Skip to main content

Store Vildmose og Brønderslevs historie

Er I en gruppe, forening eller en klub som ønsker et skræddersyet tilbud på denne rejse er I meget velkomne til at kontakte os på 70 26 00 49 eller på rejs@ansrejser.dk 

De enorme vidder, den dramatiske historie og en aktiv hverdag gør et besøg i Store Vildmose til noget helt særligt.

Vi begynder på Vildmosemuseet, hvor vi bliver modtaget af en lokalguide, der giver os en grundig introduktion, hvorefter vi har museet på egen hånd. Ladebygningen huser en mose- og landbrugsudstilling, der vedrører Store Vildmose og dennes historie. Der findes mange effekter, redskaber og maskiner, som har været anvendt til tørvegravning og arbejde i mosen. Staldbygningen er indrettet i små værksteder med gamle håndværk som hjul- og karetmager, bødker, tømrer og snedker, smed, sko- og sadelmager, skrædder og bryggeri samt en lille frisørsalon.

Efter et spændende besøg går turen til den hyggelige Restaurant Hedelund, der ligger smukt med panoramaudsigt over Rhododendronparken Hedelund. Parken ligger omkranset af hundredårige gamle træer og byder på mere end 10.000 rhododendronplanter, hvoraf de fleste blomstrer i maj og juni, et betagende syn. I disse omgivelser nyder vi en dejlig middag.
Vores lokalguide følger os på en enestående naturoplevelse gennem Vildmosen, og vil løbende fortælle om mosen. Vi skal blandt andet se nedstyrtningsstedet for det britiske bombefly under Anden Verdenskrig. Vi kommer på højmosen, hvor folk kan opleve at mosen gynger, forbi Pindstrup Mosebrug, forsøgsstationen Fossevangen, staldgårdene osv. osv. Kort sagt, vi får et helt unikt indblik i Store Vildmose og mosens historie. På et tidspunkt undervejs indtager vi vores medbragte kaffe og kage i den storslåede natur. På denne dejlige dag er vi hjemme til aften.

I turen er inkluderet:

• Bustur i 4 stjernet luksusbus
• Morgenkaffe, bolle og snegl i bussen
• Entre Vildmosemuseet
• Lokalguide Vildmosemuseet og Store Vildmose
• To retters middag på restaurant Hedelund
• Eftermiddagskaffe og kage ved bussen

Billeder er venligst udlånt af Morten Hilmer

Denne rejse er skræddersyet til lukkede grupper - kontakt os for tilbud på
tlf. 70 26 00 49 eller rejs@ansrejser.dk
Se Rejsekalender HER for ledige pladser til individuel rejsende.

 

 


  Rejsekalender
  10/4Smagen af VestjyllandFra 4.995,-
  Kontakt os
  Adresse:
  Ans Rejser A/S
  Engdahlsvej 14
  7400 Herning