Skip to main content

Søby Brunkulslejer

Er I en gruppe, forening eller en klub som ønsker et skræddersyet tilbud på denne rejse er I meget velkomne til at kontakte os på 70260049 eller på rejs@ansrejser.dk 

Få historien om brunkulsperioden i Søby fra 1940 til 1970 fortalt af folk, som selv har oplevet brunkulstiden.

Vi ankommer først på formiddagen til Søby Brunkulsmuseum og får i de næste to timer en spændende rundvisning af lokale guide både i og uden for museet efterfulgt af bus rundtur i området, hvor vi skal ud os se de største brunkulslejer. Museet er i besiddelse af tre autentiske arbejderhjem fra 1940’erne og en købmandsforretning fra 1941 og beliggende i et fantastisk naturområde.

Eventyret i Søby Brunkulslejer startede med fire arbejdsløse, der i begyndelsen af anden verdenskrig begyndte at grave sandlaget af heden ved Søby. Med skovle og en trillebør arbejdede de sig ned til brunkulslaget. Hurtigt voksede et lille minesamfund op omkring det hårde arbejde og arbejderne og deres familier flyttede ind i barakker og skure. Brunkul løste under Besættelsen to værdifulde opgaver: Brændsel og beskæftigelse. Brunkulsarbejderen spillede derfor en vigtig rolle på en af Danmarks største og vigtigste arbejdspladser, og brunkulslejerne producerede i 30 år det største bidrag til Danmarks energiforsyning. Hør historien, når de lokale guider fortæller om arbejdsliv og dagligliv for de 4000 til 5000 mennesker der boede i Søby.

Efter en spændende rundvisning er der tid på egen hånd til at gå en tur igennem Mindelunden, hvor over 57 mindesten vidner om, at Brunkulslejerne var en farlig arbejdsplads. Se også skulpturen lavet i 1914 til minde om Søby børns arbejdsomme forældre, med fuglen som symbol på friheden og handsken, som symbol på det slidsomme arbejde.

Der bliver også mulighed for at besøge Købmandsbutikken. Vi samles og kører den korte tur til Søbyhus, der ligger skønt i den midtjyske natur, for at nyde en god middag med god gammel dansk mad. På hjemturen holder vi kaffepause med medbragt kage i den dejlige natur ved Hampen sø.

I turen er inkluderet:

• Bustur i 4 stjernet luksusbus
• Entre og rundvisning i Søby Brunkulslejer
• To retters middag i Søbyhus
• Eftermiddagskaffe og medbragt kage ved Hampen Sø

Denne rejse er skræddersyet til lukkede grupper - kontakt os for tilbud på
tlf. 70 26 00 49 eller rejs@ansrejser.dk
Se Rejsekalender HER for ledige pladser til individuel rejsende.


  Rejsekalender
  10/4Smagen af VestjyllandFra 4.995,-
  Kontakt os
  Adresse:
  Ans Rejser A/S
  Engdahlsvej 14
  7400 Herning