Belgien

Europas hovedstad byder på så mange oplevelser, at man skal afsætte flere dage for bare at nå igennem nogle af seværdighederne, attraktionerne og institutionerne.  Gastronomien er I højsædet og utallige er de ølprodukter, man får fremstillet på belgiske bryggerier, fra de store koncerner til mikrobryggerier.

Et vist turistmæssigt præg skal besøget naturligvis have, men muligheden for et fagligt indhold er meget store for en erhvervsgruppe. Kom med ind bag kulisserne I EU-Parlamentet og mød en af de politikere, der har fingeren på pulsen. Mange beslutninger træffes hos EU-Kommissionen i Berlaymont-bygningen, og for kommissionen er der især interesse for at delagtiggøre erhvervsvirksomheder i disse.

Flere danske virksomheder er repræsenteret med salgsselskaber I Belgien. Det gælder eksempelvis ovenlys-koncernenVelux, hvis datterselskab Velux-Belgium S. A. dækker alle Benelux-landene. Selskabet ligger trekvarters buskørsel syd for Bruxelles og man får under besøget et særdeles godt indblik i, hvordan danske håndværks- og industriprodukter klarer sig i den internationale konkurrence. Hvis tiden tillader det så må man ikke snyde sig for at besøge en af landets største turistattraktioner, Brügge med middelalderhuse, brostensgader, mange museer, kanaler, og chokoladebutikker. Historiens vingesus oplever man i Ieper i Vestflandern - hvor ufatteligt blodige kampe foregik under1. Verdenskrig mellem de allierede og tyskerne.