Skip to main content

Toscana - 8 dage

Oliventræer og vinstokke i lige rækker, cypresser, der ranker sig i solen, middelalderbyer der knejser på toppen af Appenninerbjergkæden – vi er i det frodige Toscana - en af de smukkeste regioner i Italien – en region der byder på det allerbedste. Et behageligt klima, et hav af dejlige vine, lokale specialiteter og en gæstfri befolkning. Vi sætter kursen mod de mest interessante byer i området.

Bestil hos Ans Rejser fordi:
• Vi bor i Montecatini Terme
• Besøg på vingården Tenute di Badia
• Besøg de historiske byer Firenze og Pisa
• Fantastisk 4-stjernet hotel
• Dansk ekspert rejseleder

Program dag for dag:
Dag 1 – Ankomst
Dag 2 – Montecatini Terme
Dag 3 – Firenze
Dag 4 – Pisa, Lucca og og vingården Tenute di Badia
Dag 5 – Siena og San Gimignano 
Dag 6 – Pistoia
Dag 7 – Fridag
Dag 8 – Hjemrejse

Ans Rejsers Tryghedsgaranti

Det betyder i alt sin enkelthed at hvis du har booket en rejse som aflyses pga. Udenrigsministeriets rejsevejledninger, så får du dit indbetalte beløb tilbage direkte fra Ans Rejser indenfor 7 hverdage.

Herunder findes en printvenlig version af rejsen med programmet i pdf-version:


  Dagsprogram

  • Dag 1 - Ankomst

   Efter ankomst til Pisa lufthavn kører vi direkte til vores dejlige hotel i kurbyen Montecatini Terme, hvor vi indkvarteres.

  • Dag 2 - Montecatini Terme

   Montecatini er den mest mondæne kurby i Toscana og er verdensberømt for sine ni helbredende kilder som stammer helt tilbage fra 1400-tallet. Byen ligger lunt omkranset af den frodige Appenninerbjergkæde med de bløde bakker. Vi tager på opdagelse i byens hovedstrøg Corso Mateotto med de mange specialforretninger og til Piazza Popolo, hvor vi ser den interessante kirke, Santa Maria Assunta. Montecatini har flere parker, og her finder vi de fleste af byens kurbade. Vi skal også en tur op i den historiske by, Montecatini Alto, og vi tager naturligvis den gamle kabelbane fra 1898 med de røde togvogne derop. Heroppe finder vi det charmerende torv med små cafeer og restauranter. Resten af dagen til egne oplevelser i ”vores” by.

  • Dag 3 - Firenze

   I dag gør vi som de lokale; vi tager toget ind til renæssancebyen Firenze. Efter ca. ½ times kørsel lander vi direkte inde i centrum af Firenze. Navnet Firenze – blomsten – tager sit navn efter sletten ved Arnofloden, som ifølge legenden var tildækket af et væld af smukke farverige blomster. Vi skal også se den imponerende Domkirke Santa Maria del Fiori med Brunelleschis store kuppel. Vi fortsætter til nogle af verdens mest berømte seværdigheder, Ponte Vecchio, hvor guldsmedene holder til og Uffizi galleriet, med en af de mest fornemme kunstsamlinger i verden. Der bliver også tid på egen hånd til at mærke byens livlige stemning.

  • Dag 4 - Pisa, Lucca og og vingården Tenute di Badia

   Om morgenen kører vi til Pisa hvor vi starter på Piazza dei Miracoli, Miraklernes Plads. Her stråler det nyrestaurerede klokketårn, kendt i hele verden som ”det skæve tårn i Pisa”. Ved siden af knejser domkirken med den imponerende bronzedør, mosaikker og en fantastisk prædikestol. Udflugten går dernæst til den fæstningsomkransede middelalderby Lucca, hvor bykernen stort set er bilfri. Byen har været romersk garnisonsby, og det ses på den hyggelige ovale plads, Piazza Anfiteatro og på kirken San Michele in Foro, som ligger på det antikke romerske torv. Vi besøger naturligvis også Luccas domkirke, San Martino, med byens vigtigste klenodie ”Volto Santo”. Efter besøget i Lucca besøger vi vingården Tenute di Badia i Monte Carlo, hvor vi skal smage på de liflige vine fra området og på vingårdens øvrige lækre specialiteter.

  • Dag 5 - Siena og San Gimignano

   Siena og San Gimignano ligger i den smukkeste del af Toscana med de vidtstrakte bølgende olivenlunde og lige midt i vindistrikterne. Siena er en af de mest seværdige byer i Toscana med sine små og labyrintiske gader, smukke bygninger og store berømte torv Piazza del Campo. Hele byen har bevaret sit middelalderarkitektur utroligt godt, hvilket blandt andet kan ses på rådhusets facade. Vi ser nærmere på det hele, inden vi besøger San Gimignano, som er kendt på grund af sine 14 enestående middelaldertårne. Det er også her, den ægte italienske is bør nydes ved en af byens verdensberømte isbarer. Eller måske nyde udsigten ud over Toscanas bløde bakker og grønne farver, mens du smager på den lokale vin. Der bliver lidt tid til shopping, inden vi kører tilbage.

  • Dag 6 - Pistoia

   Toget tager os i dag ind til den mere ukendte by Pistoia, som ligger bare 20 minutter fra Montecatini. Her venter Italiens mest udsøgte hemmelighed. Pistoia er en næsten ukendt by, som siden 1144 kom ind under pilgrimsruten til Santiago. Faktisk er det her, de jordiske rester af Sankt Jakob hviler. Men Pistoia huser meget mere og der bliver tid til at se nærmere på denne spændende by, inden vi tager tilbage.

  • Dag 7 - Fridag

   Efter morgenmaden er der tid på egen hånd for hele dagen.

  • Dag 8 - Hjemrejse

   Efter morgenmad tjekker vi ud fra vores hotel, og sætter kursen mod lufthavnen i Pisa.

  Afgange og priser

  AfrejseAfrejsestedRejselængdeHotelLedige pladserPris
  31-05-2023 - se afgangstiderBillund lufthavn8Grand Hotel Croce di MaltaMere end 89.995,-BestilMere information

  Hotel

  Grand Hotel Croce di Malta
  Grand Hotel Croce di Malta
  Grand Hotel Croce di Malta - Det 4-stjernede hotel er beliggende tæt på den århundreder gamle termiske park og kun en kort gåtur fra bymidten af Montecatini Terme. Grand Hotel Croce di Malta er et pe...
  Rejsekalender
  27/2Hotel Højskole på Dolphin Hotel HerningFra 5.495,-
  2/4I Luthers fodsporFra 4.295,-
  10/4Smagen af VestjyllandFra 4.995,-
  17/4RomFra 7.395,-
  23/4Alanya med Jan - Uge 17Fra 5.995,-
  23/4Alanya med Jan - Uge 17Fra 5.995,-
  23/4Alanya med Jan - Uge 17Fra 5.995,-
  Kontakt os
  Adresse:
  Ans Rejser A/S
  Engdahlsvej 14
  7400 Herning