Skip to main content

Kunstcenter Silkeborg Bad

I den tidligere Silkeborg Vandkuranstalt kan skiftende udstillinger af danske og udenlandske kunstnere opleves i den gamle kurbadsbygning samt i skulpturparken med udsigt over Ørnsø.

Vi ankommer til Kunstcenter Silkeborg Bad og starter vores besøg i kunstcenteret, hvor vi har lidt tid på egen hånd. Kunstcenteret har til huse i nogle af de gamle bygninger, der i sin tid hørte til kurstedet Silkeborg Bad, og her præsenteres skiftende danske og internationale kunstudstillinger. Herefter får vi i hold en spændende omvisning med temaet ”Fra kurbad til kunst”, der omhandler kurbadets historie, herunder kurbadets historien under krigens tid, parken og kunstcenterets tilblivelse.

I Skovvillaen kan man også bruge tid på egen hånd. Her findes en stor permanent udstilling om kurbadets historie og man kan få indblik i emner som Arnakkekilden, områdets indretning, badebehandlingerne, lægerne, kurgæsterne, personalet, og kurvandet.

Ved middagstid nyder vi frokost på Cafe Ørnsø der ligger i kurbygningen med flot udsigt over Ørnsø. 
De fem bygninger Søvilla, Societets bygningen, Kurbygningen, Skovvilla og Villa Granly ligger i et fælles parkområde. Bygningerne er i dag renoverede, så de fremstår som i kurtiden. Blot ved at gå rundt og se på bygningerne, kan man fornemme stedets historie.

Man kan også besøge Arnakkekilden, som var en af årsagerne til, at kurstedet i sin tid blev etableret netop på dette sted. I parken præsenteres også kunst i form af mere end 20 skulpturer, der er opstillet rundt i parken. Entreen giver fri adgang til alle udstillingerne.

Inden besøget slutter vil vi nyde medbragt kaffe og kage i parken, turen går herefter hjemover med hjemkomst til aften.

I turen er inkluderet:

  • Bustur i 4 stjernet luksusbus
  • Entre og omvisning på Silkeborg Bad
  • Frokost på Cafe Ørnsø
  • Kaffe og medbragt kage
rejsekalender
22/3Smagen af DanmarkFra 3.995,-
12/4Smagen af DanmarkFra 3.995,-
25/4Solskinsøen BornholmFra 4.595,-
3/5Smagen af DanmarkFra 3.995,-
9/5Prag - Den Gyldne Stad Fra 2.995,-
Kontakt os
Adresse:
Ans Rejser A/S
Engdahlsvej 14
7400 Herning