. Herefter kører vi gennem dette fantastiske, afvekslende og frodige landskab. 
  Vi spiser frokost på øen (ekskl.) og nyder øens afslappende atmosfære, inden vi tager færgen tilbage til fastlandet og bussen tilbage til Montecatini.

  Dag 7 – Pistoia
  Toget tager os i dag ind til den mere ukendte by Pistoia, som ligger bare 20 minutter fra Montecatini. Her venter Italiens mest udsøgte hemmelighed. Pistoia er en næsten ukendt by, som siden 1144 kom ind under pilgrimsruten til Santiago. Faktisk er det her, de jordiske rester af Sankt Jakob hviler. Men Pistoia huser meget mere og der bliver tid til at se nærmere på denne spændende by, inden vi tager tilbage.

  Dag 8 – Hjemrejse
  Efter morgenmad tjekker vi ud fra vores hotel, og sætter kursen mod lufthavnen i Pisa.