Tjekkiet - Prag

Et møde med Prag er et møde med en af Europas gamle kulturbyer. Overalt i den gamle bydels gader støder man på historiske bygninger – og ingen må snyde sig for den oplevelse, at trave rundt i bydelene på begge sider af Moldau-floden. Et must er naturligvis Prags Borg, Karlsbroen og rådhuspladsen med Tjen-kirken, hvor Tycho Brahe ligger begravet. Prag er et eldorado af gode spiserestauranter og caféer, hvoraf blot skal nævnes Louvre og Slavia.

En anderledes og udfordrende måde at opleve det indre af Prag på kan være at man bruger den tohjulede segway. Lad os citere fra en avisartikel: ”For en segway er i virkeligheden genial, når en storby skal opleves på en stram tidsplan, hvis man bare ikke har lyst til at sidde i en sightseeing-bus eller orker at slæbe sig rundt på egne fødder”. Brugeroplevelsen er efter sigende uhyre simpel og med en topfart på 20 km/t kan man komme vidt omkring i samlet flok – under kyndig vejledning af en guide.10 minutters instruktion inden starten er tilstrækkelig.

Som fagligt indhold på rejsen kan og skal anbefales Skoda-fabrikkerne, som ejes af tyske Volkswagen.  Skoda ligger  en lille times buskørsel fra Prag. En hel by med eget universitet, hospital, brandvæsen m.v. omgiver fabrikkerne, der er indrettet med det mest moderne produktionsapparat.  En oplagt tur for bil- og robot-interesserede. Besøget giver et særdeles godt indtryk af Tjekkiets industri-stolthed, landets største eksportør og arbejdsgiver.