Skip to main content

Vester Mølle ved Skanderborg Sø

Er I en gruppe, forening eller en klub som ønsker et skræddersyet tilbud på denne rejse er I meget velkomne til at kontakte os på 70260049 eller på rejs@ansrejser.dk 

Stedet hvor natur, historie, land, by, fortid og fremtid mødes i fantastiske omgivelser. Et smørhul med cafe, restaurant, museum, riddersal, sø og skov.

På denne eftermiddagstur kører ad mindre veje gennem Gjern, Sorring, Ry, Boes og Alken til Vester Mølle idyllisk beliggende på østsiden af Skanderborg Sø.
Vestermølle er en gammel møllegård med mere end 500 års spændende historie. Der males stadig rug og hvede på den over 100 år gamle stenkværn, der drives ved Mølledammens vand. Mølleriet har gennem århundrederne ligget, hvor det er også i dag.  Over årene har her været forskellige møllehuse, alle neden for mølledammen og indtil 1940 med et vandmøllehjul som drivmiddel for kværnen inde i møllen. Møllehjulet blev afløst af en mere energieffektiv turbine. I haven ligger den smukke Riddersal, en fredet perle, der er blev smukt renoveret.

Der serveres dejlig kaffe og lagkage i de nænsomt restaurerede lokaler på Restaurant Vestermølle.

Efter kaffen er guiden fra Vestermølle Møllelaug klar til at tage imod os og vi får nu en spændende fortælling og rundvisning i Historie & Mølle Museet. Se bl.a. særudstillingen om Anders Nielsen, andelsbevægelsens grundlægger, og oplev kværnrummet med vandturbine, generator, stenkværn og kornvalse. I det gamle kornmagasin, hvor der i dag er Virtuelt Museum, får man et spændende indblik i de sidste 500 års danmarkshistorie set fra Vestermølle.
Der efter har vi endnu tid på egen hånd til at udforske det naturskønne område inden turen igen går hjemad, efter en dejlig eftermiddag. 

I turen er inkluderet:
• Bustur i 4 stjernet luksusbus
• Kaffe og Lagkage på Restaurant Vester Mølle
• Entre og guide til Historie & Mølle Museet

Denne rejse er skræddersyet til lukkede grupper - kontakt os for tilbud på
tlf. 70 26 00 49 eller rejs@ansrejser.dk
Se Rejsekalender HER for ledige pladser til individuel rejsende.


  Rejsekalender
  10/4Smagen af VestjyllandFra 4.995,-
  17/4RomFra 7.395,-
  23/4Alanya med Jan - Uge 17Fra 6.195,-
  23/4Alanya med Jan - Uge 17Fra 6.195,-
  23/4Alanya med Jan - Uge 17Fra 6.195,-
  24/4Smagen af LimfjordenFra 4.995,-
  25/4Alanya med Jan - Uge 17Fra 6.195,-
  Kontakt os
  Adresse:
  Ans Rejser A/S
  Engdahlsvej 14
  7400 Herning