Skip to main content

Flyrejse til Italien - Fra Gardasøen til Rom

En rundrejse til Italien, der går hele vejen fra Gardasøen til Rom. Oplev Venedig, Pisa, Bologna, Cinque Terre og ikke mindst hovedstaden Rom. Glæd dig til en unik ferie i Italien med en rejse der kun findes hos os. Vi har inkluderet alt det bedste af ”La dolce vita” – nydelse, livsglæde, skønhed. Vores rejse fra Gardasøen til Rom har lidt af det hele og er krydret med alle de bedste oplevelser.

Bestil hos Ans Rejser fordi:
• Unik rundrejse
• Se fantastiske Cinque Terre
• Middelalderbyerne Lucca & Pisa

Programmet dag for dag:
Dag 1 – Ankomst 
Dag 2 – Sirmione og Venedig
Dag 3 – Sightseeing i Venedig
Dag 4 – Bologna
Dag 5 – Lucca og Pisa
Dag 6 – Cinque Terre
Dag 7 – Villa d’Este
Dag 8 – Byrundtur i Rom 
Dag 9 – Tid til egne oplevelser i Rom / Vatikanmuseet
Dag 10 – Hjemrejse


Se det fulde program

Dag 1 – Ankomst
Vi flyver direkte til Norditalien, og efter ankomst kører vi til vores hotel ved Gardasøen. Efter indkvartering vil der være lidt tid på egen hånd inden aftensmad. 

Dag 2 – Sirmione og Venedig
Efter morgenmad sætter vi kursen mod Venedig og vores hotel for de næste 2 nætter. Vi oplever den sydlige ende af Gardasøen, nærmere bestemt ved byen Sirmione. Sirmione er en af de mere specielle byer ved Gardasøen, den strækker sig mere end 2 km ud i søen som en lille halvø. Byens historie går helt tilbage til romertiden og forenden af halvøen viser arkæologiske udgravninger. Vi kommer desuden forbi den skønne villa, der har tilhørt den legendariske operasangerinde Maria Callas. Selve den lille by er en hyggelig by, hvor søen er nærværende, hvor end man befinder sig. Klimaet er mildt, og her vokser den flotte bourgonvilla i rigt mål.  I dag er Sirmione et af Europas mest berømte og eksklusive kursteder. Vi er fremme ved vores hotel sidst på eftermiddagen.

Dag 3 – Sightseeing i Venedig
Efter morgenmad tager vi med vandtaxi til centrum af Venedig. Vi skal selvfølgelig forbi alle de kendte seværdigheder, krydret med lokallivet i sidegaderne. Markuspladsen er et naturligt stop på vores vej rundt i Venedigs labyrint. Vi nyder udsigten til Dogepaladsets gotiske facade og den byzantinske Markuskirke. Pladsen Campo Zaccaria med kirken San Zaccaria og Sukkenes Bro ser vi ligeledes, broen forbinder paladset med Venedigs gamle fængsel. Ad livlige labyrintiske gader går vi gennem forskellige kvarterer, og der bliver også lidt tid på egen hånd. Vi tager med vandtaxi tilbage til vores hotel.

Dag 4 – Bologna
I dag sætter vi kursen sydpå, hvor vi efter morgenmaden tager afsked med Venedig og kører mod Bologna. Det bliver en byrundtur, hvor vi bl.a. ser byens to skæve tårne, Piazza Maggiore og Piazza del Nettuno, som er 2 sammenhængende pladser i hjertet af Bologna og samtidigt udgør byens centrum. 
Vi fortsætter vores tur sydpå, og er fremme i Pisa-området først på aftenen, hvor vi skal bo de næste 3 nætter.

Dag 5 – Lucca og Pisa
Dagens udflugt i det toscanske går først til middelalderbyen Lucca, og så skal vi selvfølgelig også se det skæve tårn i Pisa. Selve bykernen i Lucca er stort set bilfri. Vi kommer forbi byens smukke plads Piazza Amfiteatro samt kirken San Michele in Foro, anlagt på det gamle romerske forum. Slutteligt kommer vi til domkirken San Martino med byens ubestridte religiøse klenodie “Volto Santo“. Herefter går turen tilbage mod Pisa, hvor vi ser Campo Miracoli, også kendt som “Mirakelmarken“. Domkirken og det skæve tårn ligger her side om side. Efter et mangeårigt og kostbart renoveringsarbejde er det igen muligt at gå op af de 300 trin til toppen i det mere end 50 meter høje tårn. Vi er tilbage ved vores hotel sidst på eftermiddagen.

Dag 6 – Cinque Terre
Dagens udflugt går til “de 5 byers land” – Cinque Terre på italiensk. De fem små byer hænger nærmest i bogstavelig forstand på klippesiderne. Vi får de flotteste panoramaer og smukke udsigter udover Middelhavet. Vi er tilbage på vores hotel sidst på eftermiddagen. 

Dag 7 – Villa d’Este
Vi kører fra vores hotel ned gennem landskabet mod Rom, som er rejsens næste mål. Villa d’Este er en smuk renæssancevilla med tilførende haveanlæg, som blandt meget andet er præget af utallige springvand. Villa d’Este blev i 2001 optaget på UNESCOs verdensarvsliste. Vi er fremme ved vores hotel i Rom-området sidst på eftermiddagen.

Dag 8 – Byrundtur i Rom
I dag skal vi en tur tilbage i tiden - vi starter i Forum Romanum - den centrale plads i det Antikke Rom. Her finder vi det politiske center, hvor nye love blev diskuteret, vedtaget og udråbt til folket. Her finder vi handelscenteret med de store basilikaer, der blev brugt som markedsplads. Og endelig finder vi det religiøse centrum med den hellige vej Via Sacra og Vestalindernes Tempel. Vi går videre til Colosseum - Verdens største amfiteater. Dødbringende gladiatorkampe og kampe mellem vilde dyr blev iscenesat af kejsere, som gerne ville gøre sig populære. Vi fortsætter til det nye politiske centrum, Roms rådhus og faderlandsmonumentet - Vittorio Emanuel monumentet. 
Vi ser Trevifontænen, hvor bl.a. filmen La Dolce Vita – Det søde Liv, med Anita Ekberg i hovedrollen, blev optaget. Vi slutter dagen af ved Den Spanske Trappe, hvor H.C. Andersen og Bertel Thorvaldsen udfoldede sine talenter sammen med andre af datidens kunstnere. Efterfølgende er der tid på egen hånd.

Dag 9 – Tid til egne oplevelser i Rom / Vatikanmuseet
Dagen er sat af til egne oplevelser i denne historiske by. Hvad enten man er til museer, seværdigheder, cafeliv eller shopping, så er mulighederne utallige.Vi mødes igen til aftensmad. Rejselederen er naturligvis til stede fra morgenen af med gode tips og ideer til, hvad man kan lave i Rom.
Har man lyst til at komme med rejselederen og en engelsk talende lokal ind at se Peterspladsen, kirken og Vatikanmuseet kan denne oplevelse tilkøbes ved bestilling. En af de store oplevelser her er Berninis kolonnade med de 284 doriske søjler og 140 helgenstatuer. Et af dagens højdepunkter er så absolut Det Sixtinske Kapel med Michelangelos fresker, på lige fod med Peterskirken, der blev indviet i 1600-tallet efter en byggeperiode på næsten 120 år.

Dag 10 - Hjemrejse
Transfer til lufthavnen i Rom, og vi flyver hjem.

Rejsekalender
21/8Prag - Den Gyldne StadFra 3.895,-
21/8KroatienFra 11.995,-
21/8Prag med Brenderup SeniorerFra 3.495,-
22/8Smagen af DanmarkFra 3.995,-
22/8DresdenFra 4.895,-
23/8ÆrøFra 3.395,-
23/8Fantastiske LæsøFra 2.995,-
Kontakt os
Adresse:
Ans Rejser A/S
Engdahlsvej 14
7400 Herning