Skip to main content

Nationalpark Thy - Nord

Er I en gruppe, forening eller en klub som ønsker et skræddersyet tilbud på denne rejse er I meget velkomne til at kontakte os på 70 26 00 49 eller på rejs@ansrejser.dk 

Nationalpark Thy er Danmarks første nationalpark, og blev oprettet i 2007. Området omfatter 24.370 ha og strækker sig over et op til 12 km bredt bælte fra Agger Tange i syd til Hanstholm i nord.

Turen går over Thyholm og vi kører til Humlum Fiskeleje, hvor vi holder kaffepause og spiser medbragt morgenbrød med fantastisk udsigt over Limfjorden til Venø.

Midt formiddag ankommer vi til Stenbjerg Landingsplads, hvor vi møder vores guide fra Naturstyrelsen. På Stenbjerg landingsplads ser vi den fredede redningsstation og de hyggelige fiskerhuse, bygget i 1900 tallet.

Herfra kommer vi rundt i den nordlige del af nationalparkens seværdigheder så som Thaggaards Plantage, et lille stykke urskov lignende krat med forkrøblede rødgraner og birketræer, der stammer fra de første plantningsforsøg i begyndelsen af 1800-tallet, Nystrup Plantage, der dækker et stort areal mellem havet og Vandet sø, klitplantagerne, Vandet sø og Nors sø, der er blandt de reneste søer i landet, Tved Plantage og Hanstholm Vildtreservat, som er Danmarks største klithede, grundlagt i 1930´ erne, et vidstrakt klithedelandskab med søer og moser og hvor der findes fugle, der ikke yngler andre steder i Danmark.

Til middag gør vi ophold på Kuttergade ved Det Gamle Røgeri i Hanstholm for at nyde et dejlig Stjerneskud med det hele og tilberedt af friske fisk fra havet. Vores guide deltager i frokosten og vi fortsætter vores tur herefter.

Turen slutter ved Stenbjerg Landingsplads, hvor vi skal tage afsked med guiden. Hjemturen går over Mors og vi trænger til eftermiddagskaffe og medbragt kage, som vi nyder på den anden side af Sallingsundbroen med udsigt over Sundet.

I turen er inkluderet:

• Bustur i 4 stjernet luksusbus
• Morgenkaffe, bolle og snegl i bussen
• Lokalguide fra Nationalpark Thy (5 timer),
• Stort stjerneskud på Det Gamle Røgeri i Hanstholm
• Eftermiddagskaffe og medbragt kage 

Denne rejse er skræddersyet til lukkede grupper - kontakt os for tilbud på
tlf. 70 26 00 49 eller rejs@ansrejser.dk
Se Rejsekalender HER for ledige pladser til individuel rejsende.


  Rejsekalender
  10/4Smagen af VestjyllandFra 4.995,-
  17/4RomFra 7.395,-
  23/4Alanya med Jan - Uge 17Fra 6.195,-
  23/4Alanya med Jan - Uge 17Fra 6.195,-
  23/4Alanya med Jan - Uge 17Fra 6.195,-
  24/4Smagen af LimfjordenFra 4.995,-
  25/4Alanya med Jan - Uge 17Fra 6.195,-
  Kontakt os
  Adresse:
  Ans Rejser A/S
  Engdahlsvej 14
  7400 Herning