Skip to main content

Kongernes Jelling og Bindeballe købmandsgård

Kongernes Jelling ligger i skønne Vejle Ådal- og Grejs dal-området -Danmarks Naturpark, som byder på fantastiske naturoplevelser og kulturhistoriske højdepunkter.

Vores rute sydover går via Grejs og ned gennem den fredede Grejsdal - en af landets dybeste og smukkeste dalstrøg. Undervejs nyder vi friskbrygget kaffe i bussen. Midt på formidagen ankommer vi til Museet Kongernes Jelling og Jelling Kirke, hvor de to berømte Jellingesten og Jellingehøje er placeret. Vikingekongerne Gorm den Gamle og Harald Blåtand satte hver sin runesten og det er bl.a. den historie, der levende bliver fortalt af museets guide. Efter ca. 45 minutters foredrag og billedfremvisning bliver der tid på egen hånd i de flotte udstillinger - herunder kirken og monumenterne.

Efter besøget kører vi den korte tur til Skovdal Kro, der ligger smukt ved Fårup Sø. Her venter en dejlige to retters middag på os. Herfra går turen videre til Vejle Ådal området, Danmarks Naturpark -  og vi gør stop for et besøg i Den gammeldags landhandel og købmandsmuseum - Bindeballe Købmandsgård. Et levende museum, der er ført tilbage til dets oprindelige stil fra 1897 - og berømt for den lokale ”Bindeballe Bjesk”.

Vi kører videre mod Vejle og gør stop ved Ravningbroen og Ravning Station, hvor vi nyder vores medbragte eftermiddagskaffe og kage. Imens kan man blive klogere på historien om Harald Blåtands kæmpe vikingebro over Vejle Ådal. Turen går herefter hjemad med forventet hjemkomst sidst på eftermiddagen.

I turen er inkluderet:

  • Bustur i 4 stjernet luksusbus
  • Morgenkaffe i bussen
  • Entre og foredrag på Museet Kongernes Jelling
  • Entre til Bindeballe Købmandsgård
  • Medbragt eftermiddagskaffe og kage
  • To retters middag på Skovdal Kro
rejsekalender
22/3Smagen af DanmarkFra 3.995,-
12/4Smagen af DanmarkFra 3.995,-
25/4Solskinsøen BornholmFra 4.595,-
3/5Smagen af DanmarkFra 3.995,-
9/5Prag - Den Gyldne Stad Fra 2.995,-
Kontakt os
Adresse:
Ans Rejser A/S
Engdahlsvej 14
7400 Herning