Skip to main content

Lille Vildmose - Et besøg i Elgenes Land

Er I en gruppe, forening eller en klub som ønsker et skræddersyet tilbud på denne rejse er I meget velkomne til at kontakte os på 70 26 00 49 eller på rejs@ansrejser.dk 

Lille Vildmose Centret og de omkringliggende steder bygger på idéen om, at besøgende kan se hvorledes området gennem flere tusinde år har ændret karakter og blevet til det, det er i dag – nemlig Nordvesteuropas største højmose.

Undervejs nordpå nyder vi morgenkaffe og medbragt morgenbakke med en bolle og en snegl i bussen. Efter et par timers kørsel ankommer vi til Lille Vildmoseområdet, der er Danmarks største fredede landområde. Vi starter med at besøge Lille Vildmose Centret, der giver indblik i mosens kultur- og naturværdier. Her kan man se en udstilling om elge og krondyr samt opleve centerets vildsvin blive fodret. Vores frokost skal vi nyde i den smukt beliggende Café Soldug.

De næste 2½ time skal vi på rundtur i bussen i Elgenes Land. Den guidede tur ved Toftesø og Portlandmosen giver et indblik i kulturhistorien om tørvegravning og sphagnumproduktion. Overalt i mosen findes utallige tørvegrave, afvandingskanaler og togskinner. Ved Toftesø kan vi iagttage skarver, havørne eller se odderen på jagt efter fisk. Fra plankestien i Portlandsmosen kan vi tørskoet mærke mosens gyngende grund. Fra Mulbjergene er en fantastisk udsigt over Kattegat samt mosens græsfenner og lyngklædte flader. Husk praktisk fodtøj, overtøj  og kikkert.
Vi forlader Vildmosen og kører den smukke vej ned langs kysten, gennem feriebyen Øster Hurup til Als og videre herfra via Hadsund og Mariager fjord. Et hyggeligt sted på vejen holder vi ind og nyder eftermiddagskaffe og medbragt kage ved bussen.

I turen er inkluderet:

• Bustur i 4 stjernet luksusbus
• Morgenkaffe, bolle og snegl i bussen
• Entre til Lille Vildmosecentret
• Frokost i Cafe Soldug
• 2½ times guidet rundtur i Lille Vildmose
• Eftermiddagskaffe og medbragt kage ved bussen
• Rejseleder på hele turen

Denne rejse er skræddersyet til lukkede grupper - kontakt os for tilbud på
tlf. 70 26 00 49 eller rejs@ansrejser.dk
Se Rejsekalender HER for ledige pladser til individuel rejsende.


  Rejsekalender
  10/4Smagen af VestjyllandFra 4.995,-
  17/4RomFra 7.395,-
  23/4Alanya med Jan - Uge 17Fra 6.195,-
  23/4Alanya med Jan - Uge 17Fra 6.195,-
  23/4Alanya med Jan - Uge 17Fra 6.195,-
  24/4Smagen af LimfjordenFra 4.995,-
  25/4Alanya med Jan - Uge 17Fra 6.195,-
  Kontakt os
  Adresse:
  Ans Rejser A/S
  Engdahlsvej 14
  7400 Herning