Skip to main content

Fængslet i Horsens og besøg på Alrø i Horsens Fjord

Er I en gruppe, forening eller en klub som ønsker et skræddersyet tilbud på denne rejse er I meget velkomne til at kontakte os på 70260049 eller på rejs@ansrejser.dk 

Et besøg i det tidligere Horsens Statsfængsel, kaldet Horsens Straffeanstalt, giver et enestående indblik i en svunden fængselskultur.

Dagens første besøgsmål når vi midt på formiddagen, hvor vi ankommer til Museum Fængslet i Horsens, der indeholder verdens største fængselssamling. Besøget her starter med en spændende rundvisning i det gamle statsfængsels historiske bygninger. Her får man et indblik i fængselslivet, gennem 153 år, en unik og mindeværdig oplevelse. Ved rundvisningen fortælles om livet inden for murerne, både fra de indsattes og de ansattes synsvinkel, kirkens betydning, flugthistorier, den sidste henrettelse og meget mere. Tid på egen hånd i Fængslet, besøg evt. Fængselsbutikken, hvor man kan finde merchandise, kaffe, kriminallitteratur mv.

Ude af Fængslet glæder vi os over friheden og begiver os nu ad smukke veje, over dæmningen, til den lille ø Alrø med i Horsens fjord. Den danske forfatter Morten Korch har boet og arbejdet på Alrø i perioder og lod sig inspirere af omgivelserne på øen. Vi kører direkte til Restaurant Alrø Traktørsted, der er øens gamle købmandsgård. Vi skal nyde en dejlig to retters menu, der består af en stegeret og en dessert efter kokkens valg. Her føles det, som om vi er på besøg tilbage i tiden - med fokus på kvalitet, håndværk, kærlighed og glæde til god hjemmelavet mad. På Traktørstedet møder vi også vores lokale Alrø guide, som efter middagen tager med bussen på rundtur, mens vi hører om Alrøs historie, naturen, fuglelivet og meget andet. Vi skal blandt andet op på toppen af øen til Alrø kirke med besøg i kirken og en tur til Færgebroen. På et af vores stop på øen nyder vi friskbrygget kaffe og kage et smukt sted i naturen.

I turen er inkluderet:

• Bustur i 4 stjernet luksusbus
• Entre og rundvisning i Fængslet
• To retters menu på Restaurant Alrø Traktørsted
• Guidet rundtur på Alrø
• Friskbrygget kaffe og kage i naturen

Denne rejse er skræddersyet til lukkede grupper - kontakt os for tilbud på
tlf. 70 26 00 49 eller rejs@ansrejser.dk
Se Rejsekalender HER for ledige pladser til individuel rejsende.


  Rejsekalender
  10/4Smagen af VestjyllandFra 4.995,-
  17/4RomFra 7.395,-
  23/4Alanya med Jan - Uge 17Fra 6.195,-
  23/4Alanya med Jan - Uge 17Fra 6.195,-
  23/4Alanya med Jan - Uge 17Fra 6.195,-
  24/4Smagen af LimfjordenFra 4.995,-
  25/4Alanya med Jan - Uge 17Fra 6.195,-
  Kontakt os
  Adresse:
  Ans Rejser A/S
  Engdahlsvej 14
  7400 Herning