Skip to main content

Flyrejse til Italien - Rom - Den Evige Stad

Rom er en alsidig by. Det gamle antikke Rom med Forum Romanum, Colosseum og Pantheon. Et overflødighedshorn af kirker fra forskellige perioder med sirlige udsmykninger både ind- og udvendigt. Et stort antal pladser med rislende fontæner omkring spændende skulpturer. Store gamle og nyere paladser hvorfra den politiske, religiøse og dømmende magt udgår. Travle forretningskvarterer og indkøbscentre. De lidt ældre rolige kvarterer og fornemme butikker. Vi oplever det hele..

Bestil hos Ans Rejser fordi:
• Omfattende byrundture i Rom
• Max. 30 deltagere 
• Centralt beliggende hotel i Rom
• Peterskirken med lokal guide

Programmet dag for dag:
Dag 1 – Ankomst
Dag 2 – Byrundtur i Rom
Dag 3 – Vatikanet, Piazza Navona og Trastevere
Dag 4 – Roms store pilgrimskirker
Dag 5 – Katakomber og hjemrejse

Det betyder i alt sin enkelthed at hvis du har booket en rejse som aflyses pga. Udenrigsministeriets rejsevejledninger / grundet covid-19 får du dit indbetalte beløb tilbage direkte fra Ans Rejser indenfor 7 hverdage.

Herunder findes en printvenlig version af rejsen med programmet i pdf-version:

Rom_pdf


  Se det fulde program

  Dag 1 – Ankomst
  Vi flyver direkte til Rom, og derfra kører vi til vort hotel for indkvartering. Vi bor i centrum tæt ved Termini og dermed i gåafstand til mange af de store seværdigheder bl.a. Santa Maria Maggiore, Colosseum, Forum Romanum, Den Spanske Trappe, Trevifontænen m.m. Og så har vi kun 2 min. til både metro og bus. Der er livligt i gaderne omkring hotellet med mange gode restauranter og små cafeer. Her kan du nyde en drink, mens du ser dagligdagen glide forbi. Eller du kan gå en tur op i sidegaderne, hvor et mere roligt liv udfolder sig.

   

  Dag 2 – Byrundtur i Rom
  I dag skal vi en tur tilbage i tiden - bl.a. med Forum Romanum - den centrale plads i det Antikke Rom. Her finder vi det politiske center, hvor nye love blev diskuteret, vedtaget og udråbt til folket. Her finder vi handelscenteret med de store basilikaer, der blev brugt som markedsplads. Og endelig finder vi det religiøse centrum med den hellige vej Via Sacra og Vestalindernes Tempel. Colosseum - Verdens største amfiteater. Dødbringende gladiatorkampe og kampe mellem vilde dyr blev iscenesat af kejsere, som gerne ville gøre sig populære. Du har mulighed for at komme med helt ind og opleve Colosseum og Forum Romanum indefra (tilkøb: 145 kr.)
  Vi skal også opleve det nye politiske centrum, Roms rådhus og faderlandsmonumentet - Vittorio Emanuel monumentet. 
  Vi ser Trevifontænen, hvor bl.a. filmen La Dolce Vita – Det søde Liv, med Anita Ekberg i hovedrollen, blev optaget. Vi slutter dagen af ved Den Spanske Trappe, hvor H.C. Andersen og Bertel Thorvaldsen udfoldede sine talenter sammen med andre af datidens kunstnere. Efterfølgende er der tid på egen hånd.

   

  Dag 3 – Vatikanet, Piazza Navona og Trastevere
  I dag tager vi ind til Vatikanet. Vi skal på rundvisning i Peterskirken - denne overvældende kirke, kristendommens største. Vi ser den danske billedhugger Bertel Thorvaldsens gravmæle til Pave Pius d. 7., Michelangelos berømte Pietá, Pavebaldakinen over Peters grav, den flotte kuppel og pavens livgarde.Vi fortsætter vores byvandring til Pantheon, et tidligere tempel for alle guderne. I dag er der flere gravmæler i kirken bl.a. for kunstneren Rafael og for Italiens første konge, Vittorio Emanuel d. 2. Fra Pantheon bevæger vi os til Piazza Navona, også kaldet romernes dagligstue. Her samles romerne til frokost, eftermiddagskaffe eller middag til lyden af musik fra uhøjtidelige gademusikanter. En anden fin plads er Campo dei Fiore – blomstertorvet; tidligere skueplads for afbrænding af kættere og andre uheldige personer som tyveknægte og lign. I dag er det et fredeligt sted med masser af grøntsags-, frugt- og krydderiboder. Mens torvet lukker ned efter frokost, bevæger vi os over på den anden side af Tiberen - til Trastevere. Efter en lille byvandring til kirken Santa Maria in Trastevere er der tid på egen hånd til at nyde denne hyggelige bydel.

   

  Dag 4 – Roms store pilgrimskirker
  I dag skal vi besøge Santa Maria Maggiore Kirken, Roms ældste og største Mariakirke fra omkring år 450 med bl.a. den flotte mosaik af kroningen af Maria i apsis. Herefter går vi til Roms domkirke Lateranet, hvor Lateranpagten - altså den officielle forsoningspagt mellem Vatikanet og staten - blev 
  underskrevet. Ved siden af ligger ”Den Hellige Trappe” – La Scala Santa - som førte Kristus til Pontius Pilatus i Jerusalem. Vi slutter af med Skt. Clemente - en af Roms absolut største kirkelige seværdigheder. Hernede under den nuværende smukke kirke finder vi ruinerne af en kirke fra d. 4. årh. og et Mithratempel fra det 1. årh. For enden af kirken kan vi se en af de få tilbageblevne fine middelalderlige klostergårde. Kom med ind og oplev kirken indefra (tilkøb: 80 kr.)

   

  Dag 5 – Katakomber og hjemrejse
  I dag tager vi bussen ud for at se nærmere på de kristne katakomber, som er nogle af Roms største seværdigheder. Katakomberne er de gravpladser, som i de første århundreder efter Kristi fødsel blev anlagt uden for Roms mure i den tuf, der er hovedbestanddelen af jorden i Roms omegn. Nogle af katakomberne ligger milevidt under jorden med gange og kamre i op til 4-5 etager, og så er de forbundne med trapper og lysskakter. Der findes mange katakomber og i alt er der mindst 1 million grave, og gangene måler ca. 550 km i længden. 
  Vi tager en guide med ned og ser disse spændende kulturhistoriske gravpladser, som der må have stået et stort og veludviklet begravelsesvæsen bag (tilkøb 75 kr.). Ønsker du ikke at komme med ned i katakomberne er området omkring dejligt at slentre rundt i og nyde de sidste timer i Rom inden bussen tager os det sidste stykke til lufthavnen.

  Afgange og priser

  AfrejseAfrejsestedRejselængdeHotelLedige pladserPris
  13-09-2022 - se afgangstiderBillund Lufthavn53* Hotel i Rom, Termini området55.995,-BestilMere information
  25-10-2022 - se afgangstiderBillund Lufthavn53* Hotel i Rom, Termini områdetMere end 85.995,-BestilMere information

  Hotel

  3* Hotel i Rom, Termini området
  3* Hotel i Rom, Termini området (Hotelklasse: 3 stjerner)
  På vores tur til Rom bor vi på et klassisk 3-stjernet hotel i Termini området. Alle værelser er med eget bad og toilet. Opholdet er inkl. morgenmad. Hotelnavnet annonceres senest 14 dage før afrejse...
  Rejsekalender
  Kontakt os
  Adresse:
  Ans Rejser A/S
  Engdahlsvej 14
  7400 Herning