Tyskland - Hamburg

De tyske turistmyndigheder skriver selv: ”De færreste andre metropoler forbindes med så megen charme tradition med det moderne: Teaterkvarteret med storbyfornemmelse, yppige grønne parker, Alstern med sine sejlbåde, havnen, Elben og ”Queen Mary 2”, kontorhuse og pragtvillaer – i Hamburg er der masser at se og opleve”. En af de bedste måder at få oplevet Hamburg er at tage med en af de røde dobbeltdækkere, som passerer alle de interessante steder og seværdigheder. På hvert af de 27 stoppesteder kan man stå af og opleve byen på egne ben og med den samme billet genoptage busturen.

En speciel turist-busrute går langs Elbens bredder på begge sider af floden. Man kører på sydsiden gennem havnen over et af Hamburgs vartegn, Köhlbrandbrücke. Det 54 meter høje bygningsværk byder på en fascinerende udsigt over havneområdet med containerterminaler og Elben med de slyngede sideløb. Man kan selvfølgelig også se det imponerende område fra søsiden gennem en af havnerundfarterne, der typisk start fra Landungsbrücke. Herfra sejler man for resten om aftenen i specialbåde til det store Hafen Teater, der fortsat opfører ”Løvernes Konge”.

Hamburg er for resten byen, hvor The Beatles fik debut og de fire langhårede teenagere fra Liverpool slog deres folder i havnebyen 1960-62, inden de blev verdensberømte. På Reeperbahn ud for GrosseFreiheit er en plads navngivet Beatles Platz. Den er cirkelrund og belagt med sten for at ligne en vinylplade. Rillerne er metalplader med alle beatlernes sangtitler. Der er mulighed for rundvisning til beatlernes tilholdssteder og i havnebyens red light district kan man høre Beatles-klassikere.