Skip to main content

Flyrejse til Italien - De Norditalienske søer

En skøn rejse til 2 af de mest mondæne søer i Italien, en rejse der byder på fantastiske naturoplevelser og flotte panorama udsigter. De 2 søer Lago Maggiore og Comosøen har i årtier tiltrukket, ikke blot turister, men også filmskuespillere, sportsstjerner, forfattere og nogle af de førende italienske slægter. Alle er tiltrukket af det flotte landskab langs søerne, og selvom søerne kun ligger knap 30 kilometer fra hinanden – har de hver deres særpræg. Tag med Ans Rejser og vores danske rejseleder på rejse til de norditalienske søer. Vi bor i den berømte by Stresa.

Bestil hos Ans Rejser fordi:
• Vi bor i berømte Stresa
•Alle udflugter er inkluderet
• Både Lago Maggiore og Comosøen
• Oplev fascinerende Milano

Program dag for dag:
Dag 1 – Afrejse
Dag 2 –  Sejltur til Schweiz og tur med panoramotoget Centovalli-banen
Dag 3 – Lago Maggiore
Dag 4 – Milano
Dag 5 – Comosøen
Dag 6 – Hjemrejse


Se det fulde program

Dag 1 – Afrejse
Vi flyver fra Billund til Bergamo, og herfra med bus direkte til vores hotel ved Lago Maggiore søen, som danner rammen om hele opholdet. Vi bor naturligvis i hovedbyen Stresa.

Dag 2 – Sejltur til Schweiz og tur med panoramotoget Centovalli-banen
Turen starter med en herlig sejltur nordpå til Locarno i Schweiz. På båden serveres der en dejlig frokost Turen går forbi bla Verbania, Luino og Cannobbio frem til Locarno. Ophold i den charmerende schweiziske by inden turen fortsætter med det berømte panoramatog gennem den frodige Centovalli-dal, hvor stejle bjergsider og smukke, dybe dale med vandløb pryder billedet. Toget kører de 53 km fra Locarno til Domodossola gennem tunneler, over broer og forbi slugter og gennem hyggelige små bjergbyer. En fantastisk oplevelse ! Fra Domodossola går turen direkte tilbage til søen med lokalt tog.

Dag 3 – Lago Maggiore
Efter morgenmad starter vi ud med en rundtur i ”vores” by, Stresa, Maggioresøens smukkeste og mest mondæne by. Her er flere store villaer med pragtfulde haver. Byen har flere hyggelige gågader  med gode shopping muligheder med bl.a.  alskens italienske delikatesser, når de er absolut bedst. I Maggioresøen tæt på Stresa ligger de Borromeiske øer, som består af tre øer og to klippeskær. Greveslægten Borromeo lod i 15- 1600-tallet øerne ombygge til deres residens med paladser og smukke haver.  
Om eftermiddagen er der mulighed for at besøge en af de tre Borromeiske øer, og få en fornemmelse af den velstand, den Borromeiske familie besad. F.eks Isola Bella – som betyder ”den smukke ø”, er et lille paradis i sig selv. Fra at være en gold klippeø, blev flere tons jord flyttet ud på øen, som blev omdannet med en fin havnepromenade med boder, cafeer og isbarer. Også det storslåede 1600-tals palads med overdådigt udsmykkede sale er et besøg værd. Foruden marionetdukker, malerier, gobeliner og våben ses kunstigt anlagte grotter. Og på den anden side af paladset en fascinerende barokhave med statuer, springvand, farvestrålende påfugle og en bred vifte af planter.
Eller dagen kan tilbringes på havnepromenaden eller på en af de utallige cafeer langs den smukke sø.

Dag 4 – Milano
Vi kører til sydenden af Maggiore søen og sætter kursen mod Italiens næst-største by, Milano, modens og industriens by. Vi kører en rundtur til de største seværdigheder, og skal naturligvis besøge den pragtfulde domkirke. Det tog 500 år at bygge kirken, og i størrelse er kun Peterskirken i Rom større i Italien. Vi lægger også vejen forbi den berømte opera, La Scala, ligesom der bliver tid til på egen hånd at kigge på mondæne butikker.

Dag 5 – Comosøen
Efter morgenmaden går dagens udflugt til nok Italiens smukkeste sø, Comosøen. Vi starter med en byvandring gennem byen af samme navn, kulturbyen Como. På havnefronten ser vi, hvor fantastisk byen er indrammet af de omsluttende bjergskråninger, og vi går til den storslåede marmorbeklædte domkirke, Santa Maria Assunta, påbegyndt i 1396 og som menes at være den sidst påbegyndte gotiske kirke i Italien. Vi ser endnu en interessant kirke, den fem-skibede romanske Basilika Sankt Abbondio fra år 1095, bygget ovenpå en kristen stenkirke tilbage fra det 5. årh. Como er altså en idyllisk middelalderby med en hyggelig atmosfære.  Der bliver tid på egen hånd til at udforske byens smalle stræder og smukke torve. Eller måske bruge tiden til et besøg på Silkemuseet, der fortæller, hvordan byen udviklede en af de største silkeindustrier i Europa. Efter frokost i Como by (ikke inkl.) tager vi bussen ned til selve søen og den mondæne by, Bellagio. Her slentrer vi gennem den billedskønne by, og der bliver tid til at nyde udsigten over vandet ved en af cafeerne langs søens bred. Herefter går turen rundt langs søen, og er der tid, gør vi et kort stop i byen Lecco.
Efter en lang dag med mange indtryk, er vi hjemme ved hotellet igen til aftensmad.

Dag 6 – Hjemrejse
Buskørsel gennem det smukke Norditalien til lufthavnen i Bergamo, hvor flyet til Billund letter ved middagstid.

Rejsekalender
21/8Prag - Den Gyldne StadFra 3.895,-
21/8KroatienFra 11.995,-
21/8Prag med Brenderup SeniorerFra 3.495,-
22/8Smagen af DanmarkFra 3.995,-
22/8DresdenFra 4.895,-
23/8ÆrøFra 3.395,-
23/8Fantastiske LæsøFra 2.995,-
Kontakt os
Adresse:
Ans Rejser A/S
Engdahlsvej 14
7400 Herning