Skip to main content

Mariager by og fjord samt vikinger i Hobro

Er I en gruppe, forening eller en klub som ønsker et skræddersyet tilbud på denne rejse er I meget velkomne til at kontakte os på 70 26 00 49 eller på rejs@ansrejser.dk 

Besøg i Mariager ”Rosernes By”, sejlads med hjuldamperen Svanen og besøg på Fyrkat.

Midt på formiddagen når vi frem til Mariager, hvor vi står af ved Klosterkirken og har nu tid på egen hånd til at gå indenfor i kirken, og man kan gå en tur i den charmerende gamle bydel med bindingsværkshuse og brostensbelagte gader. Før middag kører vi Restaurant Bramslev Bakker, hvor der er en imponerende udsigt over Mariager Fjords landskab. Bakkerne med enebærbuske, gør området til noget helt særligt. Her skal vi skal vi nyde en dejlig middag på restauranten, hvorefter der er der fælles gåtur ned af de smukke bakker til fjorden og hjuldamperen Svanens anlægsbro.

Nu skal vi på en idyllisk sejltur med Svanen, hvor vi nyder Mariager fjord og dens smukke natur. Midt på eftermiddagen anløber Svanen Hobro Havn ved Søndre Kajgade, hvor bussen venter.
Herfra er der kun en kort tur til vores næste besøg på Vikingecenter Fyrkat. I år 980 under den danske vikingekonge Harald Blåtand blev Fyrkatborgen opført. Fyrkat er der ikke mere men selve ringvolden kan stadig opleves. Vikingegården og de ni huse er rekonstruerede.

Vi starter ved Vikingegården, hvor vi modtages af en viking. I Langhuset på Fyrkatgården sætter vi os omkring bålet, der brænder i den hjemmebyggede kuppelovn. Vores guide, fortæller her om livet på vikingegården, de forskellige huse og håndværk, husholdning, påklædning og meget mere. Der indgår også bagning af fladbrød, som man kan smage.
                          
Efter den spændende fortælling nyder vi kaffe og medbragt kringle på borde og bænke, hvorefter der er tid på egen hånd i Vikingegården. Der er mulighed for at gå rundt i husene, gå en tur i besøgscentret med udstillingen om Fyrkat og vikingetiden og besøge museumsbutikken. I butikken sælges kopier af vikingetidens handelsvarer, bl.a. glasperler, ler kopper og kander, drikkehorn, ravsmykker, vikingesmykker i sølv og bronze mm. På hjemturen kører vi forbi ringvolden der kan stadig opleves. Her gør vi et kort ophold. Vi er hjemme til aften efter en dejlig dag.

I turen er inkluderet:

• Bustur i 4 stjernet luksusbus
• Morgenkaffe, bolle og snegl i bussen
• Guidet rundvisning i Mariagers gamle bydel
• To retters middag på Bramslev Bakker
• Sejltur med ”Svanen” på Mariager fjord
• Kaffe og kage ved bussen på hjemturen

Denne rejse er skræddersyet til lukkede grupper - kontakt os for tilbud på
tlf. 70 26 00 49 eller rejs@ansrejser.dk
Se Rejsekalender HER for ledige pladser til individuel rejsende.


  Rejsekalender
  10/4Smagen af VestjyllandFra 4.995,-
  17/4RomFra 7.395,-
  23/4Alanya med Jan - Uge 17Fra 6.195,-
  23/4Alanya med Jan - Uge 17Fra 6.195,-
  23/4Alanya med Jan - Uge 17Fra 6.195,-
  24/4Smagen af LimfjordenFra 4.995,-
  25/4Alanya med Jan - Uge 17Fra 6.195,-
  Kontakt os
  Adresse:
  Ans Rejser A/S
  Engdahlsvej 14
  7400 Herning