Skip to main content

Sandskulpturfestival og Lemvigbanen

Oplev 12.000 tons vestjysk sand forvandlet og formet til et mylder af havliv.

Efter endt opsamling kører vi mod Thyborøn og undervejs kan vi nyde kaffe i bussen. Vi ankommer til De Røde Barakker i Thyborøn ved Vesterhavet, hvor den gamle fiskerkutter Mallemukken danner rammen om en hyggelig og anderledes restaurant. Kutteren blev bygget på Esbjerg Skibsværft & Maskinfabrik i 1968, og var aktiv i den danske fiskeflåde frem til 2004. Skibsskroget vender nu på hovedet og de gamle barakker er indrettet med maritime museumsgenstande. Mallemukken tilbyder helt friske fisk, og vi skal nyde specialiteten Skipperbuffeten. Der bliver måske også tid til at smutte en tur ned til havet og nyde udsigten.

Efter en dejlig buffet enten går eller kører vi den korte tur med bussen til Thyborøn Station, hvor vi skal på en times togtur med Lemvigbanen VLTJ til Thyborøn. Vi skal opleve den historiske jernbanestrækning, der blev grundlagt i 1879. Udsigten fra toget giver et fredfyldt overblik over det barske, vestjyske landskab, og de vestjyske byer. Toget anløber Vemb Station, hvor bussen venter os og herfra kører vi mod Ringkøbing. Undervejs på turen nyder vi friskbrygget kaffe og medbragt kage i bussen.

Vi ankommer til Søndervig Sandskulpturfestival, hvor årets tema for den imponerende sandkunst er "Livet under havoverfladen". Ved ankomsten får vi en orientering om sandskulpturernes tilblivelse og opbygning, hvorefter vi går rundt på egen hånd.

Vi forlader Søndervig og kører hjemad igen. På hjemturen er der sandwich i bussen. Forventet hjemkomst først på aftenen.

I turen er inkluderet:

  • Bustur i 4 stjernet luksusbus inkl. friskbrygget kaffe
  • Skipperbuffet på restaurant Mallemukken
  • Togtur med VJTL banen fra Thyborøn til Vemb
  • Eftermiddagskaffe og kage i bussen
  • Entre og fortælling ved Sandskulpturfestival
  • Sandwich i bussen på hjemturen
rejsekalender
22/3Smagen af DanmarkFra 3.995,-
12/4Smagen af DanmarkFra 3.995,-
25/4Solskinsøen BornholmFra 4.595,-
3/5Smagen af DanmarkFra 3.995,-
9/5Prag - Den Gyldne Stad Fra 2.995,-
Kontakt os
Adresse:
Ans Rejser A/S
Engdahlsvej 14
7400 Herning