Skip to main content

Schackenborg Slot

Er I en gruppe, forening eller en klub som ønsker et skræddersyet tilbud på denne rejse er I meget velkomne til at kontakte os på 70260049 eller på rejs@ansrejser.dk 

En dejlig tur til Møgeltønder og Schackenborg med middag på Schackenborg Slotskro.

Turen går sydover og undervejs serveres friskbrygget kaffe med en bolle og snegl i bussen. Vi ankommer til Schackenborg slot midt på formiddagen - og her skal vi overgive os til én af slotsforvaltningens egne guider rundt i og udenfor Schackenborg slot.

Guiden vil på rundvisningen fortælle om slottet og stedets spændende historie, om feltherren Hans Schack og hans slægt, om reformationen, svenskekrige, enevælde og guldfund ved Gallehus, samt om kongehuset og Schackenborg. Der vises rundt på slottet og guiden fortæller om nogle af de spændende klenodier i sale og gemakker. Når man træder ind på slotspladsen på Schackenborg, går en tur i den smukke slotspark eller går rundt i slottets sale og rum, går man i fodspor, der strækker sig tusind år tilbage i tiden og måske endnu længere. Her regerede engang den magtfulde Ribebisp på den første borg, Møgeltønderhus, og her byggede en national krigshelt sit slot i 1661. I 11 generationer beboede hans efterkommere, den fornemme og indflydelsesrige Schack-slægt, Schackenborg, før slottet i 1978 atter vendte tilbage til det danske Kongehus.

Efter ca. 75 minutters spændende rundvisning kører vi den korte tur til den nærmeste nabo - den historiske Schackenborg Slotskro, privilegeret 1687, beliggende på den smukke brostensbelagte Slotsgade. Her skal vi nyde en dejlig  to retters middag i den helt særlige atmosfære, der er her på slotskroen. Videre herfra kører vi en tur over grænsen for at gøre en god handel. Efter en dejlig dag kører vi hjemad, eftermiddagskaffe og kage undervejs i bussen og hjemkomst til aften.

I turen er inkluderet:

• Bustur i 4 stjernet luksusbus
• Morgenkaffe, bolle og snegl i bussen
• Rundvisning på Schackenborg Slot,
• To retters middag på Schackenborg Slotskro
• Grænsehandel
• Rejseleder på hele turen
• Eftermiddagskaffe og medbragt kage i bussen


  Rejsekalender
  10/4Smagen af VestjyllandFra 4.995,-
  Kontakt os
  Adresse:
  Ans Rejser A/S
  Engdahlsvej 14
  7400 Herning