Skip to main content

Mariager Salt, Fjord og By

Er I en gruppe, forening eller en klub som ønsker et skræddersyet tilbud på denne rejse er I meget velkomne til at kontakte os på 70 26 00 49 eller på rejs@ansrejser.dk 

Mariager Saltcenter ligger i Mariager med udsigt til en af Danmarks smukkeste fjorde. Her findes en verden, de færreste kender eller har hørt om, nemlig saltets magi og historie.

Ankommet til Mariager Saltcenter bydes vi velkommen af Sydemesteren, der vil fortælle den gode historie om, hvordan man syder salt som i middelalderen og viser os, hvordan man fremstiller salt i Sydehytten. Mariager Sydesalt er sydet af havsalt, som er aflejret for 250 mio. år siden. Flere steder i undergrunden er der dannet salthorste, og det er den ene af disse, Hvornumhorsten ved Hobro, der anvendes til fremstilling af Mariager Sydesalt. Saltet skylles op med grundvand og transporteres herefter til Mariager Saltcenter og Sydemesteren starter processen.

Senere, under besøget, bliver der lejlighed til at gå rundt på egen hånd i Saltcenteret. Man kan besøge saltbutikken, hvor der er smagsprøver på forskellige salte, og hvor man finder mange spændende og anderledes souvenirs og gaver. Se også den store og imponerende samling af 2268 forskellige saltkar. Udendørs er der mulighed for at besøge salthaven med spændende salt-tålende planter.   

Kort før middag kører vi den smukke tur til Restaurant Bramslev Bakker, der ligger højt med en imponerende udsigt over Mariager Fjords dramatiske istidsskabte landskab med hårdføre enebærbuske, hvilket gør området til noget helt særligt. Her har vi den store fornøjelse at spise en dejlig to retters middag, hvor efter der er fælles gåtur ned af de smukke bakker til fjorden og hjuldamperen Svanens anlægsbro. Velkommen ombord, nu sejles vi ud på en idyllisk tur i Mariager fjord, hvor der venter os en enestående naturoplevelse.

Midt eftermiddag anløber Svanen Hobro Havn ved Søndre Kajgade, hvor bussen venter os.  Vi kører med bussen tilbage til Mariager "Rosernes By", med brostensbelagte gader og gamle bindingsværkshuse, Mariager Kloster og kirke kan besøges og man kan gå en tur i den gamle bydel. Vi nyder vores medbragte kaffe og kage på havnen ved borde og bænke og kan nyde udsigten ud over fjorden. Turen går hjemad sidst på eftermiddagen.

I turen er inkluderet:

• Bustur i 4 stjernet luksusbus
• Morgenkaffe, bolle og snegl i bussen
• Entre og foredrag i Mariager saltcenter
• To retters middag på Bramslev Bakker
• Sejltur med ”Svanen” på Mariager fjord
• Kaffe og kage ved bussen på Mariager havn

Denne rejse er skræddersyet til lukkede grupper - kontakt os for tilbud på
tlf. 70 26 00 49 eller rejs@ansrejser.dk
Se Rejsekalender HER for ledige pladser til individuel rejsende.


  Rejsekalender
  10/4Smagen af VestjyllandFra 4.995,-
  17/4RomFra 7.395,-
  23/4Alanya med Jan - Uge 17Fra 6.195,-
  23/4Alanya med Jan - Uge 17Fra 6.195,-
  23/4Alanya med Jan - Uge 17Fra 6.195,-
  24/4Smagen af LimfjordenFra 4.995,-
  25/4Alanya med Jan - Uge 17Fra 6.195,-
  Kontakt os
  Adresse:
  Ans Rejser A/S
  Engdahlsvej 14
  7400 Herning