Skip to main content

Dybbøl Banke og 1864

Er I en gruppe, forening eller en klub som ønsker et skræddersyet tilbud på denne rejse er I meget velkomne til at kontakte os på 70260049 eller på rejs@ansrejser.dk 

Vi træder lige ind i Danmarkshistorien under krigen på Dybbøl Banke mellem danskerne og preusserne i 1864.                                                                                                                                                                        

På denne tur starter vi ud midt formiddag og undervejs på turen får vi fortællinger af vores rejseleder, herunder også om Skamlingsbanken. Ved frokost tid serveres en sandwich, som nydes i bussen. Vi ankommer til Historiecenter Dybbøl Banke og Dybbøl Mølle og vil her gøre det første besøg i Dybbøl Mølle. Dybbøl Mølle fremstår som det dansk-nationale symbol i grænselandet og som symbol på dansk modstand og udholdenhed. Møllen var centrum for voldsomme kampe i 1864, hvor møllen ødelagt men på ny opbygget. Vi ser udstillingen, der viser Møllens drift og historie og desuden udstillingen krigergrave og mindesmærker. Der er også sat tid af til at nyde vores eftermiddagskaffe og medbragte kage ved borde og bænke i området omkring Dybbøl Mølle.

Historiecenter Dybbøl Banke ligger midt i et af Danmarks smukkeste landskaber skabt af istiden med en imponerende udsigt ud over Østersøen og Als. Vi møder vores fantastiske guider, der de næste par timer vil tage os tilbage i historien til "Slagtebænk Dybbøl". Vi skal se filmen "Dommedag for Danmark", der fortæller om baggrunden for krigen. Historien gøres nærværende med besøg i skansen og den rekonstruerede soldater by. Der fortælles om soldaternes vilkår og den militære taktik under krigen, og soldaternes udrustning demonstreres. Til slut vises filmen Stormdagen om det afgørende slag den 18. april 1864. Der er herefter mulighed for at gå rundt i området på egen hånd og kan evt. gøre et besøg i Historiecentrets butik.

Efter dette spændende besøg kører vi nord på til Hejse Kro, der er en charmerende Kgl. privilegeret kro med stolte traditioner tilbage fra 1737, og vi kan opleve en ægte gammeldaws krostemning, hyggelige rammer og traditionsrig kromad, der er lavet fra bunden. Vi er hjemme igen midt på aftenen.

I turen er inkluderet:

• Bustur i 4 stjernet luksusbus
• Rejseleder på hele turen
• Frokostsandwich i bussen
• Entre til Dybbøl Mølle
• Entre til og guider ved historiecenter Dybbøl Banke
• Kaffe og medbragt kage
• To retters menu på Hejse Kro

Denne rejse er skræddersyet til lukkede grupper - kontakt os for tilbud på
tlf. 70 26 00 49 eller rejs@ansrejser.dk
Se Rejsekalender HER for ledige pladser til individuel rejsende.


  Rejsekalender
  10/4Smagen af VestjyllandFra 4.995,-
  17/4RomFra 7.395,-
  23/4Alanya med Jan - Uge 17Fra 6.195,-
  23/4Alanya med Jan - Uge 17Fra 6.195,-
  23/4Alanya med Jan - Uge 17Fra 6.195,-
  24/4Smagen af LimfjordenFra 4.995,-
  25/4Alanya med Jan - Uge 17Fra 6.195,-
  Kontakt os
  Adresse:
  Ans Rejser A/S
  Engdahlsvej 14
  7400 Herning