Skip to main content

Den Genfundne Bro

Er I en gruppe, forening eller en klub som ønsker et skræddersyet tilbud på denne rejse er I meget velkomne til at kontakte os på 70260049 eller på rejs@ansrejser.dk 

På denne eftermiddagstur er dagens første mål den store turistattraktion Den Genfundne Bro. Den 13,4 meter høje stålgitterbro blev bygget over Gudenåen i forbindelse med etableringen af privatbanen fra Horsens til Bryrup i 1899. I 1925 blev den gemt væk i en mægtig dæmning. Broen blev genfundet i 2013. Vi mødes med den lokale guide ved P-pladsen og herfra går vi de 300 meter hen til broen og får den spændende rundvisning og historie fortælling.

Herfra kører vi ad smukke veje til Bryrup, hvor vi skal med Veteranbanen Bryrup - Vrads. Turen går fra Bryrup gennem et skovområde forbi søerne Kvindsø, Kulsø og Snabe Igelsø til Vrads station. En meget smuk tur, som med rette kaldes ”Danmarks Smukkeste Jernbane”.
Vi nyder kaffe og lagkage på restaurant og traktørstedet Vrads Station, et ganske særligt lille sted imellem bakker og skov for enden af den skønne veteranbane. Vrads Station har en helt særlig stemning og ligger i de smukkeste omgivelser. På Vrads station kan der dækkes op både i togvognene udenfor, såvel som inde i den gamle stationsbygning, og det ligger ”stationsmutter” på sinde, at hendes gæster føler sig hjemme i den hyggelige atmosfære.

Ideen med at servere mad og drikkevarer i et tog på Vrads Station går tilbage til 1963, hvor en togrestaurant bestod af et damplokomotiv og en postvogn, indrettet til formålet. I øvrigt to af de vogne, som stadig findes på stationen. Betjeningen blev klaret af Baneformand Mikkelsen, der serverede i fuld jernbaneuniform hjulpet af datteren, og ekspeditricen på Vrads Station, fru Mikkelsen tryllede med kaffe, kringle og lagkager i sit eget køkken, hjulpet af det lokale postbud.

I turen er inkluderet:

• Bustur i 4 stjernet luksusbus
• Rundvisning ved Den Genfundne Bro
• Tur med Veteranbanen Bryrup-Vrads
• Kaffe og lagkage på traktørstedet Vrads Station

Denne rejse er skræddersyet til lukkede grupper - kontakt os for tilbud på
tlf. 70 26 00 49 eller rejs@ansrejser.dk
Se Rejsekalender HER for ledige pladser til individuel rejsende.


  Rejsekalender
  10/4Smagen af VestjyllandFra 4.995,-
  17/4RomFra 7.395,-
  23/4Alanya med Jan - Uge 17Fra 6.195,-
  23/4Alanya med Jan - Uge 17Fra 6.195,-
  23/4Alanya med Jan - Uge 17Fra 6.195,-
  24/4Smagen af LimfjordenFra 4.995,-
  25/4Alanya med Jan - Uge 17Fra 6.195,-
  Kontakt os
  Adresse:
  Ans Rejser A/S
  Engdahlsvej 14
  7400 Herning